Верувате ли во својот бог ?

• Креатор на темата Креатор на темата Кумановац
  • Време на започнување Време на започнување
Уште не гледам поента во темата..ако е мој Бог како не би верувал во него..?!?
Твоето име кажува се ! =))
И дајте ве молам.. Објаснете зошто верувате.. ? Потреба ? ..
То веќе постои како тема...зошто верувате..

Тоа е тоа, јас сум учен да бидам христијанин, да го почитувам мојот `Бог`.. да одам во црква, да славам верски празници.. Додека муслиманите одат во џамија, не јадат свинско и така натаму.. Но знам многу љуѓе кои не веруваат во богот, но сепак ги следат адетите..

како јас =) затоа се запрашав.. дали вие верувате, и зошто.

Тоа е тоа, јас сум учен да бидам христијанин, да го почитувам мојот `Бог`.. да одам во црква, да славам верски празници.. Додека муслиманите одат во џамија, не јадат свинско и така натаму.. Но знам многу љуѓе кои не веруваат во богот, но сепак ги следат адетите..

како јас =) затоа се запрашав.. дали вие верувате, и зошто.

Море Кумановац, треба да правиш разлика помеѓу адетите (народните обичаи) и учењето од Црквата. Тие две работи (адетите и Црквата) речиси и да немаат ништо зедничко.
А тоа што си одел во Црква (храм) и што те учеле да бидеш христијанин, незначи по автоматизам дека си христијанин. Основен услов да се биде и да се живее хрисијански е да се ПОВЕРУВА во Исуса Христа па после тоа доаѓа УЧЕЊЕТО за верата која Христос ни ја остави.
Следењето на адетите, како сам забележуваш, не е знак на побожност, туку терање адети на кои веќе им се губи и смислата, ако се повторуваат механички, без подлабоко познавање на адетите.

Па вервам да ти каажам право!

верувам во бог 100% верувам во него тој не чува!

Верувам дека само една и единствена вистина е дека Господ е еден и нема друг..

Верувам дека само една и единствена вистина е дека Господ е еден и нема друг..
И од толку теми ти мораше да откопаш тема со последно мислење од 2008 за да го кажеш ова?! :)

Како да не верувам во мојот Бог, ако е мој тогаш логично е да верувам

„Знаат ли твоите дека си педер?“

jas veruvam deka postoi nekoja visa sila koja upravuva so svetot a dali veruvam vo svojot bog pa ne bidejki sum se molela vo crkva pred ikona za zdravje, sreka i da dobijam nekoj denar na nekoja igra no od toa se uste nema nisto no ke potenciram no se uste veruvam deka za brzo vreme zelbata ke mi bide ispolneta znaci deka veruvam 70% procenti a 30% ne.:)

jas veruvam deka postoi nekoja visa sila koja upravuva so svetot a dali veruvam vo svojot bog pa ne bidejki sum se molela vo crkva pred ikona za zdravje, sreka i da dobijam nekoj denar na nekoja igra no od toa se uste nema nisto no ke potenciram no se uste veruvam deka za brzo vreme zelbata ke mi bide ispolneta znaci deka veruvam 70% procenti a 30% ne.:)
А што си играла?

Jaс не верувам во мојот бог затоа што сум сигурен дека не постои

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom