US Open 2009

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Толку од Вердаско, со играта од вториот и почетокот на третиот сет имаше шанси. Вака со премногу грешки и повреда, ништо.

Божана

Morning sun
Член од
17 август 2009
Мислења
226
Поени од реакции
111
Верадско беше премногу слаб во последниот сет,имаше премногу сервис грешки.А Џоковиќ играше прекрасно :pipi:

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.353
Поени од реакции
2.248
Верадско беше премногу слаб во последниот сет,имаше премногу сервис грешки.А Џоковиќ играше прекрасно :pipi:
Се предаде во третиот сет, кога Новак му направи брејк.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Се познаваше нервозата во играта на Ноле во според мене решавачкиот 3 сет на овој меч... но кога зеде брејк за резултат 6:5, тогаш како да му падна камен од срцето и после се беше рутински... наредниот и последен сет како да играше само Џоковиќ... ајмо Ноле мајсторе идемо до финале... мислам дека со доста голема концентрација, одличен прв сервис, бекхенд и форхенд дека ќе го победи Федерер...:vozbud:

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
507
Значи до сега предвидувањето ми оди феноменално (да се пофалам:)). Како што се очекуваше Ноле успеа да го скрши отпорот на Вердаско. Е сега очекувам вистински тест за неговите можности против Федерер. Во другото полуфинале мислам дека ќе играат Надал и Чилиќ. Хрватот сега кога го помина осмина-финалето мислам дека има огромни шанси против Дел Потро. А за Надал нема потреба да зборувам:).
Кај дамите типувам на финале Возниацки - Клајстерс. Мислам дека Клајстерс ќе ја победи Серена, додека пак Возниацки нема да има проблеми против белгијката Викмаер.

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Момци дали гледавте ноќеска т.е. сабјлево шо праеше Федерер....:nesvest: море, море неарен чоек - со што концентрат се рани бе?! Го збриша 6 : 0 ; 6 : 3 у првите два сета Содерлинг, не дека овај Шведот играше нешто нај ама Роџер беше Ванземаљац :nesum:

Денес на програмата
од 19 : 30 h Дел Потро - Чилиќ .... јас типувам на Дел Потро 3 : 1 у сетови, доста му беше на Хрватот, нека ги пакува куферите :)
од 01 :00 h НАДАЛ - Гонзалес .... победа на Рафа од 3 : 1 со прв изгубен сет, нешто бавно влегува во ритам, ама послем е незадржлив

Само овај Роџер ме плаши бе.... ЗВЕр е.... не дека е само сега таков, он отсекоаш со 100% со силите влегува у напреварот, ама на овој турнир посебно е инспириран. Ако игра како синоќа :nenene: го победува никој..... :toe:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
401
Поени од реакции
5
Federer do sega ostavi ubedlivo najsilen vpecatok, vo odlicna forma e i tesko koj moze da mu se sprotivstavi koga e vo takov film.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.353
Поени од реакции
2.248
Значи до сега предвидувањето ми оди феноменално (да се пофалам:)). Како што се очекуваше Ноле успеа да го скрши отпорот на Вердаско. Е сега очекувам вистински тест за неговите можности против Федерер. Во другото полуфинале мислам дека ќе играат Надал и Чилиќ. Хрватот сега кога го помина осмина-финалето мислам дека има огромни шанси против Дел Потро. А за Надал нема потреба да зборувам:).
Кај дамите типувам на финале Возниацки - Клајстерс. Мислам дека Клајстерс ќе ја победи Серена, додека пак Возниацки нема да има проблеми против белгијката Викмаер.
Што не пишаш спортска можеби ке фатиш :). (шала)

Инаку за ова што мислиш мислам дека имаш право за Хрватот е во добра форма, и само ако игра така како што играше тешко на Дел Порто. Искрено сакам да го видам Хрватот како ке биде со Надал ако помине. Овој Дел Порто малерозен ми е, многу се права :).
Исто и за ова се согласувам за Клајстерес дека ке оди во финале,а и мислам дека ке биде шампионка. А за Викимаер не вики така, одлична е добро игре и мислам дека она ке пројде, ама не сум сигурен.

Момци дали гледавте ноќеска т.е. сабјлево шо праеше Федерер....:nesvest: море, море неарен чоек - со што концентрат се рани бе?! Го збриша 6 : 0 ; 6 : 3 у првите два сета Содерлинг, не дека овај Шведот играше нешто нај ама Роџер беше Ванземаљац :nesum:

Денес на програмата
од 19 : 30 h Дел Потро - Чилиќ .... јас типувам на Дел Потро 3 : 1 у сетови, доста му беше на Хрватот, нека ги пакува куферите :)
од 01 :00 h НАДАЛ - Гонзалес .... победа на Рафа од 3 : 1 со прв изгубен сет, нешто бавно влегува во ритам, ама послем е незадржлив

Само овај Роџер ме плаши бе.... ЗВЕр е.... не дека е само сега таков, он отсекоаш со 100% со силите влегува у напреварот, ама на овој турнир посебно е инспириран. Ако игра како синоќа :nenene: го победува никој..... :toe:
И јас се надевам победа на Рафа. Инаку добро е тоа што е во 01:00 да не беше покасно немаше да одам на пракса бидејки од 08:00 сум на пракса :) Ке се издржи некако.

И намали потписот, поголем ти е од дозволеното.

Инаку насловот на официјалната страна на УсОпен гласи вака:
''Men's quarters bring Thursday thunder''

Како носител број 3 Рафаел Надал го презима број 11 Фернандо Гонзалез, а додека пак број 6 Мартин Дел Порто ке игра со Марин Чилиќ кој е број 16 на АТП листата.оштади Марин Чилиќ со исклучување, бр 16 семе . Четворица мажи, три победи од далеку еден од тенис "најпрестижните титули. Очекувајте интензитет. Со финишот на повидок, ова не е време за губење се фокус.
usopen.org

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Страшна партија синоќа на Ноле. Вердаско се држеше некако до средината на третиот сет, но потоа попушти, му падна концентрацијата, почна да се нервира, да игра на сила, форхендот престана да го служи, процентот на првиот сервис му падна и како капак на се, му се обнови и повредата што значеше и крај за него на овој УС.

Капа доле за Ферџо, мајсторот уште еднаш покажа кој е кој и дека ќе нема милосрдие за никој кој ќе му застане на патот. Сепак во пет. вечер го чека судир со Ноле, што ќе биде далеку потежок и повозбудлив натпревар ... Едвај чекам !! :vozbud:

А и денес ни претстојат одлични натпревари. Дел Потро ќе игра против Чилич, кој во минатата рунда го шутна Мареј, така да очекувам да биде доста интересен натпревар (навивам за хрватот :pipi:), а подоцна Надал ќе се сретне со Гонзалез. Шпанецот се врати после повредата, но сеуште ја нема онаа старата форма, така да вечерва се е можно .. Фернандо не е за отпишување. :wink:

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Чилич-Дел Потро,очекувам неизвесен меч можеби и во пет сета.Очекувам победа на Чилич,но ме изненадуваат коефициентите:

Del Potro J.M.-Cilic M.
1.25 3.75

Во другиот меч очекувам Надал да помине.Гонзалес е опасен,ама сепак Надал е Надал.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom