Superhero Movies

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Мене појаки ми се што им влегуваат со анализи подлабоки од пичката на Лиса Ен, божем некое тешко филозофско срање се филмовиве, ко демек гледаме филм за животот и делото на Хелен Келер и предизивиците со кои се соочувала низ годините, па дискутабилно е дали ќе се прикаже тоа добро или не.

Chill dudes, за Харли и будалите што ќе се млатат се хајпаме, не очекуваме катарзична препородба да доживееме по излегувањето од кино.
Gosh, напорни луѓе.

Мене појаки ми се што им влегуваат со анализи подлабоки од пичката на Лиса Ен, божем некое тешко филозофско срање се филмовиве, ко демек гледаме филм за животот и делото на Хелен Келер и предизивиците со кои се соочувала низ годините, па дискутабилно е дали ќе се прикаже тоа добро или не.

Chill dudes, за Харли и будалите што ќе се млатат се хајпаме, не очекуваме катарзична препородба да доживееме по излегувањето од кино.
Gosh, напорни луѓе.
Хејтај ги продукциските куќи кои си праат лесен профит и ги искористуваат фан базите со НИКАКОВ улог, не тие што критикуваат.

BatvsSup требаше да биде огромен филм за superhero киното, на крај излезе дека успешно ни продадоа срање а и не е прв пат вака да им го начукуваат на милиони гледачи, веќе рутина им стана.
Ако SS е сличен секоја критика ќе биде оправдана, потребен е нов superhero расказ и комплетна сторија.. шминката и појавата на Харли и друштвото не можат да го извадат целиот филм, не заебавај. :unsure:

Еве го и првиот трејлер, нешо ко Марвел да ја имаат сменато концепцијата од "light" на "dark" за филмот како DC, али е многу јако.
:bravobe:

Ја реков уште кога излезе првпат информација за БвсС дека ако Снајдер е режисер ќе го утнат, и тоа се деси. СС од друга страна ми дава надеж ама и овој Ајер е негов пулен така да што знам. Грешката е во Ворнер што доделија воопшто да се прават вакви филмови во раце на Снајдер.

''The Matrix'' meets ''Inception''. Cool.
Колку е убаво за промена да се види еден приземјен трејлер од овие супер-херојскиве, кој што ќе те остави со желба да сакаш да видиш повеќе од тоа во киното, а не како BvS, CW, па и SS кои што открија премногу *гесп* моменти од самите и го скратија на дело уживањето. Најјаки и нај доктор стрејн-џи од трејлеров ми се последните пар секунди кога му тропа штиклата од кондурите и се упатува кон ''хештег'' прозорецот во Сенктум Сенкторум.

Дизни и Ворнер иначе ќе влезат во интересна ''меџикал битка'':) при крајот на годината. Од тоа што гледам, Др. Стрејнџ излегува само 2 недели порано од Хари Потер приквелот на WB - ''Fantastic Beasts''. Баш ме занима колку ќе успее WB да му парира и да му украде од бокс офис кешот, на Др. Стрејнџ во тој период. Хари Потер фан базата не е за потценување ..

Позитивното е што од Снајдер полош нема да биде. Бар ќе гледаме vigilante Batman.

Одлична идеја, Афлек го режираше и Арго во кој самиот глумеше супер филмче испадна, повеќе му стои режисерка ролја отколку како глумец така мислам!

Ај не можите да смислите поголема глупост од "хајпот ве прави слепи"
Не можиме затоа што ова воопшто не е глупост.
За просечниот и субјективен ум (не алудирам кон никого специфично), ако е мега хајпнат пред филмот, голема е веројатноста да ги занемари сите лоши работи.
И не значи дека ако филмот е акција и тепање не може да се направи лошо.

Хејтај ги продукциските куќи кои си праат лесен профит и ги искористуваат фан базите со НИКАКОВ улог, не тие што критикуваат.

BatvsSup требаше да биде огромен филм за superhero киното, на крај излезе дека успешно ни продадоа срање а и не е прв пат вака да им го начукуваат на милиони гледачи, веќе рутина им стана.
Ако SS е сличен секоја критика ќе биде оправдана, потребен е нов superhero расказ и комплетна сторија.. шминката и појавата на Харли и друштвото не можат да го извадат целиот филм, не заебавај. :unsure:
Многу сакам кога ме пецкаш за дискусија :love:

Не можам да ги хејтам продукциските куќи, what's wrong with you, да не беа тие кур што ќе гледав и Deadpool, и кур што ќе гледам и Suicide Squad и Civil War и се понатаму...
Вас ќе ве хејтам што ми се серете на хајпот ко некоја банда Гринчови после 2-3 изгледани трејлери, небаре WB на сила ве тераат да одите да им ги гледате филмовите.
Regarding SS, cве нешто не чини, а од филмот (сте) виделе 10 сцени tops.
Јас не велам дека скуадот ќе биде остварување на годината или господ знае што ќе биде, никој не очекува од филмовиве да не треснат од земја, ако очекувате, тогаш е време да го смените малку приодот кон овој тип на филмови и да let go of трилогијата на Нолан.
Тоа што јас очекувам од SS е квалитетна акција (see: Winter Soldier), пар catch phrases тук тамо и sexual tension меѓу Харли и Џокерот, со тоа што акцент ставам на акцијата.

Ти не заебавај, забораваш дека Mr. & Mrs. Smith ми е Топ 3, nutshell на тоа што јас очекувам од акција (исто добра акција ми беше и Underworld, ама при крај сјебаа)
Да повториме:
- Badass пизда
- Love Hate relationship меѓу пиздата и главниот лик
- Многу пукање

Е така.

Многу сакам кога ме пецкаш за дискусија :love:

Не можам да ги хејтам продукциските куќи, what's wrong with you, да не беа тие кур што ќе гледав и Deadpool, и кур што ќе гледам и Suicide Squad и Civil War и се понатаму...
Вас ќе ве хејтам што ми се серете на хајпот ко некоја банда Гринчови после 2-3 изгледани трејлери, небаре WB на сила ве тераат да одите да им ги гледате филмовите.
Regarding SS, cве нешто не чини, а од филмот (сте) виделе 10 сцени tops.
Јас не велам дека скуадот ќе биде остварување на годината или господ знае што ќе биде, никој не очекува од филмовиве да не треснат од земја, ако очекувате, тогаш е време да го смените малку приодот кон овој тип на филмови и да let go of трилогијата на Нолан.
Тоа што јас очекувам од SS е квалитетна акција (see: Winter Soldier), пар catch phrases тук тамо и sexual tension меѓу Харли и Џокерот, со тоа што акцент ставам на акцијата.

Ти не заебавај, забораваш дека Mr. & Mrs. Smith ми е Топ 3, nutshell на тоа што јас очекувам од акција (исто добра акција ми беше и Underworld, ама при крај сјебаа)
Да повториме:
- Badass пизда
- Love Hate relationship меѓу пиздата и главниот лик
- Многу пукање

Е така.
mхмехем. :giggle:

Пред некој месец зборевме дека superhero киното ќе земе голем замав оваа година, и ги броевме флоповите кои го лимитираа тоа кино да премине во поозбилен жанр, сега се сменија параметриве малце. :D

Ако фан базите се задоволни од ова у моментов што им се сервира у форма на нашминкан маркетинг како увод во паушални попкорн филмови, и преќутуваат/замижуваат на истото, најверојатно толку и заслужуваат... и стандардот за добар superhero филм постепено ќе опаѓа со "дај шта даш" концептот..

Штета само што голем број на comic платформи од DC и Marvel лошо ќе бидат искористени т.е екранизирани од продукцискиве куќи, а на тоа remake ретко се прави.

Fingers crossed зa SS.

Ако фан базите се задоволни од ова у моментов што им се сервира у форма на нашминкан маркетинг како увод во паушални попкорн филмови, и преќутуваат/замижуваат на истото, најверојатно толку и заслужуваат... и стандардот за добар superhero филм постепено ќе опаѓа со "дај шта даш" концептот..
We are bad guys, it's what we do

tumblr_o18fuepAaC1snteogo2_r2_500.gif

Не можиме затоа што ова воопшто не е глупост.
За просечниот и субјективен ум (не алудирам кон никого специфично), ако е мега хајпнат пред филмот, голема е веројатноста да ги занемари сите лоши работи.
И не значи дека ако филмот е акција и тепање не може да се направи лошо.
јас се хајпнувам за сите суперјеројски филмови ама на крајот на денот си ги оценувам реално, барем според мене..:D
Чист пример за тоа што го зборуваш е Бетмен В Супермен, имаше таков голем хајп, ама да го наречеш најдобар суперхеројски филм на сите времиња(а има многу такви) треба ептен да си забеган(не зборувам лично за тебе..:D)...го обожавам филмот ама реалноста е дека е просек!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom