Windows 7

A

Auditore

Гостин
Уште едно прашање, како да ги симнам најновите драјвери, воопшто не знам кои се, како да ги најдам?
Слушнав некаде дека седмицата самата ги наоѓала драјверите, ако може повеќе инфо за драјверите, не сум некој искусен со пц-а затоа прашувам.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Саат, календар, CPU Meter, GPU Observer и MSN Weather. Без разлика дали има 1 или 5 гаџети, секогаш sidebar-от искористува над 190-200МБ.
Истите и кај мене се а зима само 28 мб.

--- надополнето ---

Уште едно прашање, како да ги симнам најновите драјвери, воопшто не знам кои се, како да ги најдам?
Слушнав некаде дека седмицата самата ги наоѓала драјверите, ако може повеќе инфо за драјверите, не сум некој искусен со пц-а затоа прашувам.
Па треба да знаеш каква матична имаш ако не знаеш симни ова. Во табот Mainboard пишува моделот на матичната. И тоа ќе го гуглаш пр: P43T-a2 drivers download, ќе излезат многу страни најдобро е од официјалната страна на фирмата. А за графичката од страната на nvidia.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Истите и кај мене се а зима само 28 мб.

--- надополнето ---

Па треба да знаеш каква матична имаш ако не знаеш симни ова. Во табот Mainboard пишува моделот на матичната. И тоа ќе го гуглаш пр: P43T-a2 drivers download, ќе излезат многу страни најдобро е од официјалната страна на фирмата. А за графичката од страната на nvidia.

И ATi.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
ОК, сега се намали на 50МБ самото од себе. Ваљда е баг некој? Ги имам инсталирано сите апдејти.

L

Liberation

Гостин
Ако сакаш само да преинсталираш OS, ти треба само партиција C, и не мора да ја форматираш, старата инсталација на 7цата ќе ти биде сочувана под фолдерот Windows.old.
Дали смеам да го избришам Windows.old со десен клик-бриши?
Преку System tools>Disk cleanup ми дава само опција (C: ) или другите партиции, нема за означување постари верзии на Windows.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Дали смеам да го избришам Windows.old со десен клик-бриши?
Преку System tools>Disk cleanup ми дава само опција (C: ) или другите партиции, нема за означување постари верзии на Windows.
Смееш. Али ќе треба едно 2-3 минути, може и појќе.

L

Liberation

Гостин
Tnx MasteR.
Инаку се снајдов. Вака е попрепорачливо: Start>All programs>Accessories>System tools>Disk clean up.
Се бира партицијата кај што е Windows.old. Клик ОК. Отштиклирај ги сите и клик на Clean up sistem files.

После ова, системот ќе направи уште еден скен и на листата ќе се појави “Претходна верзија на Виндоус“.
Се штиклира само тоа и ОК.

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
имав наназад на темата пишувано за проблем со блу скрин оф дет : ) dumping physical memory, бидејќи вин 7 има опција за репаир нели пробав со таа опција, и делот мемори тест се обидов да детектирам проблем, во кој најмногу се сомневав и се плашев....од кога заврши тестот се појави следниов Error: ramdisk device creation failed due to insufficient memory, A recent hardware, camera or poratable music player might be the cause му се има десено на некој нешо вакво, и како го има решено.

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
Чудно...можда ти е рикнат рамот.

Како и да е, пробај се што можеш. Windows Safe Mode пробај System Restore, ако тоа не го среди (и Windows Repair) некако пробај да го тестираш рамот дали е ОК...

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
Чудно...можда ти е рикнат рамот.

Како и да е, пробај се што можеш. Windows Safe Mode пробај System Restore, ако тоа не го среди (и Windows Repair) некако пробај да го тестираш рамот дали е ОК...
aбе ок си е пцво си работи, пример и сеа еве од него пишувам, али во посложени процеси каде се бара повеќе рам знае да ме остави на цедило....

Имаш некое искуство со рам тестери или некој друг можеби?

Член од
20 ноември 2010
Мислења
42
Поени од реакции
3
Дечки инсталирам 7ца на компјутер и правам две партиции. После компјутерот прави три, и ми дава една за која вика вика system reserved и е 100 mb, после иам уште една на која и одредувам колку gb да биде, и третата ми ја именува unallocated space. Продолжувам со инсталацијата и кога отварам My Computer ми дава:
1. Local Disc C: (на оваа е инсталиран Window-сот)
2. Local Disc D:
C-то ми ја отвара, а кога ја кликам D, ми вика дека треба да се форматира и ми дава опција да ја форматирам.. И еве сеа ја форматирам...
Да не грешам нешто?

Kajgana Shop

На врв Bottom