Windows 7

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
MSI Cx600 Intel Pentium Dual Core 2.0 1mb cache, 4gb ram ddr2, ati radeon 4330 512gddr2... Што да му ставам, 64битен или 32 битен ? на кој подобро ке работи, побрзо, а и сакам да играм некои игрички на кое би било подобро ...:)) фала.
64 битен.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
MSI Cx600 Intel Pentium Dual Core 2.0 1mb cache, 4gb ram ddr2, ati radeon 4330 512gddr2... Што да му ставам, 64битен или 32 битен ? на кој подобро ке работи, побрзо, а и сакам да играм некои игрички на кое би било подобро ...:)) фала.
Ако можиш 64, а можиш, ставај. Плус и така имаш 4 гига рам, причина плус за 64 битен.

Член од
18 март 2011
Мислења
14
Поени од реакции
0
Фала фала..:))) Мислам дека Вин7 сп1 ултимејт најдобро би било...:)

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Имам GeForce GTX260 2GB, 4 гига рам , Intel Core2Duo 8300 2.5GHz. Ke биде ли ок ако стаам 64 битен?
И што е разликата?

M

Mr.InF3ction

Гостин
Имам GeForce GTX260 2GB, 4 гига рам , Intel Core2Duo 8300 2.5GHz. Ke биде ли ок ако стаам 64 битен?
И што е разликата?
Ќе можеш да си ги користиш тие 4 гб рам. Со 32 бит оперативен систем ќе користи само 3 или 3.5 не знам точно

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Фала фала..:))) Мислам дека Вин7 сп1 ултимејт најдобро би било...:)
Не најдобро би било Windows 7 home, сепак не ти е нешто нај нај процесорот, а воедно Ultimate е преполн со бескорисни имплеменатации и бара доста повеќе риссорси него Home верзијата, во секојдневна уптреба овие се 90% исти само што на Ultimate имаш мод за компитабилност т.е. користење на програми правени за XP, кои воедно полека ќе исчезнат како што исчезнува XP, а подршката за таквите програми веќе на големо ја има за WIN 7 значи и таа имплементација е безкорсина.

Член од
25 октомври 2008
Мислења
539
Поени од реакции
77
папапапа кај си улетал кај си се запустил

рестартирај го компјутерот
откако ќе слушнеш бип бип(коа почнува да се старта компјуерот), почни да стискаш F8 цело време се дур не се појави листа во која ќе има да одбереш safe mode(со стрелките ќе бираш и enter)
ако не ти успее, пробај пак и почни порано да стискаш F8

коа ќе влезеш во safe mode малце тапа ќе ти биде поради резолуцијата али нема везе, оди во start control panel/uninstall a program и uninstallирај keyloggerot.
Влегов во safe mode и некако го избришав сепак фала премногу... :)

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Има ли Movie Maker на тај windows :/

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Нема, не иде со него него иде со месинџерот шо ќе го симнеш.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Абе луѓе, го инсталиравте KB2524375 (последниот update за windows 7)? Ја читам за него, ама не сфаќам доволно што прави. Да не проверува дали ми е легален windows-от, па да се заебам гадно ако го инсталирам? Ај помош малце?

Еве линк од него.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Абе луѓе, го инсталиравте KB2524375 (последниот update за windows 7)? Ја читам за него, ама не сфаќам доволно што прави. Да не проверува дали ми е легален windows-от, па да се заебам гадно ако го инсталирам? Ај помош малце?

Еве линк од него.
ево чичко гугл транслејт шо викат за ова:

"Мајкрософт" за безбедност на Советодавниот (2524375)
Погрешните Дигиталните сертификати може да дозволи Spoofing
Објавена: 23 март 2011

Краток преглед
Microsoft е свесен за девет погрешните дигитални сертификати издадени од Comodo, издавачот на сертификати се присутни во Доверливи Root Certification Властите продавницата на сите поддржани верзии од Microsoft Windows. Comodo го известила Мајкрософт на 16 Март, 2011 година дека девет сертификати беше потпишан во име на трето лице без доволно оценување својот идентитет. Овие сертификати може да се користи за измама содржина, направете фишинг напади, или извршување на човекот-во-средината напади против сите веб прелистувач корисниците вклучувајќи ги и корисниците на Internet Explorer.
Овие сертификати влијае на следниве веб својства:

login.live.com

mail.google.com

www.google.com

login.yahoo.com (3 сертификати)

login.skype.com

addons.mozilla.org

"Глобал управник"
Comodo го отповика овие сертификати, и тие се наведени во сегашните Comodo е листа на поништени сертификати (CRL). Покрај тоа, прелистувачи кои им овозможија на сертификат Статус протокол (OCSP) интерактивно ќе ги оцени овие сертификати и блок нив да се користи.
Надградба е достапна за сите поддржани верзии на Windows да помогне во решавањето на ова прашање. За повеќе информации за ова ажурирање, видете на Microsoft Knowledge Base член 2.524.375 .
Вообичаено, нема акција се бара од корисниците да го инсталирате ова ажурирање, бидејќи поголемиот дел од корисниците имаат автоматско ажурирање от и оваа промена ќе се симне и инсталира автоматски. За повеќе информации, вклучувајќи и како рачно да го инсталирате ова ажурирање, погледнете го Предложени акции дел од оваа советодавна.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Абе чоек, разбрав уште од англиски додека беше. Друго ме интересираше мене. Дали е безбеден за инсталација или не.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Абе чоек, разбрав уште од англиски додека беше. Друго ме интересираше мене. Дали е безбеден за инсталација или не.
извини вака ам ако разбереше немаше да опитвиш, значит овај апдејт ги крпит пропустите од Comodo шо ги напрајл за логирање на наведените страни, немат никаква врска со легалноста на пенџерето шо го имаш(ме), слободно инсталирај го, јас го инсталирав и рестарт после то му напрајв, све е исто

Kajgana Shop

На врв Bottom