Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Да - услов за кабелски интернет и/или телефонија е имашето на кабелска телевизија ...
ондак бед, неќум телевизија
и кејблтел основуваат да имаш телевизија ама ја сум ептен стар корисник па фурам само со нет

Ајде еве да ви сервирам ексклузивни информации:
  • Зголемувањето на лимитот е 50 ГБ за претплатата од 500 денари
  • Брзината е зголемена ДУПЛО кај сите корисници (имајте на ум дека зголемувањето е дел по дел па уште 2-3 дена ќе треба дур сите корисници видат разлика во сите градови)
  • од онедленик стартува DOCSIS 3.0 што значи можно за брзини и до 440 мегабита

Коментари? Прашања? :pipi:

Само поздрави ги другарите од Телекабел конечно се освестија.ПС кабелската ќе има нови канали?

Значи овие брзини ќе бидат?

0508docsis.gif

Уште FTP сервер да имаат и паѓам во несвест :vozbud:

Кај мене последниве денови брзината не е ок. На торенти максимум 300 KBps, ама најчесто просекот е околу 200 KBps. Многу често и варира, паѓа некогаш до 50 KBps па пак се наголемува, ама сепак е многу далеку од 4 Mbps, а камоли 8 Мbps.

Ајде ќе видиме утре :) Стигам Скопје па да го проверам нетот :))

Па 900 кб е околу 8 мегабита ;)

8 мегабита = 1 мегабајт :) 1 Byte = 8 bits

Иначе, презадоволен сум, кочено и ние да се омрсиме :))

--- надополнето ---

А за да користам DOCSIS 3.0 и да ги осетам неговите благодети, ќе треба да се мења само модем или?

А за да користам DOCSIS 3.0 и да ги осетам неговите благодети, ќе треба да се мења само модем или?

Па, да, веројатно 6120/6122.. само на кои благодети мислиш? На сегашните модеми тек сега почнуваме да им искористуваме 1/3 од капацитетот :)

Дечки како стоите со латенција во игри? Последен пат кога проверив беше ужас, затоа и се откачив од ТК. Како е сега?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom