Dali si siguren oti si go sfatil toj so ti e na avatar ako ne si sfatil end game so kamenjata?
I samo ako marvel e smesen i u mnogu boi, ne znaci deka superherojskite treba niz takva prizma samo da se gledaat i stancaat. Jas nemam problem so toa sto superherojskite na DC se dark i moody, imam problem sto ne se kvalitetni.
Snyder cut go gledav sabajle i mozam da kazam e kvaliteten superherojski film. Ne znam dali go imate cuvstvoto kako mene koga gledam film, openingot skockan mahinalno, sekoja kapka, sekoe vlakno, polozba, sekoja scena umetnkcka slika, editing sovrsenstvo - za posle sve da batalat i duri kako da gi mrzelo da smenat kamera so liceto sto zbori. U noviot justice league ima vlozeno trud, sekoja scena do sam kraj mi bese so artisticka zamisla, nemase losi kadri, nemase sceni kade ne e posveteno vreme i trud. Dali toa pravi dobar film? Absolutno ne, no zosto ne e edna od stvarite koi MORA da gi ima sekoj film?
Narativot znacitelno podobren, nema zborovi, no sepak 4 casa trae, ne znam dali zasluzuva ova praise. Ne bitno, mene mi bese uzivanje 4 casa i mozam da kazam deka ke go pametam dejstvoto. Sto ne e slucaj prviot pat koga go gledav normalnata verzija, denes pred da pustam pojma nemav sto se slucuvalo.
Ova za mene e textbook primer za toa deka e biten reziserot so zamislata i pritisoci od studio. So 90 posto ist materijal, da dades smisla na film koj bil colossal mess, da go napravis gledliv - e za pocit kon reziserot.
Ako nemate vreme ne gledajte filmovi.
Prviot pola saat pa i ne e bas kompleksen za da go isklucis.
Nisto sramno, jas imam 8 filmovi izgledano godinava, ne se forsirajte za moda.