UEFA Europa League

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.470
Поени од реакции
87.278
Каква тажна екипа, екипа без срам и без грам достоинство, греота
Еве ги и ФК Мајка Тереза од Милано пред некоја година
Ef-RGBoX0AIz29E.jpeg

Нема љутиш, сеирот си е заслужен, всушност Интер прв покажа дека е... тажна екипа, екипа без срам и без грам достоинство, греота

:kafence:

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
Сакаш Гаљардини да ти биде главен играч и креатор на играта, епа ќе губиш беее..Контехехехехе

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Друго, мене не ми е јасно непокажувањето црвен картон на тој копачот за пеналот над Лукаку. Сфаќам дека има некои измени у тоа правилата за пенал, демек пенал е доволна казна па само со жут ќе помине. Ама тука имаме фаул кој почна 10 метри пред 16кот, фаул од позади на последен играч од одбраната со што спречи гол шанса, се случи да е Лукаку јак ко коњ па догура до 16 и падна, и тука беше изгазен.
Дали ќе беше црвен картон ако паднеше надвор од 16?
Кога сме кај пеналот, нели има правило дека се суди прекршокот каде што почнува а не каде што завршува?
По оваа логика, треба да е фаул на 20 метри од гол а не пенал.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.996
Поени од реакции
45.398
Не е задоволен од играчите што му ги носат или нешто друго е работа?
Ne, u kratki crti, ne se samo transferi u prasanje, igra na teren, timot treba da se podobri i u drugi segmenti od rabotenjeto, ko zastita od mediumi, reagiranje posle mec kade se osteteni, zasto ne se bunele koga izlegol rasporedot posle restartot kade inter imaa najnebalansiran raspored od site i red drugi raboti sto nego mu smetale.
A i bara nekoi pogolemi ingirencii, do dusa za transferi skoro i da ima odvrzani race, ama pretpostavuvam deka so Ausilio ne e vo dobri odnosi i valjda ke bara negova smena. Za nekoi raboti inace e vo pravo, konkretno za rasporedot A ne kazaa bea staveni u situacija da se ekipa koja ke ima najmnogu utakmici do kraj na sezona so poodmoreni timovi sto ne bese slucaj so drugite timovi od vrvot. Taka da ne deka nema osnova za toa da se buni i da bara nestata poinaku da se odvivaat u idnina, ali sepak preteruva, narocito sto ima javni ispadi a ova se raboti koi ne se sreduvaat na takov nacin.
Inace konkretno za transferi e prezadovolen, samiot toa go kazuva, ali bara pogolema zastita najverojatno, spomnuva i familija gleam u intervjuto, ne treba da zaboravime i deka stigna pliko so kursum nameneto za nego vo klubot, valjda i toa si ima nekoe vlijanie.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Кога сме кај пеналот, нели има правило дека се суди прекршокот каде што почнува а не каде што завршува?
По оваа логика, треба да е фаул на 20 метри од гол а не пенал.
Не знам.
Ваљда затоа што и во 16 имаше и нов контакт што резултираше со пад на Лукаку.
Не знам за ова правило искрено.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не знам.
Ако го вратеше надвор фаулот, ќе добиеше црвен моронот.
Со оглед на тоа дека свирна пенал, жолт картон е во 99% од случаевите. Ептен треба да му закачи копачка во глава, за да добие црвен.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.430
Поени од реакции
114.072
Не знам.
Абе какво правило чист пенал беше тоа. Да, почна да го влече надвор од 16 ама Лукаку си продолжи напред, дс не го згазнеше ќе имаше 1 на 1 со голманот, нема што да се дискутира тука каде бил фаулот. А газењето е црвен по секое можно правило али јебига, педерчено ништо не досуди денес.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Со оглед на тоа дека свирна пенал, жолт картон е во 99% од случаевите. Ептен треба да му закачи копачка во глава, за да добие црвен.
Брат пред некоја утакмица имаше фаул пенал и црвен картон за еден играч. Ич не ми текнува кои играа, знам баш искоментирав на чет со Стек дека има правило да не се дава црвен кога има ситуација за пенал.

Глупости, нема врска, црвен е ова у секој поглед.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.163
Поени од реакции
10.129
Еве ги и ФК Мајка Тереза од Милано пред некоја година
Прегледај го приврзокот 263377

Нема љутиш, сеирот си е заслужен, всушност Интер прв покажа дека е... тажна екипа, екипа без срам и без грам достоинство, греота

:kafence:
Нормално ќе честита, Реал е кралска екипа, а не селско тимче. :love:

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Не знам.
Не ти ги судат овие сега како порано. Ако е пенал, најчесто е жолт картон само.
Освен на Сити-Арсенал, каде што Луиз доби црвен покрај пеналот за Сити. Ама не е тоа чудно, англиски арбитри...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.430
Поени од реакции
114.072
Пеја, од сезонава газење од позади на тетива е црвен картон во голем дел од случаите. Да беше обичен фаул ќе требаше само пенал и жолт, вака мораше и црвен. Ова е црвен и на 70 метри одалченост од голот, а не пак во 16ник.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Пеја, од сезонава газење од позади на тетива е црвен картон во голем дел од случаите. Да беше обичен фаул ќе требаше само пенал и жолт, вака мораше и црвен. Ова е црвен и на 70 метри одалченост од голот, а не пак во 16ник.
Добро бро.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Најверојатно објаснувањето е напуцана топка. Не гледам друго објаснување. Ова најдобро би ја испрало срамната одлука на судијата.

Значи не ни беше напуцана, не ни беше многу блиски, едноставно тоа беше чист пас кој ќе створеше гол шанса пошто топката идеше на Лаутаро. Дечкото од Севиља ја извади раката од позади гз и го удри чисто у рука, ни нога ни ништо. Директна рука незалепена за тело.
Чист пенал по секое правило. ВАР требаше да реагира тука и да го прати залижаниот да гледа.

Друго, мене не ми е јасно непокажувањето црвен картон на тој копачот за пеналот над Лукаку. Сфаќам дека има некои измени у тоа правилата за пенал, демек пенал е доволна казна па само со жут ќе помине. Ама тука имаме фаул кој почна 10 метри пред 16кот, фаул од позади на последен играч од одбраната со што спречи гол шанса, се случи да е Лукаку јак ко коњ па догура до 16 и падна, и тука беше изгазен.
Дали ќе беше црвен картон ако паднеше надвор од 16?

Ова е директен црвен картон по секоја дефиниција.

Срамен настап имаше судијата генерално. Убаво спомна и коментаторот, ВАР треба да реагира и на вакви глуми ко играчите на Севиља што правеа на крај поготово, тој Мунир би го газел со крампони по тоа очите језиви.
И Барела изглуми, и тоа мора да се забележи.
Да, судијата имаше грешки се слагам, и овој Д Амбросио направи 5 фаули, да му дадеше уше не почеток жут уше првото заслужи тогаш Окампос ке леташе без проблеми по таа страна ке му се плашеше, и сите овие што глумаа од Севиља на сред терен и на Лаутаро би му плеснал (кога ја имаше контрата па падна у 16тник.) имаше друга опција да игра со Лукаку ми се чини.
Ne, mislam deka pokaza deka dobro ja videl situacijata.
Нема шанси да е така како што велиш, ако е така судијата нема да суди повеќе откако ке заклучат што се дешавало.
Јас сум сигурен дека има некое објаснување, ВАР ја гледаше ситуацијата 12312314151312313% ке му кажаа да гледи на тоа екранот, шознам.. многу смотана ситуација

Едит: толку го бараше Ериксен Ериксен на крај да му праи друштво на клупа .. И Конте си има заслуги за поразот

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Најглупо правило е тоа ако има пенал да нема црвен. Екипата ќе била дупло оштетена. Па што ми е мене гајле, нека му ја мисли екипата, ако си заслужил црвен треба да го добиеш.

Kajgana Shop

На врв Bottom