Windows 7

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Дајте нешто за windows genuine да направам на 7ка

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Го палам денес компјутерот и гледам црна позадина со овој натпис доле. Би можело да има некој проблем?

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Втор пат:

????????
Сликата не се гледа? :)

Ке пробам пак со слика:

А во случај пак да не се гледа, еве со зборови:
Windows 7
build 7600
This copy of Windows is not genuine

Ова ми го пишува во долен десен агол на десктоп, сите апдејти за виндоусот ми се угасени..

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.169
Цел живот сум на XP, ама во последно време ме зеза, тешко се стартува итн. и покрај реинсталацијата. Па што велите, ќе врви 7 на старо срање од компјутер како мојов?

AMD Athlon 64 Processor 3200+ 2.01 GHz
1.50 GB of RAM
160 GB Hard Disk

M

Mr.InF3ction

Гостин
Цел живот сум на XP, ама во последно време ме зеза, тешко се стартува итн. и покрај реинсталацијата. Па што велите, ќе врви 7 на старо срање од компјутер како мојов?

AMD Athlon 64 Processor 3200+ 2.01 GHz
1.50 GB of RAM
160 GB Hard Disk
Можеш :)
Имам инсталирано на слична конфигурација со 1 гб рам и интегрирана графичка и работеше солидно.

A

Auditore

Гостин
Момци, вака:
2GB RAM
320GB HD
Pentium(R) Dual-Core CPU E5200 @ 2.50Ghz
NVIDIA 9500 GT 512 RAM
Ваше мислење за конфигурацијава, посебно за процесорот, бидејќи сакам да ставам Windows 7 но порано имав проблеми со него, ми дигаше CPU USAGE(Task Manager) многу, одеше од 20/60/70/90% што мислам дека е премногу.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Момци, вака:
2GB RAM
320GB HD
Pentium(R) Dual-Core CPU E5200 @ 2.50Ghz
NVIDIA 9500 GT 512 RAM
Ваше мислење за конфигурацијава, посебно за процесорот, бидејќи сакам да ставам Windows 7 но порано имав проблеми со него, ми дигаше CPU USAGE(Task Manager) многу, одеше од 20/60/70/90% што мислам дека е премногу.
Без проблем ќе тера супер. Имам постар процесор (е3200) и работи одлично само што е на 3.0 GHZ :)
А тоа што ти дигал cpu usage можно е да е од некој вирус или слично. Или некои сервиси што ти работеле во позадина.

A

Auditore

Гостин
Без проблем ќе тера супер. Имам постар процесор (е3200) и работи одлично само што е на 3.0 GHZ :)
А тоа што ти дигал cpu usage можно е да е од некој вирус или слично. Или некои сервиси што ти работеле во позадина.
Тазе инсталиран Windows 7 без никакви програми во позадини, ништо немаше инсталирано а дига толку USAGE.
Кај едно мое другарче на послаб пц од мојот, обичен 2,4 ghz intel процесор и 1,5 ГБ РАМ тера без никаков проблем, мене ми јавува.
Јас највеќе се сомневам во процесорот, не знам зошто. Еве инфо за процесорот, претпоставувам дека е тој.

A

Auditore

Гостин
Тазе инсталиран Windows 7 без никакви програми во позадини, ништо немаше инсталирано а дига толку USAGE.
Кај едно мое другарче на послаб пц од мојот, обичен 2,4 ghz intel процесор и 1,5 ГБ РАМ тера без никаков проблем, мене ми јавува.
Јас највеќе се сомневам во процесорот, не знам зошто. Еве инфо за процесорот, претпоставувам дека е тој.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Процесорот како процесор е ОК не е нешто фенси во споредба со денешниве ама сепак тера некако. Е сега ако мислиш дека процесорот има некакви проблеми можеш пример кај некој другар да го пробаш ако и таму прави исто тогаш купи си нов процесор. А ако таму работи ОК може да е до матичната затоа ќе земеш некој сличен процесор од другар но не многу подобар (можеби имаш слабо напојување) и ќе пробаш дали работи ок.
Јас да бев на твое место тоа би нарпавил но се разбира прво ќе се осигураш дека хдд то нема лоши сектори и рамот ќе помине ОК на мемтест.

Член од
27 јануари 2010
Мислења
346
Поени од реакции
146
Не го плаши човекот за џабе... @Ozstriker многу USAGE процесорот ти крева бидејќи како што рече ти имаш тазе верзија ( кога е " тазе " инсталиран windows 7 автоматски пробува (ако е конектиран на интернет) да се приклучи со скриените апдејти што Програмерите ги имаат вметнато во процесот на работењето на виндоусот.... Разработи го убаво и за 2-3 дена би требало да ти се врати се во нормала... во друг случај windows media playerot или мрежата на пцто може да ти прават висок USAGE на процесорот... исто така провери дали имаш некои други Background програми што би ти правеле проблеми...

Kajgana Shop

На врв Bottom