Superhero Movies

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Го пуштив филмов едно пола саат и ништо не разбрав. Ваљда е за оние нердови напраен што го знаат секој детаљ. И не му ја сфаќам поентава на режисеров, да правиш уметничко дело да типци у спандекс. Марвел мн боље ги решава овие работи, иако и тоа инфинити вор не им го разбрав нај нај со тие камењата и др глупости.

Го пуштив филмов едно пола саат и ништо не разбрав. Ваљда е за оние нердови напраен што го знаат секој детаљ. И не му ја сфаќам поентава на режисеров, да правиш уметничко дело да типци у спандекс. Марвел мн боље ги решава овие работи, иако и тоа инфинити вор не им го разбрав нај нај со тие камењата и др глупости.

Не си ти за во темава друже.
Пушти си го Том и Џери филмот што излезе сега скоро. Таму би требало да му ја сфатиш поентата на режисерот.

Пушти си го Том и Џери филмот што излезе сега скоро. Таму би требало да му ја сфатиш поентата на режисерот.
ау демек суперхеројскиве имаат длабока поента некоја, тешка за сфаќање?

Иначе, да, не е он за тука, али од други причини, не дека затоа што не може да ги сконта длабокиве заплети.

Реално значително филмов е подобар од сите од диси универзумот, далеку подобар, не сакам да го споредам со тој на Whedon.
Можеше малце да биде пократок, очигледно имаше сцени кои можеа да не бидат воопшто дури во катов.
Очекував подобар дарксајд, не тоа the big bad guy, нешто како кај watchmen или Thanos, ми пречеше тој моментот во филмов good vs bad.

Не се возбудувај друже па ти одма. Сега немам време ја 4 саати да ја сфатам поентата на режисерот. Едитов иначе ми даелува претенциозно, нешто налик на неговиот 300 кој исто така ми беше ултра глуп CGI фест. Али да не ме направите хејтер ја знам и да ценам суперхеројски, пример Civil War ми беше многу добар филм пошто имаше сценарио што некој се потрудил да го напише. И реално Марвел прави подобри филмови од DC.

Dali si siguren oti si go sfatil toj so ti e na avatar ako ne si sfatil end game so kamenjata?

I samo ako marvel e smesen i u mnogu boi, ne znaci deka superherojskite treba niz takva prizma samo da se gledaat i stancaat. Jas nemam problem so toa sto superherojskite na DC se dark i moody, imam problem sto ne se kvalitetni.

Snyder cut go gledav sabajle i mozam da kazam e kvaliteten superherojski film. Ne znam dali go imate cuvstvoto kako mene koga gledam film, openingot skockan mahinalno, sekoja kapka, sekoe vlakno, polozba, sekoja scena umetnkcka slika, editing sovrsenstvo - za posle sve da batalat i duri kako da gi mrzelo da smenat kamera so liceto sto zbori. U noviot justice league ima vlozeno trud, sekoja scena do sam kraj mi bese so artisticka zamisla, nemase losi kadri, nemase sceni kade ne e posveteno vreme i trud. Dali toa pravi dobar film? Absolutno ne, no zosto ne e edna od stvarite koi MORA da gi ima sekoj film?

Narativot znacitelno podobren, nema zborovi, no sepak 4 casa trae, ne znam dali zasluzuva ova praise. Ne bitno, mene mi bese uzivanje 4 casa i mozam da kazam deka ke go pametam dejstvoto. Sto ne e slucaj prviot pat koga go gledav normalnata verzija, denes pred da pustam pojma nemav sto se slucuvalo.

Ova za mene e textbook primer za toa deka e biten reziserot so zamislata i pritisoci od studio. So 90 posto ist materijal, da dades smisla na film koj bil colossal mess, da go napravis gledliv - e za pocit kon reziserot.

Ako nemate vreme ne gledajte filmovi.
Prviot pola saat pa i ne e bas kompleksen za da go isklucis.
Nisto sramno, jas imam 8 filmovi izgledano godinava, ne se forsirajte za moda.

Многу подобар од првата верзија само проблем е што е многу долг.

Реално значително филмов е подобар од сите од диси универзумот, далеку подобар, не сакам да го споредам со тој на Whedon.
Не верувам дека е подобар од Shazam кој е најдобар од сите DC филмови, иако има најнесериозен тон. Тонот на филмовите правени според DC е неуедначен, за разлика од Marvel, каде е, помалку или повеќе, ист и личат како да се од ист универзум.

Мене тонот на Shazam, Batman Vs Superman и Aquaman, ми е толку различен, да сите три личат како да се од различни универзуми. Тонот на Aquamаn е најсличен со тонот на Marvel.

Последно уредено:
4 саати ми летнаа ко да се 2.

различен и далеку подобар од абоминацијата на Видон.

премногу ефекти и успорени снимки а и сите идеи ги ствил во филмот што треба да се реализираат во понатамошните продолженија.
Приказната подобрена, ликовите средени со поголема тежинa, тумор хуморот од марвел елиминиран.
Во никој случај неможи да биди позади мемето од филм што излезе пред некоја година.

Последно уредено:
Ова е тоа. Баш ваков Justice League филм сакав да видам. Добра приказна со добро разработени ликови. Ведон стварно го искасапил филмот. Нема врска едно со друго, ова беше сосема нов филм. Стварно не разочара, па и слободно можам да речам дека е најдобар филм од DCEU.

Мене никогаш не ми беше проблем помрачниот пристап на Снајдер па добро е што и ова е во тој тон. И таму каде што имаше малку хумор беше добро дозиран. Ги нема оние кринџ зафрканции на Ведон на кои превртував очи. Сајборг и Флеш си добија тука вистинско претставување и имаа голема улога. Колку што се сеќавам кај Ведон првиот беше скоро небитен а вториот беше ептен комичен лик.

Не ми пречи и што е толку долг филмот. За ваква приказна си треба повеќе време, посебно кога има нови ликови кои треба да бидат разработени. Имаше сцени кои стварно не беа потребни, како пример онаа со Вондер Воман во Лондон, но не беа некои досадни или глупи сцени. Единствено не знам дали беше потребен толку долг епилог, поготово кога извесно е дека филмов нема да има други продолженија. Сцената со Џокер не ми се бендиса многу баш ради тоа. И да, ич не ми се поправи впечатокот за Џаред Лето, ако им беше тоа целта. Едноставно испаѓа дека човекот не го бива за улогата.

Како и да е супер што ја видовме и оваа верзија. Сега гледам колку стварно е битна визијата на режисерот и колку знае мешањето од студиото да ја уништи работата. Најверојатно е предоцна да се обнови целиот Snyderverse, што ради новите филмови кои отидоа во друг правец, што ради тоа што не верувам дека тој ќе продолжи соработка со DC и WB. А би било одлично да ја заокружи приказната со уште два филма, како што првично планирал.

И првиот да траеше четири саати, ќе го постигнеше истото. Секој филм доколку трае четири саати ќе има доволно простор за да се разработат повеќе ликовите и подобро да се објасни приказната. Овде мислам имаат проблем уште во старт што во ист филм пробуваат да претстават битни нови херои, да ги спојат сите заедно, да претстават негативец, да помине цел заплет и расплет и ти одма да се поврзеш со сето тоа. Некако многу лошо го планираат градењето на универзумот и баш заради тоа никогаш нема да го достигнат успехот на Марвел. Замислете се од Авенџерс да беше напикано во еден филм.

ОФИЦИЈАЛНО!

Black Widow ќе го има истиот принцип на премиера како и Мулан

9 Јули - во кината во САД

Ако сте на Дизни+ ќе треба да доплатите за да го изнајмите филмот за гледање онлајн, исто така од 9 Јули

Ако не сте тотални идиоти што би платиле за Дизни + филмот ќе го имате и на тотално легитимни сајтови

Уелкам евриуан ту д њу ејџ
Автоматски споено мислење:

И првиот да траеше четири саати, ќе го постигнеше истото. Секој филм доколку трае четири саати ќе има доволно простор за да се разработат повеќе ликовите и подобро да се објасни приказната. Овде мислам имаат проблем уште во старт што во ист филм пробуваат да претстават битни нови херои, да ги спојат сите заедно, да претстават негативец, да помине цел заплет и расплет и ти одма да се поврзеш со сето тоа. Некако многу лошо го планираат градењето на универзумот и баш заради тоа никогаш нема да го достигнат успехот на Марвел. Замислете се од Авенџерс да беше напикано во еден филм.
Иначе пошто ова ми се појави како последен пост над мојов, да се надополнам...

Нема градење на универзум, веќе се откажаа од ДЦЕУ, се наваму се само стенд-алоу филмови што ако даде господ некогаш можеби би пробале да ги спојат во нешто :D
Ама WW, Флеш, Бетмен новиот и се други...ќе си постојат сами нели, секој во својот универзум

..ако ова беше мислење за општо, зошто не им успеал универзумот...дап, се сложувам и за ова, и за тоа за 4 саати филм дека би го постигнал истото

Филмов е победа на фандомот.
Кога Снајдер излегол од продукцја, Видон настапил, ама и добил нови насоки од студиото. Он работел помеѓу чекан и наковална. Имал една визија во своите раце (онаа на Снајдер) и сега требало да ја моделира според новите насоки на студиото. Не сум сигурен, колку грешките во стариот филм се должат лично на него, а колку на ограничувањата кои ги имал.
Па така, после гледањето на новиов, сфатив дека у ствари он (Видон) добил материјал со еден тон, а истовремено добил насоки за друг тон. Па преснимувал, додавал и испаднало тоа што испаднало.
Најверојатно тој мрачен снајдеризам не им бил многу омилен на фаците кои седат у студиото, кои најверојатно му рекле на Видон да го напраи филмот "како Марвел што ги прават". Тоа е, воедно и еден од проблемите на филмскиот DCU - да се биде или не / како Марвел. Па личи како да се додавани шегите, кои немаат органска средина и делуваат како одвоени од генералниот тон и атмосфера на првиот JL, сменета сатурација на бои и ред други глупости.
Со други очи го гледам сега стариот JL.
Автоматски споено мислење:

Лето не е за Џокер.

Последно уредено:
Vcera go izlgledav Snyder Cut.

Jos Whedon napravi odvratna marvelizacija na DC likovite, voopsto ne gi razbirase. So nekoi glupi haha hehe vicovi vo vreme na apokalipsa.
Zadovolna sum kako DC fan, vizijata na Snyder e odlicna i gi pazi likovite na superheroite od stripovite, i covekot zasluzuva sam da gi nosi DC filmovite.
Ne go gledav naednas cel, go gledav pola pola, i post covid svet, 4 saata za film ne se nekakva precka, osobeno koga i samiot film e podelen na nekolku segmenti.
Isto taka mislam deka prvicno Snyder sakal da bide ova 2 filma, moze i da se primeti posle posle spasuvanjeto na nauchnicite deka pocnuva nov narativ. Najdobro od filmot mi bese gradenje na karakterot na Cyborg, a mozebi najloso da izvadam bese apokalipticnata scena na kraj so znaete koj.

Последно уредено:
Крајно дискутабилно. чим Видон правел непотребни преснимувања, па додавал руско семејство па незнам шо.
Во сцените кои беа исти, Дијалогот и кадрите и приказната беа каде каде подобри во Снајдер делот отколку во Видон верзијата.
Видон беше донесен да го марвелизира филмот за да можат се прилепат на марвел шаблонот за да извлечат повеќе пари. На крајот испадна тешка абоминација.

Бетмен го направија меме, Флеш и Сајборг бескорисни, бркот на Супермен.

АБОМИНАЦИЈА.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom