The Walking Dead

Ја глеам репризата, многу добро глумат сите што се наредени за тепање. Арон најдобар израз на лицето има, стварно добро го претставува хоророт што му го доживува ликот, особено во моментот кога сфаќа дека Неган почнува „еци пеци пец“ да праи.

14670727_266268237103287_736436187337127243_n.jpg

АУУУУУУУУУУУУУУУУУ , каков камбек еј! нешто као Ливерпул- Милан 2005та. Неочекуван plot twist.
Одлични крвави сцени, одличен вовед на Неган, одлично одглумено од страна на сите што беа наредени.
Само што преводот беше "ЕЦИ ПЕЦИ ПЕЦ" и толку... :D :D :D
Иначе да, како и претходно дебатирано и кажано од мене и многу други ... Сезонава ќе биде и е дежа - ву, останува да се види начинот на кој што ќе се деси одмаздата.
Исто така, круцијално е дали и колку филери ќе има сезонава.
Серијава има многу јака психологија на ликови, многу јака мистичност, но мораат да искочат веќе од монотонијата во која што ја бутнаа серијава веќе неколку сезони.
Да, Неган е нешто ново, таков злобник моќен безмилосен не беше виден досеа иако се знае што ќе се деси на крајот, исто така интересно прашање што се поставува е кој друг нема да го гледаме додека да падне Неган или при одмаздата која е евидентна дека ќе се деси...
Мислам, типувам дека Карл ќе го убие... иам таков филинг некој.

Neznam dali sum omeknal mnogu, but this was disturbing as fuck.

Rick kako izglumi, sekoja chest. Isto i Negan.

^ Дали е ова стариот Марио Гомез за Баерн што беше вратен со нов ник? :O

Инаку....здраво дечки ја ретко пишувам у темава........пошто не ја ни пратам серијава.

Кога излезе прва-втора сезона негде ми ја фалеа знам еден другар ептен беше забеган по оваа ми префрли и тоа на УСБ прва сезона...ја изгледав до пола и некако досадна ми беше, зомбиња и такви срања не ми се мене интересни (т.е. ретко ми се интересни зависи што во приказната ќе биде во прв план)

И од тогаш ја баталив серијава и покрај хајпов...али пошто една година ја хајпате оваа епизода решив да ја изгледам само оваа епизода да видам за што се палите сите и...

Бооооо. Добра епизодава. Е сеа нели ја не знам што шпекулации имало за тоа кој што ќе умре али топ епизода. Неган е ептен јак негативец изглумен од глумец што е ептен потценет и мило ми е што добил вака добра улога во позната серија.

Цела епизода имаше нешто возбудливо и интресно, ако тргнеш поглед мислиш нешто јако ќе пропуштиш па макар и тоа да биде двајца како си прават муабет.

...е сеа од тоа ја што памтам не беше серијава вакасо битни дешавки, повеќе беше досадни дешавки што не водат никаде.

А и гледам многу го делат моето мислење по интернетов...

....да ја почињам серијава интересна е или? Онака објективно мислење ако ви се наоѓа :D

Иначе на ИМДб и бувнав една 9ка на епизодава, иако нели..не ја гледам серијава. Да.Знам. Чуден сум.
:D

^ Дали е ова стариот Марио Гомез за Баерн што беше вратен со нов ник? :O

Инаку....здраво дечки ја ретко пишувам у темава........пошто не ја ни пратам серијава.

Кога излезе прва-втора сезона негде ми ја фалеа знам еден другар ептен беше забеган по оваа ми префрли и тоа на УСБ прва сезона...ја изгледав до пола и некако досадна ми беше, зомбиња и такви срања не ми се мене интересни (т.е. ретко ми се интересни зависи што во приказната ќе биде во прв план)

И од тогаш ја баталив серијава и покрај хајпов...али пошто една година ја хајпате оваа епизода решив да ја изгледам само оваа епизода да видам за што се палите сите и...

Бооооо. Добра епизодава. Е сеа нели ја не знам што шпекулации имало за тоа кој што ќе умре али топ епизода. Неган е ептен јак негативец изглумен од глумец што е ептен потценет и мило ми е што добил вака добра улога во позната серија.

Цела епизода имаше нешто возбудливо и интресно, ако тргнеш поглед мислиш нешто јако ќе пропуштиш па макар и тоа да биде двајца како си прават муабет.

...е сеа од тоа ја што памтам не беше серијава вакасо битни дешавки, повеќе беше досадни дешавки што не водат никаде.

А и гледам многу го делат моето мислење по интернетов...

....да ја почињам серијава интересна е или? Онака објективно мислење ако ви се наоѓа :D

Иначе на ИМДб и бувнав една 9ка на епизодава, иако нели..не ја гледам серијава. Да.Знам. Чуден сум.
:D
Тоа е blessing & curse за серијава. У главно имаш филер епизоди у кои „не се дешава ништо“ (нема plot development, туку само некој минимален character development) и само постојано се задржува тоа чувство дека нешто јако набрзо ќе следи (и секад испаѓа ко „ај... следната е наша“ муабет), али на секои 5-6 епизоди има по една епизода у која дејството ескалира тотално и сите го дркаме тука, и мислам дека досега ниедна таква ескалација не била разочарување.

Почни ја па види, ако ти задржи внимание глеј си ја :)

Не сум сигурен до каде имам гледано, мислам 5-6 сезона сум некаде. последната сезона сезона и половина не ја гледам, изгубив интерес, тоа па тоа се врти во круг без нешто да ја влече серијата кон можно трајо решение или такво завано ЛЕК. Бидејќи колку и да се заштитат секогаш некој од надвор или од внатре ке направи лом и така до бескрај без поента за крај. Првите 2 сезони ги гледав како луд имаше надеж, после полека почна да опаѓа, јуџин кога се појави кај се врати надежта, кога се дозна дека е лажен мислам дека ми се скрши цел филм, изгледав дали уште една сезона или половина сезона и од тогаш немам гледано. Мора да се движат кон некое решение/лек инаку се е безвезе...

Фантастичен актер и фантастична улога, многу добро интро за неган, bloody as hell.

Фак.
Гледањето на епизодава first thing in the morning не е една од најдборите одлуки што сум ги донесол.
Епизодата беше супер!
За Карл знаев дека нема да го сецнат затоа што сфатив која му беше цела поента на Неган, Рик да го погледне очајнички.
Бев фејк спојлнат дека Дерил ќе ја баци... кога ја баци Абрахам не се потресов многу. Ама Глен... Меги сега :(
Рик се докажа во серијава дека многу јако глуми, да не се повторуваме, сега сите пофалби одат кон Неган.
Уште на почетокот, толку долги кадри имаше, со фацана долови се што требаше да се долови.
Останува да ја чекаме одмаздата, а знаејќи ја Walking Dead, таа ќе биде слатка :)
Си ги напишав и почнав да си штиклирам кај кој се појавуваше со Лусил (боздоганот ор вотевр) меѓутоа на 2-3 пати имаше голем скок од дерил до црнкињата (не мишон, таа небитната) па имаше и од морковот до карл скок... мислев ќе го хакнам ама ништо. Со оглед на тоа што последен помина од десно покрај Рик, би требало да е црнкињата, гејот, или Јуџин. Погледнува десно а најдесно беше Јуџин што значи овој го чкртаме и остануваат небитната црнкиња и небитниот геј.
Close enough Anon, close enough. :D

Мене баш ме интересира како ќе се развие ликот на Меги, тотално е скршена. Ги загуби таткото, сестрата и сега Глен. Којзнае што ќе биде и со детето.

Дали ќе пропадне тотално, или ќе стане некој bad-ass како Керол? Баш би било јако неко такво сценарио, во кое таа го убива Неган. :icon_mrgr:

По стресна епизода од Walking Dead немам изгледано. Читнав во стриповите дека Глен е тој што ќе настрада, ама кога видов дека го удри Абрахам некако ми олесна (оти нели Меги е бремена и сето тоа). Ама кога му се исповрте и на Глен, два пати враќав за да се уверам дека стварно се случи тоа. А и мислам дека ова е прв пат Рик да се 'скрши' по смртта на жена му. И секако, фантастична изведба на актерот.

И сега виновен е Дерил за смртта на Глен ??? Нели само 1 требаше да плати.. Дерил изеде лајната и затоа настрада уште еден така???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom