Superhero Movies

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Jas pak denes go gledav Justice League Dark Apokolips War po preporaka na @Red John i obicno crtanite na DC im bea jaka strana u sporedba so filmovite, ama sporeduvajki go crtanov so snyders cut moze da kazam e nula. Duri cringav. JL Dark koga go gledav me bendisa, isto nivo i killing joke, flashpoint... Ama ovoj mi bese epten bez dlabocina i samo da se raskaze prikaznata. Ama od druga strana, bas e sega vreme posle snyders cut da se izgleda i crtanov.

Од ова во никој случај не извлекувам АБОМИНАЦИЈА :D

Абоминација Донев, е твојов обид на изигравање devil's advocate за се што тебе ти се свиѓа а на другите не. Истово го поминувавме и во Шерлок и во Гејм оф Тронс кај што се жалевме дека не ги бива последните сезони а ти ни менсплејнаше дека арни си се сезоните туку нас како фанови не не бива.

Истото и тука ќе го правиме сега, ајде 4 саати да траел првиот немало да го хејтаат, да не излезел тој какви ќе биле реакциите за овој, па само на хардкор фанови не им се свиѓал, па ти постираат слика од унаказен Кавил и очигледен продукциски фејл и викаш Јасно кажав(???) демек треба да си хардкор фан на ДЦ за да хејташ таков аматеризам од страна на студиото.

Дај жити се, ако нешто ти се свиѓа речи Ова ми се свиѓа кур ме боли што мислите вие, а не тука си се фатил ко Хурин за абоминација не убедуваш дали некој филм требало или не требало да се хејта.

Абоминација Донев, е твојов обид на изигравање devil's advocate за се што тебе ти се свиѓа а на другите не. Истово го поминувавме и во Шерлок и во Гејм оф Тронс кај што се жалевме дека не ги бива последните сезони а ти ни менсплејнаше дека арни си се сезоните туку нас како фанови не не бива.

Истото и тука ќе го правиме сега, ајде 4 саати да траел првиот немало да го хејтаат, да не излезел тој какви ќе биле реакциите за овој, па само на хардкор фанови не им се свиѓал, па ти постираат слика од унаказен Кавил и очигледен продукциски фејл и викаш Јасно кажав(???) демек треба да си хардкор фан на ДЦ за да хејташ таков аматеризам од страна на студиото.

Дај жити се, ако нешто ти се свиѓа речи Ова ми се свиѓа кур ме боли што мислите вие, а не тука си се фатил ко Хурин за абоминација не убедуваш дали некој филм требало или не требало да се хејта.
Си кажувам мое мислење за ситуацијата, не пишав другите што треба да прават.

Видоновиот филм лесно се изгуби помеѓу разните интенции кои го тегнат на разни страни.
Дали да го следи правецот на Снајдер (кој му остави скоро готов филм), дали да ги слуша неисполнетите желби на студиото, кои потекнуваат од економски калкулации. Но, исто така треба да ги слуша хард-кор DC фановите, а и треба да биде комплементарен политички и идеолошки со современите текови (тоа е нова ставка, која од неодамна им виси на режисерите на секој малку поголем филм). И секако, има многумина одозгора кои притискаат филмот да стане барем малку како Марвел филмовите.

Најголема замерка на Снајдер Кат ми е крајот. Епилози кои не се епилози, туку post-credits сцени, се ставани на крај на филмот и делуваат екстремно неоприродно и одвоено од филмот. Воопшто не делуваат како епилог (да, има три такви, ама најпрво целам на постапокалиптичната сцена).
Крајот на филмот требаше да биде после сцената кога ќе се наредат суперхероите.
Другото све набутај го после телопот со credits.

3:4 изборот е приказна за себе

DC цртаниве што ги спомињате многумина ми ги фалат, али не сум глеал сеуште ни еден

Последно уредено:
DC цртаниве што ги спомињате многумина ми ги фалат, али не сум глеал сеуште ни еден
Superman The Red Son го гледај, добар е. Што би било кога Супермен место во Канзас би паднал во Совиет Рашн.

При првиот филм, за многу работи можам некако да најдам оправдување. Eте израчунале дека шеги такви и такви, на толку интервал, даваат поголем резултат на благајни, па ај ќе ги налепиме одозгора. Шаренила (и соодветна сатурација на бои) ако има повеќе - исто така подобар благајнички резултат ќе имаат на крај. Повеќето луѓе се глупи, а сите луѓе се суштински визуелни битија, па попаметно е да задоволиш десет простаци, отколку еден интелигентен човек (пошто сите исто плаќаат карта). После, мора да биде идеолошки поткован (сцената со скинерот и сл.)....
Океј све тоа, али не можам никако да ги сфатам специјалните ефекти у ваков скап филм, кои се од 95-та. Тоа розевото гомно у Русија, усните на Супермен и сл. За тоа нема оправдување. Колку ли се смееле од Марвел кога прв пат ги виделе специјалните ефекти на првиот филм.
Автоматски споено мислење:

Темпото на филмот е прилично задоволувачки изведено, за еден филм од четири часа. Освен изместениот дел на крајот, кој, да повторам, одма би го лупнал у пост кредит сцените.
И Колку најмногу на свет се глеа дека на крајот се појавува БенАфлек2020, а у остатокот од филмот БенАфлек2016.

Цртаните филмови се супер, мене особено ми се допаѓаат неколкуте Justice League што ги имам изгледано. Ама анимираните серии им се уште подобри, гледај ја Justice League ако имаш време.

DC доминираа во делот на анимираните филмови долго време. Јас пошто главно сум Бетмен фан ги гледав редовно адаптациите на стриповите со него. Ама ме разочараа прво со The Killing Joke па после со Hush. Кај вториот ја сменија приказната од стрипот сосе плот твистот и скроз ја утнаа.

Уводот за Флеш ми е најдобрата сцена во филмот на Снајдер. Не можам да сфатам зошто ја исклучиле од првиот филм.
Сцената е феноменална. Одлично функционира и е најмалку у тој мрачен снајдеризам навлезена, ако е тоа нешто што му сметало на студиото.

Domasno:

Bonus za plus poeni:

Animated Series имам гледано нешто и игра за Game Boy имав.

Teen Titans Go исто имам скоро гледано (не дека сум сакал, него морало тоа да иде у моментот на тв)

Animated Series имам гледано нешто и игра за Game Boy имав.

Teen Titans Go исто имам скоро гледано (не дека сум сакал, него морало тоа да иде у моментот на тв)
Teen Titans Go! мене не ми се свиѓа многу е детска, и анимацијата е многу лоша, т.е. не е серијата намената за возрасни, апла детска серија е.

Prvata Teen Titans odlicno gi obrabotuva edni od najdobrite prikazni od DC - Judas Contract i Trigon.
Isto taka e tolku sakana, sho dizajnot na Starfire, Cyborg i Raven stana osnova za likovite i vo sekoja naredna adaptacija.

Back
На врв Bottom