Superhero Movies

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
:D
giphy.gif

Nice one. По трејлеров, филмов дефинитивно ми личи на почнување сосема нова приказна во X-Men универзумот. Дефинитивно се прави „пу-пу не важи“ на оригиналната трилогија. Мистик е добра, Сторм и Ејнџел се лоши. Баш да видиме како ќе испадне ова. Инаку Апокалипс уште ми изгледа прилично глупо, ко негативец од Power Rangers е... :D

@Sawyer88 - И тебе ти личи на Ivan Ooze? :D

Јас држам оптимизам затоа што ми се допаѓа актерот како глумел во други прилики, и сметам дека има простор за квалитетна изведба со него на платно. Али ќе видиме, не мора да значи дека квалитетен актер се што ќе му се даде може да го претвори во злато.

@Sawyer88 - И тебе ти личи на Ivan Ooze? :D

Јас држам оптимизам затоа што ми се допаѓа актерот како глумел во други прилики, и сметам дека има простор за квалитетна изведба со него на платно. Али ќе видиме, не мора да значи дека квалитетен актер се што ќе му се даде може да го претвори во злато.

Хаха, да, баш на Ooze мислев. :D

Добар е Ајзак, многу потценет актер е, а има одиграно добри улоги. Да се надеваме дека ќе има добра изведба па ќе го подзаборавиме смешниов изглед.

Хаха, да, баш на Ooze мислев. :D

Добар е Ајзак, многу потценет актер е, а има одиграно добри улоги. Да се надеваме дека ќе има добра изведба па ќе го подзаборавиме смешниов изглед.

Ooze беше таман негативец кога бевме деца. Беше чизи, театрално, класичен villain. И реакциите за костимот беа од - не е лош - до омајгадајуантдаткостјум. Ама пошто бевме деца.

Од друга страна толку работи се прикажани на платно во однос на костими низ годините, без да сакаш некоја твоја креација неминовно може да заличи на некоја друга во денешно време. Не верувам дека намерно фаќале белешки од Ivan Ooze :D, има подобри негативци за инспирација. Мислам дека е случајно испаднат така да потсеќа. Инаку да, како што рече, потценет актер е, и се надевам дека улогава ово блокбастеров ќе му помогне малку да добие повеќе recognition & credit (се разбира, доколку е одлична изведбата).

Кој лик :pos::pos::pos:
tumblr_o66yrlQNRN1qdhizao6_r1_500.gif

Греота е шо ова човече им слипнало на Дизни и Марвел .. Фокс прво им ја украде идејата, а потоа и им го уби ликот (фигуративно и буквално :icon_lol:) со кичн сцената. Нема простор за втор Куиксилвер покрај овој, дефинитли.

Лошо е иначе што нема ни од далеку толку хајп, колку што е потребно за Х-Мен. Со овој филм ја заокружуваат трилогијава. За Дедпул се мелеше уште пред Нова Година, а за ова сега e малтене штама. Марвел ги убива во поим мислам со промото на CW - early screenings извадија уште пред 2 недели, прессот полуде, од овој викенд почнуваат проекциите низ западна Европа, другата недела е премиерата во САД, па дур дојде во Кина/Јапан/Кореа и додека да поминат базот, реакциите и џизовите по него, премиерата на Х-Мен веќе ќе биде тука.
Се плашам дека Х-Мен на крај може да испадне филм со најниска заработувачка, од супер-херојскиве. Покрај сенката во која што паднаа од CW, ќе влезат и во озбилна конкуренција за бокс-офис ќешот со пар интересни филмови кои што ќе излезат баш тој период и ќе привлечат доста пажња (Angry Birds, Alice: Through the looking glass, Teenage Mutant Ninja Turtles-2, Warcraft, Now You See Me-2 etc). Лично мислам дека за вториот дел на Нинџа Желките има повеќе хајп моментално, него ли за Х-Мен ..:toe:

Последно уредено:
Кој лик :pos::pos::pos:
tumblr_o66yrlQNRN1qdhizao6_r1_500.gif

Греота е шо ова човече им слипнало на Дизни и Марвел .. Фокс прво им ја украде идејата, а потоа и им го уби ликот (фигуративно и буквално :icon_lol:) со кичн сцената. Нема простор за втор Куиксилвер покрај овој, дефинитли.

Лошо е иначе што нема ни од далеку толку хајп, колку што е потребно за Х-Мен. Со овој филм ја заокружуваат трилогијава. За Дедпул се мелеше уште пред Нова Година, а за ова сега e малтене штама. Марвел ги убива во поим мислам со промото на CW - early screenings извадија уште пред 2 недели, прессот полуде, од овој викенд почнуваат проекциите низ западна Европа, другата недела е премиерата во САД, па дур дојде во Кина/Јапан/Кореа и додека да поминат базот, реакциите и џизовите по него, премиерата на Х-Мен веќе ќе биде тука.
Се плашам дека Х-Мен на крај може да испадне филм со најниска заработувачка, од супер-херојскиве. Покрај сенката во која што паднаа од CW, ќе влезат и во озбилна конкуренција за бокс-офис ќешот со пар интересни филмови кои што ќе излезат баш тој период и ќе привлечат доста пажња (Angry Birds, Alice: Through the looking glass, Teenage Mutant Ninja Turtles-2, Warcraft, Now You See Me-2 etc). Лично мислам дека за вториот дел на Нинџа Желките има повеќе хајп моментално, него ли за Х-Мен ..:toe:

Нема врска, мисла дека Х-Мен имаат веќе доволно фанови кои го исчекуваат филмот, ете јас уште немам гледано ни трејлер за да не ми се расипи нешто.

Нема врска, мисла дека Х-Мен имаат веќе доволно фанови кои го исчекуваат филмот, ете јас уште немам гледано ни трејлер за да не ми се расипи нешто.
Don't get me wrong, не спорев дека на Х-Мен му фали фан база. Ти ги сакаш Х-Мен, ставам и јас потпис одма под тебе - фан сум на оригиналната трилогија, Џин беше свака чаС во тие филмови #ЈебешВолверина, ја обожавам оваа втора приквел трилогија шо ја прават, цртанот од 90тите беше екстра, стриповите им се здрави, па дури и Волверин-2 го сметам за потценет филм од широката маса. Општо земено, Х-Мен ми се кул и би требало на сите да им бидат.

НО, муабетот ми беше дека филмот факат се соочува со два големи проблема кои што можат сериозно да го погодат. Како што пишав погоре - Во маркетиншка магла влегоа на месец дена до премиерата поради CW од една страна (мањак на хајп има дефинитивно), и од друга страна во заебана конкуренција ќе влезе со останатите летни блокбастери кои што ќе излезат баш тој период. Мене ќе ми биде ептен мило филмот да растури, преку една милијарда дај Боже да собере .. Али недвојбено е дека овие две ситуации ќе го кочат.

Не ми се свиѓа што Civil War имаше проекции низ светов у различно време. Еве и кај нас ќе има прво прикажување на 4ти мај, ама џабе кога критичари и остали луѓе у светов веќе го имаат видено. Требаа малце по споено сево ова да го направат Марвел, мислам поголем хајп би се десил така, ама ајде, они си знаат..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom