Superhero Movies

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Крајно дискутабилно. чим Видон правел непотребни преснимувања, па додавал руско семејство па незнам шо.
Во сцените кои беа исти, Дијалогот и кадрите и приказната беа каде каде подобри во Снајдер делот отколку во Видон верзијата.
Видон беше донесен да го марвелизира филмот за да можат се прилепат на марвел шаблонот за да извлечат повеќе пари. На крајот испадна тешка абоминација.

Бетмен го направија меме, Флеш и Сајборг бескорисни, бркот на Супермен.

АБОМИНАЦИЈА.
Мене многу ме интересира какво ќе беше мислењето доколку не постоеше претходниот филм, и Снајдер го реализираше проектот тогаш. Затоа што сега и лесно е се да се оценува според тоа како е поразлично од оригиналниот. Не верувам дека ќе можеше да пушти филм од четири саати, ќе беше околу два и пол. Што пак ќе беше ок, затоа што има и доста развлечени и непотребни работи.

Ако сакаат успех, не може да прават филмови кои ќе бидат само за хардкор фановите. Мора да е прилагодено и за тие фанови, но и за обични гледачи кои ќе ги заинтересираш и навлечеш на универзумот. За тоа треба многу планска работа, а не ова што го прават они. Дури и во овој филм, иако пола е раскажување во обид да се појаснат работите, пак остава и многу прашања доколку не си однапред навлезен. Јас знам по нешто, ама на мнозинството луѓе што гледаат нема да им е јасно и нема да има никаков импакт на пример тоа со Флеш и трчањето назад. Од кај сега може да трча назад низ времето? Што значи тоа, има ли некакви последици? Го правел ли претходно?

Не знам за првиот какво е општото мислење (на обичните гледачи, не на малиот дел хардкор ДЦ фанови), ама мислам дека не беше толкав фејл како што се прикажува сега. Еве јас не сум некој ДЦ фан, не сум ептен навлезен во целиот универзум и ми се свиѓаше оригиналниот филм. Памтам во кино дека ептен брзо ми поминаа двата часа, цело време се случуваше нешто, немаше досадни моменти, забавен ми беше. Тоа е се што очекувам од овие филмови.

Не знам за првиот какво е општото мислење (на обичните гледачи, не на малиот дел хардкор ДЦ фанови), ама мислам дека не беше толкав фејл како што се прикажува сега.
1616579090319.png

Мислам дека Снајдер со тоа што го посвети филмот на Есента (autumn/fall) доби посебна емотивна тежина за него и затоа и се одлучи да го сними. Се гледа дека планирале во некој момент наставак, со појавата на Марсовецот како генералот. По мене е ок и да нема, универзумот е доста богат, Џастиз Лигуе има голема историја, многу стрипови и е постара од Авенгерс мислам. Фали Грин Лантерн, го спомнаа во почетокот како некој кој се борел против Дарк Сајд во првата борба. И како некој од кого се плаши, нели му вика сега нема Лантерн, Криптонс. Се надевам ќе има добар самостоен Грин Лантерн филм наскоро.

Мене многу ме интересира какво ќе беше мислењето доколку не постоеше претходниот филм, и Снајдер го реализираше проектот тогаш. Затоа што сега и лесно е се да се оценува според тоа како е поразлично од оригиналниот. Не верувам дека ќе можеше да пушти филм од четири саати, ќе беше околу два и пол. Што пак ќе беше ок, затоа што има и доста развлечени и непотребни работи.

Ако сакаат успех, не може да прават филмови кои ќе бидат само за хардкор фановите. Мора да е прилагодено и за тие фанови, но и за обични гледачи кои ќе ги заинтересираш и навлечеш на универзумот. За тоа треба многу планска работа, а не ова што го прават они. Дури и во овој филм, иако пола е раскажување во обид да се појаснат работите, пак остава и многу прашања доколку не си однапред навлезен. Јас знам по нешто, ама на мнозинството луѓе што гледаат нема да им е јасно и нема да има никаков импакт на пример тоа со Флеш и трчањето назад. Од кај сега може да трча назад низ времето? Што значи тоа, има ли некакви последици? Го правел ли претходно?

Не знам за првиот какво е општото мислење (на обичните гледачи, не на малиот дел хардкор ДЦ фанови), ама мислам дека не беше толкав фејл како што се прикажува сега. Еве јас не сум некој ДЦ фан, не сум ептен навлезен во целиот универзум и ми се свиѓаше оригиналниот филм.
Памтам во кино дека ептен брзо ми поминаа двата часа, цело време се случуваше нешто, немаше досадни моменти, забавен ми беше. Тоа е се што очекувам од овие филмови.
Прв болд:

Се гледаше дека Студиото имаше голем проблем со визијата на Снајдер заради тоа што предходниот филм беше изгазен од критичари и го направија "Премногу мрачен" и филм од епски пропоции со 3 главни ликови + 2 нови негативци имаше само 150 минути да импресионира масата.
extended edition имаше повеќе позитивни критики него оригиналниот ама бидејќи не направи пари од билети се смета за флоп.
Студиото влегува во паник моуд и решаваат се да сменат да ја марвелизираат франшизата и да внесат хехенца на секој 10 минути за да бидат спокојни фановите.

Втор болд:

Џокер ти е филм за хардкор фанови, немаше ни фан сервис ни ништо, милијарда на бокс офис. Битно е квалитетот а не да му го правиш ќефот на некој што оди по конвенции облечен како оптимус прајм.

Трет болд:

сум ДЦ ама не сум хардкор, незнам се што се дешава во универзумот ама го сметам филмот за АБОМИНАЦИЈА, без никаков индентитет, филм направен колку да се стави клучот на таа замисла. Снајдер не е нешто голем визионер ама барем проба да го извади најдоброто од ДЦ за да направи франшиза како што доликува, со индентитет и кичма.
Кажи ми ти дали има некој филм од МЦУ што не те бендисал? јас имам барем 6-7.

Да сумирам, кец на десетка му испадна ова на Снајдер со ХБО макс и ковид пандемијата, си го стави цел филм од 4 саати комплетно, си го обели образот и си ја префли комплет вината на студиото за неуспехот на филмот, нека му чади глата сега нив.

Мислам дека Снајдер со тоа што го посвети филмот на Есента (autumn/fall) доби посебна емотивна тежина за него и затоа и се одлучи да го сними.
Ja мислев дека ќерка му, што се самоуби, се викала Autumn.

Ja мислев дека ќерка му, што се самоуби, се викала Autumn.
Да да такви имиња и даваат на децата Есен, Пролет, Лето, Запад. И кај нас има еден глумец што си го крсти детето Исток.

Студиото влегува во паник моуд и решаваат се да сменат да ја марвелизираат франшизата и да внесат хехенца на секој 10 минути за да бидат спокојни фановите.
Да. После гледањето на JLSC ми се чини како Видон да земал врз мракот на Снајдер да пробува на одредени интервали да накалемува смешки (кои делуваат баш така - накалемено, неприродно во контекст на главниот тон) и шаренила. Па види ги насниманите сцени на Видон. Таа у шумата коа се шетаат WW и Брус Вејн, потоа таа у мензата коа седат Луис Лејн и Марта Кент, како и другите доснимувани, преснимувани. Се приметува интенцијата во тие нови сцени да има повеќе светли пастелни бои. Тоа, плус менување на општата сатурација на бои.

Кажи ми ти дали има некој филм од МЦУ што не те бендисал? јас имам барем 6-7.
Јас општо сум фан на суперхеројскиве филмови. Треба ептен нешто да е утнато и онака баш досадно за да не ми се свиѓа. Од старт немам некои ненормални очекувања, веќе си знаеме горе доле што може да се очекува. Ниеден не би рекол дека ми е лош, ама Ајрон Мен, првиот Кептн Америка, првите два Тор, Хулк не ме бендисаа, да речеме така ете. Кај ДЦ такви ми се ВВ84, Аквамен и Бетмен вс Супермен. Сите други ми се ок.

И Џастис ми беше добар, не ми беше досаден, брзо ми поминаа четирите часа. Само сакам да кажам дека според мене не е дека направи нешто посебно, и дека секако два часа плус сами по себе си носат подобро склопен и објаснет филм. Доколку беше скоцкан во два и пол часа (а сметам дека можеше доколку се избришат некои непотребни работи) и успееше да го постигне истото, тогаш ќе ми беше достигнување. Вака ми е само ок, ништо посебно. Затоа и ме интересира какво ќе беше мислењето за овој доколку не постоеше оригиналната верзија. Затоа што сега дебело делува врз мислењето што го имаме за овој.

Кога сме кај првиот, баш еве видов на летер како сме го оцениле ние што се следиме од овде, иако не е некој показател тоа.

1616602193492.png

Од ова во никој случај не извлекувам АБОМИНАЦИЈА :D

Од ова во никој случај не извлекувам АБОМИНАЦИЈА :D
Па абоминација беше е во МЦУ, во Хулк беше главен негативец, што има во ДЦЕУ да го бараме..

1616602449457.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom