UEFA Europa League

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
А што? Впечатокот дека Јунајтед беше доминантен на тој меч го создаваат двете зицер шанси на Марсијал. Освен тоа, во што беше Јунајтед нешто претерано подобар од Севиља?

После пеналот, Севиља презеде иницијатива цело прво полувреме. Не беа конкретни, ама имаа топка, се обидуваа нешто. Јунајтед чекаше на контра.
Во второ се сменија улогите, даде Солскјер гас, 15 фуриозни минути изиграа и не успеаа да реализираат. А до крајот беше држ-недај.

Последно уредено:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.733
Поени од реакции
52.675
Лукаку не излегол со тимот да го земе губитничкиот медал? Седум години подоцна, уште си останал плачко.
Автоматски споено мислење:

Лукаку не излегол со тимот да го земе губитничкиот медал? Седум години подоцна, уште си останал плачко.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.990
Поени од реакции
45.313
ok e donev, 34 gola dae sezonava, denes utna zicer, za 2 min podocna avtogol da dae, ko cela sezona u bunar da ja frli za 2-3 minuti, u bunilo e covekot ne moes da znaes so mu se vrti u glava vaka od doma pred kompjuter cel zivot komentirajki tugji odluki sto kako zaso napraile.
Ni ja moze nemase da go zeam, obesen na precka ke me fatea u kadar kako uste se klatam ko sekoj stotuku obesen covek.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.424
Поени од реакции
7.787
Лукаку 1 на 1, ЈЕБИГА, некој ќе рече абе се дешава, све е тоа ок, ама пичка му матер со Барса не кошташе пролаз у елиминациона фаза, денес титула. Мора некако посмирено да делува у вакви ситуации.
Квалитетен шпиц, ама во овие моменти му се сечат нозе за некое чудо.Дури и за пеналот трепереше некако.Инаку за вакви 3-4 зицери утнати во време на Јунајтед, мамето му го ебаа на трол фудбал странине и луѓено си добија илузија дека е дрво (и се чудат што сеа има добра сезона) а овој психички се губеше.
Дури на Погба после првата сезона во Јунајтед му рекол дека сака да бега, многу притисок му било, се чудел зошто фановите го криткувале за утки а веќе дал еден гол на натпреварот.Среќа нема многу да го реметат дека помалце е гледана Сериа А.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.589
Поени од реакции
66.305
Кога сме кај пеналот, нели има правило дека се суди прекршокот каде што почнува а не каде што завршува?
По оваа логика, треба да е фаул на 20 метри од гол а не пенал.
Aко фаулот почне пред 16 метри, и продолжи внатре, пенал е. Пример, влечење за дрес.

Ако го вратеше надвор фаулот, ќе добиеше црвен моронот.
Со оглед на тоа дека свирна пенал, жолт картон е во 99% од случаевите. Ептен треба да му закачи копачка во глава, за да добие црвен.
Го нагази на ахилова со цела тежина од позади. Многу, многу лош и циничен старт. Дечково е малце ретард со стартовите, му влезе на Рашфорд со цела сила на коска кога го направи пеналот.

Иначе, за мечов, бедно беше да се гледа дур Интер се обидува да игра фудбал, мртвите Севиља лежат на терен последните 12-13 минути и на најмал контакт. Да сум на терен, би испиздел максимално.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.547
Поени од реакции
18.798
Лукаку е тенк, кога ќе тргне напред како случката вечерва со пеналот играчот шо го брка не само што му ја голта прашината од позади туку има шанса и да настрада :)
Истата финта и до Шахтјор ја пушта во фор топката и туркај се после ти со него :)

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Реално скоро на исто ниво изиграа двете екипи!
Обете вршеа притисок на судијата, Интер од првата секунда! Глумеа трудни пилиња и едните и другите. Судијата им прогледа низ прсти и на едните и на другите. Единствено средниот ред на Севиља со Банега подобро и поконкретно изигра. Утакмицата ја решија два моменти на Лукаку, кој до тоа беше јунакот на ивентот, јбг више среќе други пут!
Одамна имам речено дека голман стратег е смрт за противници, цела кариера го гледал тимот целосно, од една линија до друга. А не тука некоја ќељавица во напад, што имаше радиус на движење од 20 метра цела кариера. Некад и некаде пали тоа ура, ама на Фонсека, Оле и Конте не им упали. Уште пет пати да играат, минимум четири ќе победи Севиља.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Конте ебати тренерот, во секој клуб се скара со сите. Кој нормален клуб ќе го земе после Интер?

Ериксен мораше да влезе пред да примат гол, Санчез исто ако беше спремен. Мартинез мизерен беше денес. Океј Лукаку ќе го јаде, ајде промашена шанса се случува, само автоголот беше ептен безвезе.. не ни одеше во гол.
Конте освен 3-5-2 ништо друго не знае. После примениот гол одма требаше да извади еден стопер, а не тек во 90 минута.

Судијава беше одвратен за гледање, исто и Севиља. Само добро, за Севиља сме навикнати :icon_mrgr:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.733
Поени од реакции
52.675
ok e donev, 34 gola dae sezonava, denes utna zicer, za 2 min podocna avtogol da dae, ko cela sezona u bunar da ja frli za 2-3 minuti, u bunilo e covekot ne moes da znaes so mu se vrti u glava vaka od doma pred kompjuter cel zivot komentirajki tugji odluki sto kako zaso napraile.
Ni ja moze nemase da go zeam, obesen na precka ke me fatea u kadar kako uste se klatam ko sekoj stotuku obesen covek.
Па не е баш ок. Другите играчи на чело со тренерот немаат емоции и будали се што отишле?
Тоа веќе седум години е големиот прашалник кај Лукаку, откако го уби притисокот во финале, утна клучен пенал и уште следниот ден му плачеше на Мурињо да го пушти да си оди.
Прерасна во добар шпиц, дава голови редовно. Ептен ме импресионираше сезонава, посебно во последниве натпревари кај што издоминира. Ама сто гола ако сака нека даде, џабе му е се ако заебе на крај кога е најбитно. И тоа не му е од вчера, не беа на празно муабетите дека се губи во големи натпревари. Затоа уште го брка првиот трофеј како главен напаѓач. Јас се надевам дека ќе се среди, ама после седум години, стотици голови и тон искуство да го имаш истиот проблем...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.422
Поени од реакции
114.022
Квалитетен шпиц, ама во овие моменти му се сечат нозе за некое чудо.Дури и за пеналот трепереше некако.Инаку за вакви 3-4 зицери утнати во време на Јунајтед, мамето му го ебаа на трол фудбал странине и луѓено си добија илузија дека е дрво (и се чудат што сеа има добра сезона) а овој психички се губеше.
Дури на Погба после првата сезона во Јунајтед му рекол дека сака да бега, многу притисок му било, се чудел зошто фановите го криткувале за утки а веќе дал еден гол на натпреварот.Среќа нема многу да го реметат дека помалце е гледана Сериа А.
Јасно е дека во Англија одма си на тапет, ама верувај и во Италија не е многу поразлично, само не можат ништо зашо уште од прво коло даде гол и искина до крај со 34 гола. Пример глеј за Ериксен што прават, 2 месеци е во клубов што се вика, нова земја, нов јазик, формација, тренер, едно друго, а новинарите веќе измислија катаљон лаги во врска со него и Конте.

Иначе, Оби и компанија, никој не вика црвен за последен играч што бил, него за газење на тетива, нешто што од сезонава се суди ко црвен под дифолт. Ама ај, судијата секако беше изгубен вчера, да се изгубам со жена му у некој луксузен хотел, крвенка му ебам.

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.902
Поени од реакции
7.454
Малце ми е нејасно ова со пеналиве и картоните.
Тој Карлос со Јунајтед имаше вкупно 8 фаули од кои 3 беа апла ужасни,едниот беше санкциониран само со ПЕНАЛ(3 сантима погоре ќе му искршеше нога),другиот беше жолт,третиот ништо.
Вчера исто,за на крај тој да е човекот кој го закопа Интер.
Инаку целокупно,слаб беше Интер,очекував повеќе од нив,многу се изгубија,посебно периката,каснеше со измените 120 години,а и тир што ги направи беа срамни.
Што кур го вади Дамбо,за да игра Мозес кој го проби секое дно на планетава?Кандрева беше правилна измена овде,а не подоцна место штопер,макар и да дадеше Интер гол ,ќе требаше да игра 30 минути со Лукаку лева полутка.
Друго,Јанг моето дете има 2 светски рата преживеано,умрен,не го менува за тој Мијаги Бираги како се вика.
Гаљардини е доказ(заедно со Фил Џонс) дека животот не е фер уопште,овој да беше роден кај нас,сеа ваљда ќе играше у Фортуна Сингелич и ќе се тепаше таму у тир општинските лиги со Џонтра и Видук хехеех.
И најбитната работа,брка резултат го вади Лаутаро,бреееееј,Санчез освен што прележа сипаници и имаше 2 изливи,ништо не напраи,т.е го играше тоа што и е у глобала у задње време.
По мене,боље да си бега Конте,нема капацитет периката,плус срамно слави голови.
Ериксен е прејак играч,да игра некоја друга формација(не може пошто нрма крила хехех) ,данецот на 10ка ќе има 2000 асистенции за Ром и Мартинез,невиден осет за завршен пас има момакот.

Sent from my SM-A920F using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom