Tiesto

• Креатор на темата Креатор на темата Clen 7
  • Време на започнување Време на започнување
дада то секако... само ќе ми е криво ако го забатали трансот почвам од мене тој е кривиот шо по цел ден матит транс по дома... а пак и то стар е чоекот 40тина години има сеа и жена и деца па јбг :)

Лол, како да не. :) Девојка му го остави на почетокот на годината, имале некоја кафга бидејќи многу патувал и немале време да се земат. Жално. :/

Од тиесто имам еден микс што трае пола саат во живо има пуштано музика во мајами на радио 1 .... миксот го нема нигде на нет... можеби некој го сака ? :)

Еве што се ќе содржи новиот албум на Тиесто.

_flyersample.gif

Style: Techno, House, Trance, Progressive

Tracklist:

01 Kaleidoscope [ft. Jónsi]
02 Escape Me [ft. CC Sheffield]
03 You Are My Diamond [ft. Kianna]
04 I Will Be Here [ft. Sneaky Sound System]
05 I Am Strong [ft. Priscilla Ahn]
06 Here on Earth [ft. Cary Brothers]
07 Always Near
08 It's Not the Things You Say [ft. Kele Okereke]
09 Fresh Fruit
10 Century [ft. Calvin Harris]
11 Feel It in My Bones [ft. Tegan and Sara]
12 Who Wants to Be Alone [ft. Nelly Furtado]
13 LA Ride
14 Bend It Like You Don't Care
15 Knock You Out [ft. Emily Haines]
16 Louder Than Boom
17 Surrounded by Light

Realese Date: 20th October 2009

Еве што се ќе содржи новиот албум на Тиесто.

_flyersample.gif

Style: Techno, House, Trance, Progressive

Tracklist:

01 Kaleidoscope [ft. Jónsi]
02 Escape Me [ft. CC Sheffield]
03 You Are My Diamond [ft. Kianna]
04 I Will Be Here [ft. Sneaky Sound System]
05 I Am Strong [ft. Priscilla Ahn]
06 Here on Earth [ft. Cary Brothers]
07 Always Near
08 It's Not the Things You Say [ft. Kele Okereke]
09 Fresh Fruit
10 Century [ft. Calvin Harris]
11 Feel It in My Bones [ft. Tegan and Sara]
12 Who Wants to Be Alone [ft. Nelly Furtado]
13 LA Ride
14 Bend It Like You Don't Care
15 Knock You Out [ft. Emily Haines]
16 Louder Than Boom
17 Surrounded by Light

Realese Date: 20th October 2009
па супер :) посебно ме бендиса 12ката ради Фуртадо а гледам има добри соработки... е сеа да чекаме само :)

Мрзам луѓе шо не разликуваат DJ од продуцент.

па супер :) посебно ме бендиса 12ката ради Фуртадо а гледам има добри соработки... е сеа да чекаме само :)

FAIL!

Комерцијал отиде невиден. Furtado има глас за транс (или веќе неговото електро/хаус)?

Aruna, Tiff Lacey, Marcie, Adrina Thorpe, Jes, Susana, Zoe Johnston, Ashley Tomberlin... Да не ги редам...

Се надевам оти барем со ISOS ќе остане верен на неговите фанови.

е сеа обливион не лути се ја сум фан на фуртадо ради то... а иначе Aruna и Tiff Lacey... па исто јак вокал има и Jael ама нема баш многу трансој....

Tiesto снимал трака со Three 6 Mafia feat. Flo Rida & Sean Kingston.

Се прашувам колку ниско може да падне?!

The Memphis duo has also recorded a techno-flavored (:pos2:) number called "Feel It," which was produced by Tiesto and features Flo Rida and Sean Kingston, as well as songs with Kevin Rudolf and Dr. Luke.

http://www.billboard.com/news/three...afia-lays-down-laws-of-power-1003999935.story

p.s. И еден смешен, но вистинит пост од еден сајт:

I listen to pop, my favourite artist is tiesto.
I listen to rap, my favourite artist is tiesto.
I listen to house, my favourite artist is tiesto.
I listen to trance, my favourite artist is tiesto.
I listen to techno, my favourite artist is tiesto.

Tiesto снимал трака со Three 6 Mafia feat. Flo Rida & Sean Kingston.

Се прашувам колку ниско може да падне?!

The Memphis duo has also recorded a techno-flavored (:pos2:) number called "Feel It," which was produced by Tiesto and features Flo Rida and Sean Kingston, as well as songs with Kevin Rudolf and Dr. Luke.

http://www.billboard.com/news/three...afia-lays-down-laws-of-power-1003999935.story

p.s. И еден смешен, но вистинит пост од еден сајт:
добро бе мајката до овие дојде бе леее... нишо си еба матер чоекот ќе слушаме од елементс оф лајф наназад :)

добро бе мајката до овие дојде бе леее... нишо си еба матер чоекот ќе слушаме од елементс оф лајф наназад :)

Шо бе кај дошол шо само серете нешо за човекот алоооо на магарето стапот оди слушни фул он и гоа и види ја вистинската страна на трансот!
и на мене ми се кења од такви како вас што се влезени у тој израелскиот филм на не ти знам кои продуценти што прават чудни спејс звуци поддржани со 150 бпм траки, па ми се филмат демек лапни екстаза под јазик и "feel the vibe" и уште не ти знам кои срања, патем разгледи некои клипови од журки и кажи ми на кои спектакли ќе видиш повеќе ретардирани со фосфорни нараквици, очила за сонце и сељаци на подиум, на тоа што за тебе е глуп еуротранс/прогресив/аплифтинг или на the most awesome of psy goa dark trance...
и мразам луѓе кои без почит зборат за Тиесто ( никако нема да ги заборавам и Picotto,Transa,Cloud 69,Art of Trance и да не редам.. ) да , јас го обожавам и пораснав со неговата музика и со сериите Tiesto in concert, и она што го направил Тиесто само сонуваат да го направат(АРМИн е еден од тие) многу продуценти и DJ-и , некои се на добар пат, но кога некој се однесува со таков дисреспект спрема него стварно може да извади од такт.
тоа што тој го постигнал не можете да ми зборите дека било комерцијала, DJ листи од некои "неупатени" во музиката и слично, и не можете да кажете дека не е успех да имаш 30000 на концерт 2 дена по ред . или демек вие психеделиците сте повеќе underground , па и журка со 200 исфилмани типчиња е појака од 10000 на било кои други продуценти...
П.С ДО кај дошол немој жити све ???? не се однесува само за StormRage
П.П.С и уште нешо -ТИЕСТО никогаш нема да ја изгуби СЛАВАТА

Шо бе кај дошол шо само серете нешо за човекот алоооо на магарето стапот оди слушни фул он и гоа и види ја вистинската страна на трансот!
и на мене ми се кења од такви како вас што се влезени у тој израелскиот филм на не ти знам кои продуценти што прават чудни спејс звуци поддржани со 150 бпм траки, па ми се филмат демек лапни екстаза под јазик и "feel the vibe" и уште не ти знам кои срања, патем разгледи некои клипови од журки и кажи ми на кои спектакли ќе видиш повеќе ретардирани со фосфорни нараквици, очила за сонце и сељаци на подиум, на тоа што за тебе е глуп еуротранс/прогресив/аплифтинг или на the most awesome of psy goa dark trance...
и мразам луѓе кои без почит зборат за Тиесто ( никако нема да ги заборавам и Picotto,Transa,Cloud 69,Art of Trance и да не редам.. ) да , јас го обожавам и пораснав со неговата музика и со сериите Tiesto in concert, и она што го направил Тиесто само сонуваат да го направат(АРМИн е еден од тие) многу продуценти и DJ-и , некои се на добар пат, но кога некој се однесува со таков дисреспект спрема него стварно може да извади од такт.
тоа што тој го постигнал не можете да ми зборите дека било комерцијала, DJ листи од некои "неупатени" во музиката и слично, и не можете да кажете дека не е успех да имаш 30000 на концерт 2 дена по ред . или демек вие психеделиците сте повеќе underground , па и журка со 200 исфилмани типчиња е појака од 10000 на било кои други продуценти...
П.С ДО кај дошол немој жити све ???? не се однесува само за StormRage
П.П.С и уште нешо -ТИЕСТО никогаш нема да ја изгуби СЛАВАТА
МОРЕ ТРУБО... ме разбираш ти шо зборвам или не... смена чоекот да ама ко шо слушам неговиот транс од тоа сеа шо го има се разликува многу... слушам и псај и фул он и гоа ама и прогресивот и аплифтот... се... и израелците ги слушам (шо им фали) само сакам да кажам дека тиесто не е то шо беше... посебно со овие бубарциве нашол трака да прајт... а тиесто ќе ја изгуби славата ако продолжи... на децата мој ќе им велам ееј ја тиесто ко го слушав прв беше:star:

Тиесто е еден и единствен.. Таквите како Киксупермен што преку викенд се опиваат на Аца Лукас може само гомна да јадат. хахахаха Секој месец има нов омилен ДЏеј. Да се разбереме, не сум ни трансер, ни хаус, ни маус. хохо

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom