Испаднаа првите фпечатоци од Windows-от 7, лоши и добри страни. На секоја хардвер-софрвер страна ја има оваа тема или поточно пасус.
- Новиот Windows 7 има куп багови или така речено проблеми кој што по малце испајаат на виделина, како на пример тоа со црниот екран :smir: И мене ми се случи тој проблем пред 3-дена, исто така Windows-от ми мрзнеше на секој 15мин работа како да се мери на тајмер.
- Ке има многу работа Microsoft, се најавува и дека ке има големи абдејти на Windowsot околу 200мб.
Еве мал дел од проблемите на Windows 7. А ке ги има многу.
Кога станува збор за проблемите со кои тие се соочуваат почетокот usvajači на Windows 7, повеќето проблеми предизвикани од недостаток на соодветно возачи, од кои речиси 40%. Ова сигурно не е невообичаено за хардвер продавачите обично чекаат некое време додека обезбедувањето компатибилен драјвер, а ова е ситуација што се повторува со речиси секој оперативен систем.
Најголемиот дел производители како nVidia ATI и возачите се предвидени за нивните производи, но помалку познати производители на компонентата се проблематични. Вториот повеќето проблеми со Windows 7 е на некомпатибилност на одредени апликации со новиот оперативен систем. И тука е проблемот што е вообичаено, но тоа е работа тоа време и појавата на нови верзии на апликациите да ги реши.
Трет на листата на проблеми се проблеми со мрежата, кои се главно предизвикани од одредени промени дека "Мајкрософт" во рамките на мрежата и на корисникот му прави неискуство, и следниве проблеми со одредени карактеристики кои нема да работат како корисници очекуваат тоа. Листата на проблемите сеуште се проблеми со почетна, затворање или спијат режим компјутери несреќа или сини екрани, проблеми со монитори и лошите перформанси на оперативниот систем.
Сите во сите, само што треба да се очекува да се зголеми на корисникот на новиот оперативен систем ќе почекаат да се решат проблемите наведени во појавата на соодветен драјвер, компатибилен програми и отстранување на сите други нешта што корисниците се предвидени како непријатност.
Извор: itsvet.com --- превод: translate.google.com