Uli Hoeneß
Präsident
- Член од
- 6 август 2010
- Мислења
- 14.371
- Поени од реакции
- 26.327
Ќе се изнагледаме интересни дуели
Историски можеби, добар во никој случај. Ќе го јадат Милан немијан со тие боранија играчи што ги имаат.Добар историски меч ќе биде Ливерпул - Милан, без разлика каква е состојбата, отсекад сум сакал да играме компетитивно почесто со нив
А М'бапе оди во Реал, за да не ги поминат групите интер. И тука нешто се крчка...Меси отиде во ПСЖ, Роналдо пред потпис со Сити, одма ги сврзаа во ЛШ. Се игра некоја игра бајо мој...
Ubaj bea tie vreminja koga Maradona i Mateus bea kupeni za 5 ili 10m EUR (vo vremeto marki). So Bosman pocna da se rasipe fudbalot a so idenje na oligarsite uste tolku.Во времето кога многу пратев фудбал, пред дваесетина години се сеќавам на муабетот со еден другар по трансферите на Фиго од Барселона во Реал и на Зидан од Јувентус во Реал за 60 плус минус милиони евра - рековме: ова ќе биде крајот, никој никогаш нема да ги скрши тие рекорди, ќе останат засекогаш најскапите фудбалери. Овие денес по скоро 200 милиони даваат без око да им трепне! И тоа за играчи ко Мбапе што в година можат да го земат за без пари, и што на европското се усра в штуцни. Сега отворив да видам - има дури 24 поскапо платени играчи (трансфери) од тој трансферот на Зизу за 76 милиони што за нас беше minndblowing, а трансферот на Фиго е на дури 48 место. Сум остарел!
А, да, и дури 12 од трансферите се над 100 милиони евра, овој на Мбапе ќе биде 13.
И тоа од евра во фунти е, ако гледам добро, заматено е. Значи во евра денес би било околу 204 милиони.@Zlatikevichius
Еве една табела за трансферот на Зидан колку би чинел во денешно време.
Прегледај го приврзокот 304884
Прегледај го приврзокот 304885
Прегледај го приврзокот 304886
The Transfer Index - TotallyMoney
How much would our favourite footballers be worth if they were bought for today’s prices?www.totallymoney.com
Оставив линк под сликите можеш да одбереш евра или фунти.И тоа од евра во фунти е, ако гледам добро, заматено е. Значи во евра денес би било околу 204 милиони.
* Да се корегирам. Нема ни топ 4 да фатите оваа сезона со Мората како главен напаѓач. Не прашувај како знам.Фан на Јунајтед најдел да збори за домашна титула
Бар групите секако ќе ги поминеме... тачно да и одговорот за освојување на скудетото на Јуве е ДА.
Хахах се пресмеав на твитовите за историјата на Шериф и молдавскиот фудбал. Веројатно единствената земја во Европа од која може да се каже дека сме подобри.
Умирам на нишкава, тргнав да ја читам очекувајќи дека е некоја пепелашка бајка, има толку многу пресврти Нолан да позавиди. За секого по нешто, студена војна, мафија, дистописка држава, оружје и дрога, комунизам, secondhand бразилска роба итн итн...
A за физичка убавина им се некоја мешавина на русинки и романкиХахах се пресмеав на твитовите за историјата на Шериф и молдавскиот фудбал. Веројатно единствената земја во Европа од која може да се каже дека сме подобри.
И не знам зошто, али одамна имам мерак да ја посетам Молдавија. Земја за која довчера знаев само дека главен град им е Кишињев и женскиве им се ко Бугарките за две червени.