- Член од
- 7 мај 2009
- Мислења
- 710
- Поени од реакции
- 55
имам 7 десет дена и на почеток звукот супер си работеше ама негде 3 ден ми се појави NO AUDIO OUTPUT DEVICE IS INSTALLED и црвено иксче доле десно кај звукот.
чаре??
чаре??
Десен клик Personalization потоа Desktop Background и таму селектираш една позадина а другите ги одселектирваш и одиш на Save Changes :smir:како да ја направам позадината константна? ..мисалм да не се мења по определен период
Не се неопходни туку може да ги користиш од време на време доколку се појави некој Апдејте за драјвер или слично, исто така да го надледуваш како работи Компјутерот. Можеш слободно да ги исклучиш.Дечки ај да си прашам, може некој ке помогне. Имам лиценцирана седмица,која доаѓа со лап топот(Toshiba) и има едно чудо старт ап апликации,кој мислам дека непотребно ми го замараат лап топот,еве дел од нив:
Toshiba Service Station,Power Saver,PC Health Monitor,Notebook Registration,Flash Cards,Eco Utility,Reel Time Monitor.
Прашањето ми е дали се толку неопходни? Досега немам кликнато на некој од овие програми,а автоматски ми се вклучени во позадина цело време,и ме мрзи да им давам End Process во Task Menager пред секое уклучување на некоја игра.
А може да ми помогнеш,како се исклучуваат?:kesa: Јас само знам преку Таск Менаџер,ама од кога ке го рестартирам,пак се активираат...BTW Фала многу :smir:Не се неопходни туку може да ги користиш од време на време доколку се појави некој Апдејте за драјвер или слично, исто така да го надледуваш како работи Компјутерот. Можеш слободно да ги исклучиш.
Оди во Start и напиши Run -> потоа во Run напиши msconfig -> потоа во табот "start up" пронајди ги програмите што сакаш да ги исклучиш и одмаркирај ги...па следниот пат кога ќе го оклучиш компјутерот нема да се оклучат (ќе ти бара рестарт но не мораш доколку работиш сега нешто важно ПС: нема проблемА може да ми помогнеш,како се исклучуваат?:kesa: Јас само знам преку Таск Менаџер,ама од кога ке го рестартирам,пак се активираат...BTW Фала многу :smir:
Завршена работа, Фала уште еднаш :salut:Оди во Start и напиши Run -> потоа во Run напиши msconfig -> потоа во табот "start up" пронајди ги програмите што сакаш да ги исклучиш и одмаркирај ги...па следниот пат кога ќе го оклучиш компјутерот нема да се оклучат (ќе ти бара рестарт но не мораш доколку работиш сега нешто важно ПС: нема проблем
За да инсталираш 64 битен ос, ти треба 64 битен процесор, а тоа значи дека неможеш. И да можеше, немаше да добиеш ништо, бидејки 64 битен ос се користи кога имаш повеќе од 4 gb рам мислам.. Значи не ти треба, бркај си работа вака.Imam Intel(R) Pentium(R)Dual CPU E2200 2,2oGH 2,00GB RAM 32-bit Windows7Ultimate sp1 pa sakam da prasam dali mozam na ova konfiguracija da instaliram 64-bit Windows7.I dali ke imam nekakva prednost so toj 64-bit Windows.Fala.
Имаш 2GB РАМ, остани си на овој x86, Предност никаква нема да добиеш туку ќе биде побавен затоа што X64 е правен за тие со над 4GB Рам.Imam Intel(R) Pentium(R)Dual CPU E2200 2,2oGH 2,00GB RAM 32-bit Windows7Ultimate sp1 pa sakam da prasam dali mozam na ova konfiguracija da instaliram 64-bit Windows7.I dali ke imam nekakva prednost so toj 64-bit Windows.Fala.
Ти пратив ПП. Дефинитивно работи.This copy of windows is not genuine (black background)... пробуем пребарувам али никако да најдам некое шо ке ми заврши работа... ај ке ве молам. некое шо работи, активатор, лоадер или како и да се вика. Фала однапред