Се предаде во третиот сет, кога Новак му направи брејк.Верадско беше премногу слаб во последниот сет,имаше премногу сервис грешки.А Џоковиќ играше прекрасно![]()
No, kiss some serbian ass.Напред Федерер! Kick some Servian ass!
Што не пишаш спортска можеби ке фатишЗначи до сега предвидувањето ми оди феноменално (да се пофалам). Како што се очекуваше Ноле успеа да го скрши отпорот на Вердаско. Е сега очекувам вистински тест за неговите можности против Федерер. Во другото полуфинале мислам дека ќе играат Надал и Чилиќ. Хрватот сега кога го помина осмина-финалето мислам дека има огромни шанси против Дел Потро. А за Надал нема потреба да зборувам
.
Кај дамите типувам на финале Возниацки - Клајстерс. Мислам дека Клајстерс ќе ја победи Серена, додека пак Возниацки нема да има проблеми против белгијката Викмаер.
И јас се надевам победа на Рафа. Инаку добро е тоа што е во 01:00 да не беше покасно немаше да одам на пракса бидејки од 08:00 сум на праксаМомци дали гледавте ноќеска т.е. сабјлево шо праеше Федерер....:nesvest: море, море неарен чоек - со што концентрат се рани бе?! Го збриша 6 : 0 ; 6 : 3 у првите два сета Содерлинг, не дека овај Шведот играше нешто нај ама Роџер беше Ванземаљац :nesum:
Денес на програмата
од 19 : 30 h Дел Потро - Чилиќ .... јас типувам на Дел Потро 3 : 1 у сетови, доста му беше на Хрватот, нека ги пакува куферите
од 01 :00 h НАДАЛ - Гонзалес .... победа на Рафа од 3 : 1 со прв изгубен сет, нешто бавно влегува во ритам, ама послем е незадржлив
Само овај Роџер ме плаши бе.... ЗВЕр е.... не дека е само сега таков, он отсекоаш со 100% со силите влегува у напреварот, ама на овој турнир посебно е инспириран. Ако игра како синоќа :nenene: го победува никој.....![]()
usopen.orgКако носител број 3 Рафаел Надал го презима број 11 Фернандо Гонзалез, а додека пак број 6 Мартин Дел Порто ке игра со Марин Чилиќ кој е број 16 на АТП листата.оштади Марин Чилиќ со исклучување, бр 16 семе . Четворица мажи, три победи од далеку еден од тенис "најпрестижните титули. Очекувајте интензитет. Со финишот на повидок, ова не е време за губење се фокус.