Windows 7

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
Ова е твоја констатација така? Немора да е точна нели?
Па со оглед на тоа што 90% од корисниците се на Windows, а дури 3% од корисниците се на Apple, види колку е точна констатацијата :helou::tv:

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Апл купуват тие што сакат да се фалат со Фенси компјутер а тие што сакаат квалитетно си користат Windows 7 и то е то :) Да бидеме искрени :)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Апл купуват тие што сакат да се фалат со Фенси компјутер а тие што сакаат квалитетно си користат Windows 7 и то е то :) Да бидеме искрени :)
Ни на крај на памет не е точно ова.
Apple е многу подобар за графички дизајн го користат најголемите графички компании, стабилен е и тоа што се користи малку е предност посебно во делот безбедноста и малиот број на вируси за разлика од windows. На крај сите си имаат своја намена и предности.
А сега вратете се на темата Windows 7.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
Ни на крај на памет не е точно ова.
Apple е многу подобар за графички дизајн го користат најголемите графички компании, стабилен е и тоа што се користи малку е предност посебно во делот безбедноста и малиот број на вируси за разлика од windows. На крај сите си имаат своја намена и предности.
А сега вратете се на темата Windows 7.
За тоа со графиката си во право... Но за болдираното:
Код:
http://www.itwire.com/content/view/23941/53/
Хакнување за десет секунди е СТРАШНО!!!

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Темата продолжува за Windows 7 продолжете ја дискусијата во темата за споредба помеѓу овие оперативни системи.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Го иам 7 веќе месец дена.. и не сум баш задоволен... иам некои глупи проблеми со Windows от... прво неможев драјвери да најдам за звучна... после ми се укочуваше од чиста мира ( не дека имам некој вирус тоа нема шанси да е ) и ред други работи.. е сеа последново шо ми се деси и шо ме натера да пишам овдека.. НЕ МИ ДАВА ДА БРИШАМ ФЈАЛОВИ!!!
најобични видео клипчиња 3gp слики некои си txt фалови и слично неможам да ги избришам... ни со шифт делит ни со обично делит.. се губат и после 3 секунди се враќаат на исто место ко нишо да не сум им напраил... Еден мој професор по мрежи шо ми предава можда имаше право.... Ми рече човекот паметно додека не искочат најмалку 2 сервис пака за 7цава да не го инсталирам... али ај се надевам ан подобрувања....

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
За тоа последното бил во право ама оперативниот систем функционира одлично стабилен е, можно е да имаш вирус кога си форматирал ти се крие на другите партиции или сега си го закачил најдобро еден full scan значи тоа што ти се случува веројатно ти е вирус.
Јас од кога инсталирав првпат (февруари) не сум закачил вирус на Windows 7 иако и ова е многу релативно кај сите.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.979
Поени од реакции
7.119
Во неделата го инсталирав на лаптопот. Си најдов драјвери на страната на Асус и сега засега сум задоволен. Не ми е нешто којзнае колку ново оти претходно 8 месеви бев на Виста, а 7-ва е многу сличен на него. Одма забележав дека сега некако лаптопов ми работи полесно, помирно. Не се оптоварува CPU многу. Порано на Виста знаеше од обична работа (само севисите од Windows-о што си работат) процесорот да крева до 90-100 % и одма вентилаторот бррррррррррррр....А сега обична работа навистина си е обична работа како интернет, музика, текст и нема оптоварување на процесорот. Е сега кога пуштам ПЕС 2010 или кога конвертирам видео нормално е пооптеретено. И една забелешка: Почнав да користам Google Chrome и многу сум задоволрн. Тоа Firefox-от знаеше и до 50 % од CPU да користи и до 200 MB RAM. Сега сум рајат и што е најважно автоматски по инсталацијата сам си ги префрли кај себе Bookmarks што ги имав зачувано во Firefox.

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
ставиа бе во тоа хромот mouse gestures или сеуште не им текнало?

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Може и без формат, ама поризично е. Барем мене ми прекина поради лошо изрежано DVD, па се пореметија сите пермисии и ни формат на C:\ не го решаваше проблемот бидејќи ми остана една партиција за storage што не сакав да ја форматирам.
http://www.howtogeek.com/howto/3075/how-to-upgrade-the-windows-7-rc-to-rtm/

Kajgana Shop

На врв Bottom