HULK
Black & White Fighter
- Член од
- 12 август 2008
- Мислења
- 1.898
- Поени од реакции
- 1.212
Иста ваква ситуација имаше Арнолд со Рома и тогаш не свиреа пенал, исто Сандро некни чист пенал. Се слагам или свири или не, не за џабе е воведено рацете да се слепени, сега апла го мава во рака и да нема пенал, или Марсело со Баерн ако не се лажам ракомет играше. Секое играње со рака според мене треба да е пенал, освен кога се одбива од друг дел од телото па да го мавне во рака. Многу комплексно е ама мора некое решение да се донесе, пошо моѓе да е на пола метар одалеченост да нема време да реагира а да спречи чист гол. Од друг страна уште сеќавам на мечот Јувентус-Рома кога Тоти шутираше од слободен а Пепе си го штитеше лицето со рака значи му одеше топката во глава и да не го нокаутира раката ја стави и свирнаа пенал, така да кој судија како ќе му текне така прави за жал.Pa zatoa ke ima celo vreme somnitelni sudiski odluki namesto da vovedat edno koncizno i tocno opredeleno pravilo za igrata so raka. Da se sudi sekoj kontakt so rakata za penal koga taa e oddelena od teloto i toa e toa, sega ke merime namerno, nenamerno, oddalecenost, prirodna ili neprirodna polozba, kurov mi lence... Najglupo mi e ova: abe ne idese topkata nakaj golaj ako ne neka si ja zeme i vo dzeb neka si ja stavi topkata cim ne idela nakaj gol, gluposti na kvadrat.