Tип на денот (Читај правила во прв пост)

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Уште си сигурен дека Шпанците се толку многу јаки Јапонциве да беа поспретни едно 3-4 комада ке им бувнеа

Бразил 1&3+
Море мамицата да му ја ебам на тој селекторот ... златни играчи на клупа ги остаде а ги игра некој дегени како тој Мартинез што заработи картон или коке тој .. а Муњаин , ромеу на клупа .. не знам што да речам ова денес ги потцени јапонците тргна со 3ца дефанзивци .бегај аман .

А

Анноун

Гостин
Така , така , Розенборг го играв во понедленик во првенството прелаз , не влезе , денес на европски меч МЕСТИ. Па и два црвени да замачкат очи , демек јака драма брат , каква местерна . МА НЕМОЈ ДА МЕ ЈЕБЕШ БЕ !

Гент - Диферданж 1:2 44та минута. 1.05 е за кец :facepalm: И ќе ми кажат , работиме против местените мечеви :facepalm: На Победа ? а тимови од 4та лига финска и норвешка ?

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Така , така , Розенборг го играв во понедленик во првенството прелаз , не влезе , денес на европски меч МЕСТИ. Па и два црвени да замачкат очи , демек јака драма брат , каква местерна . МА НЕМОЈ ДА МЕ ЈЕБЕШ БЕ !

Гент - Диферданж 1:2 44та минута. 1.05 е за кец :facepalm: И ќе ми кажат , работиме против местените мечеви :facepalm: На Победа ? а тимови од 4та лига финска и норвешка ?
Јас ја имам Гент НГ. Уште та ми требаше ама ко видов дека губат 0:2 знаев дека нема да влези. Неписмени глупаци. Да дај Господ да испаднат :tapp:

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.912
Поени од реакции
7.007
Али Мура човече, која екипа е :pos: Се живо гази еј...али овие од Луксембург па...посебна приказна се..да не имаат нешто измислено, некое средство шо не се открива на допинг? :pos:

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Ајде уште еден гол на Портдаун - Славен белупо и Велика британија да победи за да земам 10 евра :) хаххаха ехх смотан кога сум ставив 5 евра на шпанија и мексико 1x а само 1 евро на тикетов ...
--- надополнето: 26 јули 2012 во 22:39 ---
Ајде уште еден гол на Портдаун - Славен белупо и Велика британија да победи за да земам 10 евра :) хаххаха ехх смотан кога сум ставив 5 евра на шпанија и мексико 1x а само 1 евро на тикетов ...
100 мајки да им изебам на тие од Велика британија аир да не видат ! та селекторот камен каменосан ! да дајт господ еден медал да не земат да се избрукаат на игриве .. последна да ја чекаш да те сјебе !

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Значи какви дрва се ЦСКА Софија тоа е невидено нешто,од Мура испаднаа човече,бел ден да не видат,1-1 и 3+ 1000ка ги имав.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929

Доволен показател, дека треба да бидам што подалеку од ова срање.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
И мене само тие ми го начукаа!:mad:
и мене... :D
маме им еам нивно смрдено. а какви шанси имаа во последните 2 минути и шо голој не дадоа то чудо едно. изгедаше ко да не сакаат гол да дадат... :tapp:

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Ај да видеме за денеска шо имаме :

Имајте на ум дека доста екипи од Австрија 2 имат финансиски проблеми , практички пола лига едвај се одржува у живот,плус и можноста за корупција и местење е голема во оваа лига кај шо паѓат многу голови !

Алтах - Гродиг

Алтах без 7 првотимци ќе истрча денес меѓу кои и првиот стрелец од ланската сезона. Гродиг е без првио голман. Алтах сезоната ја почна со победа у гости , 4:3 кај Хорн , ама Алтах водеа 0:3 , Хорн се врна на 3:3 и Алтах у 83 минута добија пенал и победија со 4:3. Плус и еден од тие голови беше автогол. Гродиг иста така сезоната ја почна со победа , 3:0 дома против Луштенау, имат мал , ама офанзивен тим. Лани играа 4 пати меѓусебе , двете екипи земаа по 2 победи ( дома и гости ). Мислам дека x2 или азиски +1,5 може да се пробат на Гродиг споре инфото. Секако мал влог.

Виена - Линц

Виена у многу,многу сериозни проблеми оваа сезона, многу важни играчи ( 14 вкупно ! )од ланската сезона си ојдеа , посебно играчи кои даваа голови , плус првиот голман и неговата резерва, а пошто имат финансиски проблеми не доведоа ниедн одобро засилување. Првиот наптревар го загубија во гости со 5:2 ( на двапати примија по 2 гола во една минута , 20 и 21 и 89 и 90 ). Практички имат многу млад и неискусен тим ( пример нападот им се состои од 19,21 и 22-годишен напаѓач, средниот ред им е составен од 21 ,23 и 25-годишни футбалери , а одбраната од 20,21 и 26-годишни футбалери). Плус и важен дефанзивец им е повреден денеска.
Линц си има и свои проблеми , ам ане се толку страшни ко на Виена, денеска ќе бидат без ланскиот најдобар стрелец и утште двајца првотимци. На првиот меч од сезоната одиграа нерешено 2:2 дома со Хартберг,откако водеа со 2:0 после 17 минути игра, голот за 2:2 го примија во 87 минута.
Тука скоро се укажува на Линц, ама не ми делуват ко стабилна екипа. x2 @ 1.45 некако ми е најпаметен избор , не би ставил пари на Виена со толку многу проблеми.

ФК Луштенау - Ст.Полтен

Според мене најдобриот избор за денес од Втора лига Австија.
Луштенау имат огромни финансиски проблеми , многу футбалери го напуштија клубот и моментално мислам дека го има најмалиот и најлимитираниот состав во лигата со само 17 футбалери од кои најстариот е 28 години ( 6 од нив се помлади од 20 години ) другите се околу 21-24 години. Значи млад, неискусен , финансиски нестабилен клуб кој првиот меч го загуби со 3:0 во Гродиг.
Полтен пак се тотална спротивност од Луштенау. Финансиски стабилни,поширок тим ( имат тројца Шпанци во составот ), и се едни од фаворитите за промоција во Бундеслигата. Првото коло ги прегазија дома Виена со 5:2
Коеф дефинитивно вреде за да се земе у обзир овај дуел, Ст.Полтен @ 2.30 ми е еден од фиксовите на денот.

Хартберг - Австрија Луштенау

Лани 4 одиграни средби , 4 победи на Луштенау. Во последните 2 години Хартберг има само една победа ( од 8 средби ) против Луштенау. Коеф не е лош,ако се земе у предвид квалитетот и традицијата меѓу овие 2 екипи. Ко втор фикс од оваа лига би играл на Луштенау @ 2.00 ,кои се едни од фаворитите за промоција во Бундеслигата.

Капфенберг -Хорн

Овоа мирише на бомбичка. Капфенберг не треба да бидат толку големи фаворити,посебно од коа лани испаднаа од лигата ко најлоша екипа , од тимот си заминаа 9 футбалери ( сите првотимци ) , а за денеска имат и двојца суспендирани. Првиот меч го загубија со 5:0 од А.Луштенау.
Хорн играше со Алтах 3:4 пораз, немат силен тим ,ама мислам дека денес можат да извадат нерешено во гости. Мислам дека и двете екипи ќе бидат задоволни со нерешено од коа првенството го почнаа со тешки порази и со смешна одбрана. Коеф дефинитивно не ерпставува value.Би предложил да ја скокнете или да пробате со ситно на x2 Horn @ 1.77.

Денеска почнува и Француската Втора лига ( според мене една од најнепредвидливите лиги во светот).

Монако е бр 1 фаворит за промоција во прва лига , али не игра денес , така да го скокаме.

Ниор - Клермон

Ниор доаѓа од третата лига , ама доаѓа со проблеми. 6 првотимци нема да играт денеска поради повреда. Малерозен старт на сезоната. Клермон е целосен, тука очекувам 0-2 гола и можда победа на гостите.

Шатеру - Лавал

Оваа утакмица доста е дискутирана у последните неколку дена. Шатеру се засилија добро,додека Лавал загубија важни играчи од лани. Парите одеа на Шатеру , коеф беше 1.90 на отварањето , ама денеска рипна на 2.20 ,додека за Лавал падна од 4.00 на 3.30.
Погледна ги меѓусебните средби , и забележа дека у последните 3 средби коа Шатеру бил домаќин, Шатеру 3 пати тепал. Тоа е скорешна историја ( последните 4 години ), лани победиле 3:1. Плус играт на вештачка подлога, Лавал на природна. И плус на тоа Лавал не е силна екипа у гости ( лани имаа 3-6-10 у гости),додека Шатеру беа 9-3-7 дома. Единствено нешто што ме буне од тоа да ја одиграм кец на Шатеру , е движењето на коеф ..

Е сеа триото Нант,Ле Авр и Оксер се најиграни денеска од Франција 2.

Од сите Нант делуват ко најдобар избор , оти играт против Истре , екип акоја има моментално проблеми со тимот,ама коеф на Нант од 1.70 рипна на 1.90. Наместо да паѓа,он рипа иако парите се стават на нив. Читам дека Нант имат силна офанзивна моќ, и у меѓусебните средби упоследните 8 години со Истре , скоро секогаш тепал домаќинот ( само една победиле гостите,друго се е победа на домашната екипа). Лани Нант тепаа 3:1. Можда добра опцијa тука е т1 2+ @ 2.00.

Ле Авр денеска отварат нов стадион, целосно исполнет , очекуваше се фешта.Пари се лупат на нив, коеф паѓа од 2.15 на 1.96 , а Арле читам лани имале ногу футбалери на позајмица , па оваа сезона си ојделе и се очекува да бидат послаби од ланската( у 2012 имаа само 1 пораз ). У межусебната историја ( барем поновата ) Авр нема ниедна победа против Арле. Не ми се допаѓа тоа. Мислам дека коеф е скинат поради орварањето на новио стадион и репортите шо викат дека Арле наводно е послаб од ланската сезона .. некако не ми е за верување тоа .. посебно ако се земе у предвид факто дека Ле Авр лани за малце не испаднаа у Трета лига ( за 5 бода ). А оваа сезона се практички истиот тим од лани.

Оксер исто така е доста игран , ама коеф на отварањето беше 1.45 , а моментално е 1.90. Една од причините се огромните финансиски проблеми шо ги има Оксер,испаѓањето од Првата лига после 32 години не му помага ич во решавањето на тие проблеми, па буџето им е скратен за 50% од 40 милиона на 20. Втора причина е тоа шо 15 играчи од ланскио состав си ојдеа од тимот, сите клучни , практички ниеден важен футбалер од ланскиот состав не остана во тимот. Трета причина е тоа шо првите 2 средби на домашен терен Оксер ќе ги игра на празни трибини поради дивеењето на фановите од ланската сезона. И за крај ко црешка на тортата, оти дужат 8 милиони евра ,па ако не ги исплатат тимо ќе биде релегиран у Трета лига. Ним одиграа пријателска против Марсеј ( 2:2 ) и Тулуз ( победа 1:0) и ко шо читам додаделе малце квалитет на тимот. Дефинитино избегните го Оксер , али пробајте на изненадување на Ним x2 @ 1.85.

Атвидаберг- Ербро

Еден од фиксовите на дено според мене. Адвиадберг се најголемото изненадување во Шведска,тотално офанзивен футбал , втора најефикасна екипа со 32 гола после Хакен(34 гола).
Ербро се најлошата екипа моментално,последни на табелата, трет најслаб напад , втора најслаба одбрана , во гости имат скор 1 2 5 7:14,додека Атвидаберг дома е 6 0 2 20:8. И за да бидат полоши работите за Ербро, денеска најдобрио напаѓач нема да им игра , а исто така и клучен дефанзивец најверојатно нема да настапи. Атвидаберг има 4 победи во серија , Ербро 2 порази у серија. Првио дуел оваа сезона заврши со победа на Атвидаберг у гости 3:4. Освен ако нема некои мучки тука , овоа треба да е фикс на дено ! Коеф е ептен солиден @ 1.75.

Тоа од мене :)

Член од
17 јануари 2011
Мислења
614
Поени од реакции
410
Ај да видеме за денеска шо имаме :
ФК Луштенау - Ст.Полтен

Според мене најдобриот избор за денес од Втора лига Австија.
Луштенау имат огромни финансиски проблеми , многу футбалери го напуштија клубот и моментално мислам дека го има најмалиот и најлимитираниот состав во лигата со само 17 футбалери од кои најстариот е 28 години ( 6 од нив се помлади од 20 години ) другите се околу 21-24 години. Значи млад, неискусен , финансиски нестабилен клуб кој првиот меч го загуби со 3:0 во Гродиг.
Полтен пак се тотална спротивност од Луштенау. Финансиски стабилни,поширок тим ( имат тројца Шпанци во составот ), и се едни од фаворитите за промоција во Бундеслигата. Првото коло ги прегазија дома Виена со 5:2
Коеф дефинитивно вреде за да се земе у обзир овај дуел, Ст.Полтен @ 2.30 ми е еден од фиксовите на денот.
:)
Фала за инфото,ќе ја уплатам оваа :)

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.546
Поени од реакции
9.457
Отсуства од Австрија 2. превземено од bettingadvice

Austria Erste Liga
Altach - Grodig
Grodig miss first gk Schartner(0/0)
both teams have new coaches
Altach without Schopf(mf 23/0),Schösswendter(df 30/2),Sereing(df 32/1),Domig(mf 3/0),Scherer(mf 29/0),top scorer last season Correa(att 30/14) and new signed striker Aigner(att 1/1) ... 7 regular players are out,it will be very hard game for Altach

First Vienna - BW Linz
First Vienna in big problems,many important/regular players left team! first and second gk left, 7 players who score 37 goals left also ...
players who left First Vienna
jokic(att 22/5),Mair(mf 34/9 top scorer),Hattenburg(mf 29/3),first gk Traby(17/0),Toth(mf 25/2),Verdes(mf 11/0),Salvatore(df 32/0),Sturm(mf 10/0),important midifler Markovic(mf 23/7 second scorer),Rauthfuss(df 29/0),Kienzl(mf 11/0),second gk Dau(gk 15/0),Mates(mf 18/3) and Kershbaumer(mf 32/5) + today without Kropfl(df 27/1)-injured
BW Linz left best striker Poljanic,today without Guselbauer and Arapovic

FC Lustenau - St Polten 2 @2.40
FC Lusenau have financial problems many players left team,now they have only 17 players,before few weeks they won in cup Vocklmarkt 3-4 (but in that game Vocklmart were without 4 regular players and 2 top scorers)!
players who left Lustenau:Witteveen(att 21/7 best striker),Holzzman(mf 31/2),Freitag(mf 33/3),Mimm(df 35/3),Minnoret(df 17/0),Riess(mf 20/7 best player),Teurezbaher(mf 18/1),BUchner(df 23/1),Hinterser(att 15/3) and some others left team before ...
St Polten play very solid first game,they are big favorites here,quality,motivation and experience on their side!

Нови засилувања за Монако
Ribas : Striker from Genoa who didn't play with the Italian club and was loan to Sporting the second part of the season with no success. But this guy was really good in 2010/2011 with Dijon in Ligue 2. Best goalscorer of the league, he was the best player of Dijon and help the club to reach the Ligue 1. He is arrived one to two week ago and he will maybe need time to retrieve good sensation. If he retrieve 10/11 level, he will score a lot of goal again.

N'dinga : Defensive midfielder from Auxerre, he was really close to go to Lyon one year ago. Auxerre asked too much money and Lyon gave up. He could easily be a regular player in a Ligue 1 club. Like Ribas, he is an overqualified player for Ligue 2 and only Monaco could attract him.

Raggi : Regular centre back from Bologna. Don't know him a lot. Seems solid. Once again, only Monaco could attract him in Ligue 2.

Bajrami : Offensive midfielder/winger from Twente. I know this player have quality (have seen him in U23 competition) but it seems he didn't make his place in Holland. He is on loan.

Of course, the new coach is Ranieri as you mentioned.

Kajgana Shop

На врв Bottom