Windows 7

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Дечки инсталирам 7ца на компјутер и правам две партиции. После компјутерот прави три, и ми дава една за која вика вика system reserved и е 100 mb, после иам уште една на која и одредувам колку gb да биде, и третата ми ја именува unallocated space. Продолжувам со инсталацијата и кога отварам My Computer ми дава:
1. Local Disc C: (на оваа е инсталиран Window-сот)
2. Local Disc D:
C-то ми ја отвара, а кога ја кликам D, ми вика дека треба да се форматира и ми дава опција да ја форматирам.. И еве сеа ја форматирам...
Да не грешам нешто?
Nope. Само што си можел да направиш quick format на D. Нема потреба од full.

Член од
20 ноември 2010
Мислења
42
Поени од реакции
3
Nope. Само што си можел да направиш quick format на D. Нема потреба од full.
Ама на истиот копмјутер, т.е. лап-топ HP Net Book 4720s, веќе претходно го имав инсталирано еднаш и не ја покажуваше втората партиција.. Сега го инсталирав од ново, преку Custom за да направам формат и две партиции.. Значи ги избришав претходните, кои на инсталацирањето ги покажуваше а преку My computer не.. Сега, вториот пат го направив следново =>
1. Custom Install.
2. Ги избришав партициите.
3. Направив една од 200 гб, Windows-от направи една System Reserved и остана една од 100 гб unallocated space и на неа кликнав за инсталирање и продолжи инсталацијата.
4. Кога се уклучи ми даде една партиција од 100гб на која беше Windows-от и уште една од 200 гб која не можев да ја отворам. Ми даде опција да ја форматирам и после имав пристап до неа, арно ама..
5. ...арно ама.. после кога го вклучив на нет и инсталираше update, на рестартирање нејќеше да се крене..
Да не сум ја утнал нешто?

Инаку користам Windows 7 Ultimate, кој после го активирам со Windows Loader.. Инаку истиов Windows e инсталиран на 7-8 компјутери (не од мене!) и работи одлично..
Треба да инсталирам driver за лап-топот?
Ај нека ми подобјасни некој како да го инсталирам затоа што осеќам дека грешам некаде...
Фала :)

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Баш и не можам да те сфатам што сакаш да кажеш, па ќе те прашам наједноставно.
Дали во My Computer имаш 2 партиции, од кои во едната (C) ти е инсталиран windows-от, а другата (D) ти е празна, и дали и 2те можеш да ги пристапиш?
Ако да, ондак све ти е во ред. Ако не, пиши пак.

Член од
20 ноември 2010
Мислења
42
Поени од реакции
3
На (C) можев да пристапам а кон (D) не. Кога кликав да ја отворам ми вика дека треба да се форматира и ми отвори во прозор вака: http://media.obsessable.com/media/2008/11/17/format-removable-disk-e-windows-xp.jpg
Откога заврши форматот можев да пристапам, после го конектирав на нет, направи up-date и после рестарт нејќеше да се подигне..
Да не требаат driver-и?

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
На (C) можев да пристапам а кон (D) не. Кога кликав да ја отворам ми вика дека треба да се форматира и ми отвори во прозор вака: http://media.obsessable.com/media/2008/11/17/format-removable-disk-e-windows-xp.jpg
Откога заврши форматот можев да пристапам, после го конектирав на нет, направи up-date и после рестарт нејќеше да се подигне..
Да не требаат driver-и?
Епа тоа е тоа што ти кажувам. Неретко се дешава после формат и креирање на нова партиција да се форматира. Идеш quick format и завршена работа. Само ме чуди, си го форматирал, си направил update и сеа не ти се бутира windows-от? Или ти се среди проблемот? Од истиот рс пишуваш?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Опа значи пуштен е официјално. Само да се провери со апдејти во зависност од тоа што е претходно симнато не е секој приморан да го спушта целиот пакет.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Член од
10 јануари 2011
Мислења
124
Поени од реакции
3
абе не ме зезај. преку windows update исто ти е. авотматски повторно ќе се обиде да направи автентикација за лиценциран оперативен систем. ако помине во ред, ама кај мене нема да помине и ондак папала-маца...format, па повторно од почеток да се бафтам со инсталација на програми...

Преку ова треба валидација, ништо ко така земи го преку Windows Update опцијата...

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
абе не ме зезај. преку windows update исто ти е. авотматски повторно ќе се обиде да направи автентикација за лиценциран оперативен систем. ако помине во ред, ама кај мене нема да помине и ондак папала-маца...format, па повторно од почеток да се бафтам со инсталација на програми...
Е кај мене како помина???? да не го купив случајно јас 7мицата, пиратерија ми е све...

Kajgana Shop

На врв Bottom