UEFA Champions League 2018/19

Статус
Затворена за нови мислења.
Почесто нека игра Делф, се што има изиграно годинава е потенцијален кикс на Сити. Во комбинација со Марез милина да ги гледаш. Добро е и Сане да не игра, а и да правам вакви малери како сега!!!

Ама и Лорис е пеналџија, скоро секогаш ја гаѓа страната. Последните три пенала му се обранети.
Нема голман пеналџија, има само играчи што шутираат пичкарски. Нека му фати на Кејн или па еве најсвежо на Дини во купот завчера

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Која акустика на новиов стадион на кокошките, супер :)[DOUBLEPOST=1554844073][/DOUBLEPOST]
Нема голман пеналџија, има само играчи што шутираат пичкарски. Нека му фати на Кејн или па еве најсвежо на Дини во купот завчера

Нема играч пеналџија, за секого има баксуз ден или добар голман!

Која акустика на новиов стадион на кокошките, супер :)[DOUBLEPOST=1554844073][/DOUBLEPOST]
Голман НИКОГАШ нема да одбрани пенал ако е добро шутнат

Абе немој така, имаше еден Бошко Ѓорѓевиќ од Партизан мислам дека имаше 10 или 11 пенали по ред реализирано, смрт беше за голмани, и у дерби му ја фатија жива. Не шутна пенал од тогаш. Затоа НИКОГАШ не викај никогаш;)
Се поклопуваат некогаш коцките за голманот и на добро изведен пенал!

Јаки се Сане, Боби и Салах, но само еден е лордот :toe:

56520078_2092631040792340_112595483947433984_n.jpg

Кејн е баш пеналџија, цело време до статива силно. Голман нема шанси да му ја фати.
Само лани против Ливерпул шутна по средина и му ја фатија, ама послем пак доби пенал и шутна како шутира секогаш.
Лампард го памтам исто како добар пеналџија, јако до статива.

Па добро, не кажа нешто непознато. Пеналот е уствари казна за другиот тим. Да беа шансите однапред 50-50 за играчот и за голманот, ќе вртеа паричка. Вака пеналот е за да се казни противникот.

Има голмани пеналџии (На Чех и Диего Алвес ми текна во моментов).
Има и добри шутери кои се непредвидливи, ама се дешава да утнат. И Руни има утнато пенал, и Кејн, и Пирло и Меси и сите. Тоа не значи дека се лоши пеналџии.
Балотели кога беше во својата најдобра форма имаше 19/20 пенали. Реина му го фати во Серија А ваљда.

Не е само до шутот, треба и со тело да го излажеш голманот/играчот сеедно. Има играчи за кои до последен момент не знаеш кај ќе шутнат. Најчесто има некоја статистика од претходните 5 пенали и се држат до таа и играчите и голманите. Ама ако некој е доволно смирен во такви ситуации, многу лесно може да го прати голманот по бурек :)

Pa toa sto idela topkata u korna ne znaci deka Arnold moze da napravi parada i da ne se vazi deka igral so raka. Neprirodna polozba na rakata, cist penal spored mene.

брат, ако ти е за форсирање, во ред, знам дека сакаш да урлаш по темиве ама ако ти е за сериозен муабет, не реков јас дека смее ни дека треба. Раката беше во непрородна позиција ама беше таму и пред да ја избие Алисон, не ја испружи намерно он после исфрлањето на Алисон, плус, мислам дека причина за недосудување на пенал беше дистанца, правец и можноста истата да биде веќе во аут кога го удри. Пак ќе кажам, да свирнеше, немаше да погреши затоа што имаше очигледно играње со рака.

брат, ако ти е за форсирање, во ред, знам дека сакаш да урлаш по темиве ама ако ти е за сериозен муабет, не реков јас дека смее ни дека треба. Раката беше во непрородна позиција ама беше таму и пред да ја избие Алисон, не ја испружи намерно он после исфрлањето на Алисон, плус, мислам дека причина за недосудување на пенал беше дистанца, правец и можноста истата да биде веќе во аут кога го удри. Пак ќе кажам, да свирнеше, немаше да погреши затоа што имаше очигледно играње со рака.
Ne forsiram nego si kazuvam mislenje, edno e rakata vo prirodna polozba koga e, drugo e koga ne e.

Pep ne znam sto misli ama so neigranjeto na Sane na smetka na Marez dopira dno, plus dvojna izmena vo 90ta minuta, Spaleti sindrom go zafatilo izgleda.[DOUBLEPOST=1554848540][/DOUBLEPOST]Lol cist crven za Salah nedosuden. Uefapul hhhh

Последно уредено:
Сега знаеш како е кога треба да се објаснува правило. За повеќето не постои објаснување и логика во ситуациите, само она што го намислиле.

Имало рака и морало пенал да биде. Шта речи.

Сега знаеш како е кога треба да се објаснува правило. За повеќето не постои објаснување и логика во ситуациите, само она што го намислиле.

Имало рака и морало пенал да биде. Шта речи.

Брат, пак ќе кажам, не оправдувам 100% зошто не е свирнат, само ја барам логиката за таа одлука.

Pa zatoa ke ima celo vreme somnitelni sudiski odluki namesto da vovedat edno koncizno i tocno opredeleno pravilo za igrata so raka. Da se sudi sekoj kontakt so rakata za penal koga taa e oddelena od teloto i toa e toa, sega ke merime namerno, nenamerno, oddalecenost, prirodna ili neprirodna polozba, kurov mi lence... Najglupo mi e ova: abe ne idese topkata nakaj gol :pos: aj ako ne neka si ja zeme i vo dzeb neka si ja stavi topkata cim ne idela nakaj gol, gluposti na kvadrat.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom