Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
За оние кои не знаат, Windows 8 освен Metro интерфејсот, има и "обичен" интерфејс како на седмицата.

Чудно е без старт мени (нормално го редам одма чим најдам :) ) Имаат подобрено доста работи, метро стилот сега е активен т.е немора да влегувам да видам колку емаил пораки имам и слицно.
--- надополнето: 29 февруари 2012 во 21:41 ---
За оние кои не знаат, Windows 8 освен Metro интерфејсот, има и "обичен" интерфејс како на седмицата.

баш и стварно незнам што се бунат тие што не им одогвара метро стилот. Можете да си го тргнете поѓаволите овој е windows сепак ќе излезат милион хакови и срања.

баш и стварно незнам што се бунат тие што не им одогвара метро стилот. Можете да си го тргнете поѓаволите овој е windows сепак ќе излезат милион хакови и срања.
Па за да се кења бе другар...
Не им чинел метро интерфејсот кењ, кењ, кењ... Ако не ти чини не го користи.
И мене не ми се допага па не кењам за тоа бидејки знам дека покрај метрото има и обичен интерфејс.

Метрото моментално е ко да имаш лош скринсејвер, и неам старт копче па ми требаат по 10 минути да најдам обична опција.

Метрото моментално е ко да имаш лош скринсејвер, и неам старт копче па ми требаат по 10 минути да најдам обична опција.

Навика, за некој работи е многу подобар метрово.

После 1 час користење сеуште ми смета што нема никакво старт мени. Долу ми е бросерот и често знам да кликнам да влезам во метро стилот.
--- надополнето: 29 февруари 2012 во 22:48 ---
Позитивна работа за маркетот

Ставив да се спушта Cut the rope, ама го исклучив комјутерот и излегов. Тогаш беше до пола, сега пуштам си продолжува од каде си застанал.

леее ама е срање телефон го направиле

Овие нормални ли се бе, после 25 години им текна да фураат во стил на Apple.

Ако сакам симплистичко, ќе си земам iOS и решена работа...стварно не ми е јасно зашто мислам дека ова е начинот на напредување. Да беше Windows 8 MOBILE, океј, ама и за десктоп и за лаптоп? Hell no!
trollface.png

Овие нормални ли се бе, после 25 години им текна да фураат во стил на Apple.

Ако сакам симплистичко, ќе си земам iOS и решена работа...стварно не ми е јасно зашто мислам дека ова е начинот на напредување. Да беше Windows 8 MOBILE, океј, ама и за десктоп и за лаптоп? Hell no!

На планетава има повеќе кретени (американци најголем дел), затоа мора да прават се како за глуп народ, така се праат парички.

http://www.vikitech.com/10201/classic-start-menu-windows-8

Ова работеше на предходната верзија, така да и за оваа очекувајте утре вакво нешто.

Него оперативниов иакое во бета верзија премногу е брз, стварно лета.

Ставив да се спушта Cut the rope, ама го исклучив комјутерот и излегов. Тогаш беше до пола, сега пуштам си продолжува од каде си застанал.

One does not simply test аn os otkoga ova ke se simne. Ebi se brat. :icon_lol:
Доста си поиграв. Оваа ми е новата Angry Birds.

Kaко Дезмонд од Лост сте со тоа "start" копчето. Јас ионака не сум фан на традиционалното старт копче. Ептен страв од промени еј. Ај еден исти концепт со децении само затоа што сте се "навикнале". Tие што работат константно ај, секоја секунда каде им важи (као ова е возможно) ама за домашен десктоп ова е повеќе од прекрасно. Френдли интерфејс, убава шминка, фантастична брзина.. и тоа со ќошињата ептен ми е фенси. :X3: Јас дефинитивно би се префрлил.

Имам лошо искуство со Vista еднаш и dual-boot па си реков да разгледам барем со виртуелна машина. ЧИТАВ еј, читав за овој Windows да го пробам. Ми вадеше некој љ ерори па дур средам.. во биосот enable за виртуализација требало.. Иначе, немам некое искуство со VirtualBox па мислев Snapshot ти било сликање, па да им покажував на скептични другари. И си "фоткам" само. :pos:

Тоа да ти било зачувување на "состојби(?)".
Забегав. Thumbs up од мене.

Јас ќе се префрлам од 7 на 8 кога ке излезе. Ако не ми се свиѓа интерфејсот ќе сменам во некој друг стандарден ако има подршка, би требало да има повеќе избор за модифицирање (како на пример исклучување на Aero во Win 7). Само да се покаже брз и стабилен и не му ја мислам многу.

На крај краева ако е шит ќе си го преинсталирам Windows 7, nothing to lose ;)

ut4k5.png

Свежо сликиче од Осмицата. :D
Први импресии, одлично. Сега 'start bar'-от го нема па ова што го гледате всушност е 'start'-от. Customizable 100%. Послем ќе пипкаме уште по него.

Некој да постира SS од стандардниот десктоп?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom