Superhero Movies

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Volverinite se najlosi, potoa apokalipsata... Feniksot uste ne sum go gledal. Ama first class bese ogin, mozebi top 5 od superherojski, mnogu dobar mi bese. Pustajte legion batinja...

Go gledav denes shazam, mi imase spiderman starite vibes, ne forsira humor tuku od start ne se sfaka seriozno i mu uspeva, koa ke se spremas za takvo nesto poise uzivas

(y)

Apokalypse ко шо вика Драгонот, ветуваше многу. Ама ко да иам дојам дека после сцената коа Апо ги собира сите виланс и у позадина трешти 7мата на Бетовен, режисерот рекол - стоп, идам на мочање малце па ќе се вратам. И не се вратил.
Фрст клас е ок и коа искочи ветуваше многу. DOTFP стагнираше но не ја усра работата.
Најглуп по мене е вториот дел на Волверин. Пробуваа нешо мрачна прикаска да убутаат налик на Бетмен, ама не им упали. Ептен грд и досаден.
Едина светла точка во Х-светот е кај Дедпул моментално. Смешен е. А и треба да е. Превише индустријата се омасови во производство на суперхеројски филмови во последно време. Оттука и све тоа плаче за пародија.

Apokalypse ко шо вика Драгонот, ветуваше многу. Ама ко да иам дојам дека после сцената коа Апо ги собира сите виланс и у позадина трешти 7мата на Бетовен, режисерот рекол - стоп, идам на мочање малце па ќе се вратам. И не се вратил.
Фрст клас е ок и коа искочи ветуваше многу. DOTFP стагнираше но не ја усра работата.
Најглуп по мене е вториот дел на Волверин. Пробуваа нешо мрачна прикаска да убутаат налик на Бетмен, ама не им упали. Ептен грд и досаден.
Едина светла точка во Х-светот е кај Дедпул моментално. Смешен е. А и треба да е. Превише индустријата се омасови во производство на суперхеројски филмови во последно време. Оттука и све тоа плаче за пародија.

Изгледак го superhero movie ако сакаш добра пародија

Што сеa Енд Гаме повторно во кино салите некој додаток плус?

Последно уредено:
Што се Енд Гаме повторно во кино салите некој додаток плус?
Марвел го пуштија во кино повторно Endgame со некои бонус 3-4 сцени се со надеж дека ќе го бутне Аватар од тронот.
Многу очаен потег.

Вториот дел на Волверин и Apocalypse испаднаа толку досадни што сега искрено не се сеќавам на пола од сцените. До толку ми немаат оставено впечаток. Првиот Волверин и Last Stand барем имаа некои впечатливи сцени и дијалози. Dark Phoenix уште не сум го гледал ама немам големи очекувања. Повеќе го чекам New Mutants. Штета што го поместија за 2020.

Ако не ги сметам двата Deadpool филма за мене Топ 5 би бил:

1. First Class
2. X2
3. Logan
4. X-Men
5. Days Of Future Past

Марвел го пуштија во кино повторно Endgame со некои бонус 3-4 сцени се со надеж дека ќе го бутне Аватар од тронот.
Многу очаен потег.

Каде ги има на интернет сцените да се видат?[DOUBLEPOST=1561717468][/DOUBLEPOST]Марвел сега оди на друг жанр на филмови. Почнува со Веном, па после Нови Мутанти, па со новиот филм за Блејд (под знак прашалник сеуште), па догодина излегува нов филм со вампир-антихерој и тн. Оди на варијанта со анти-херои како Веном и Дедпул. Мислам дека ќе го повторат успехот како со Авенџерс.

Последно уредено:
Дарк Фениксов - “Civil War“ за сиротиње. “Непопуларно мислење“ е во денешно време да дадеш прејз и да пофалиш Х-Мен филм, ама овој е ств тенка работа. Убедливо најслаб Х-Мен филм откако го направија приквел рибутот, а Бога ми послаб е и од “Last Stand“. Штета шо по втор пат ја поплавуваат Феникс сагата. Фамке Јансен беше бог и батина back then, у споредба со ова..
:love::love::love:
9444fcb1e65a0dc7d61899b89cebaeb177e91d14.jpg

Џабе во стриповите не се вика Сага (Phoenix Saga). Не може тоа да се преточи во еден филм, остај што веќе пробаа еднаш и утнаа, не ми е јасно кој гениј мислеше дека е добра идеја да направат The Last Stand 2019? Не дека само тука утнаа со содржината на филмот, ама тоа се чини е најголем проблем.

Сагава и треба минимум трилогија. За убаво доловување на настаниве би рекол можеби и мини-серија како Чернобил ќе беше поприкладно. Дарк Феникс треба да е еден вид кулминација, а не one-go-flow.

Каде ги има на интернет сцените да се видат?[DOUBLEPOST=1561717468][/DOUBLEPOST]Марвел сега оди на друг жанр на филмови. Почнува со Веном, па после Нови Мутанти, па со новиот филм за Блејд (под знак прашалник сеуште), па догодина излегува нов филм со вампир-антихерој и тн. Оди на варијанта со анти-херои како Веном и Дедпул. Мислам дека ќе го повторат успехот како со Авенџерс.

Venom, Sinister Six, и за "анти-херој" вампирот мислиш на Морбиус. Ова се повеќе Sony продукции, отколку Марвел. Марвел е во игра колку да ги држи под креативна контрола да не забегаат, ништо повеќе.

Марвел работи на свој F4 проект, само чекаат да помина малку луфта простор од лошите рендиции па да настапи со своја.

Многу woke се новиве Спајдермени tbh...

Ај вака без спојлери да пробам у кратки црти..

Ок филмче, некаде на средина на Марвел филмовите, ама ми фалеше нешто (е сега тоа нешто што мислам дека би го направил филмов подобар е...спојлер, а и не спојлер ама ајде, не објаснувам повеќе)

За мој вкус, во филмов ја имаше најдобрата МЦУ сцена што не верувам дека во скоро време ќе видам нешто што повеќе ќе ми се допадне.

Во спојлер, со која друга сцена ќе ја споредам, за да добиете некој вајб ако ве интересира за што зборам, да не испадне џабе хајпам

Сцената со Доктор Стрејнџ кога зпаознава пеперутка и...све тоа што беше....само во малце подугачка верзија...

Темпото на филмот беше некако чудно на моменти, ама тоа е...со толку патувања во различни градови....

Homecoming искрено повеќе ми се допадна, не дека е лош и овој, сосема ок филмче, ама не нуди нешто на превисоко ниво.

Топ е што Мистерио конечно доби и филмувана верзија, кул лик е, сакав повеќе да биде спотлајтот врз него

И сега...

spoilers with no context
(отворете на ваша одговорност.......)
upload_2019-7-5_0-53-12.png
220px-Panamanian_night_monkey.jpg

giphy.gif

upload_2019-7-5_0-55-14.png
upload_2019-7-5_0-56-43.png
45095573_303.jpg

upload_2019-7-5_0-58-11.png

Одличен Спајдермен. Последните сцени после завршувањето на филмот беа многу неочекувани и изненадувачки.

Инаку... сега ми текна дека во Homecoming (првиот спајди на МЦУ) беше спомнато дека некој ја купил Avengers Tower

Филмот беше пред..пар години...и еве уште не знаеме кој ја купил зградата..

Дали ова значи дека Марвел си наместија одлична шанса за пар години да откријат дека Рид ја купил???

Ќе биде разочарувачки некој негативец ја купи, пошто стварно има потенцијал за mindblowing reveal, и да испадне демек "hehe znaeme sto praime ova pred 10 godini go najavivme"

И да кажам, after credits сцените се топ.

За прв пат после ...па искрено не ни памтам колку години ама сигурно е 3+, најпоследната сцена во филмот (последниот after credits scene) не е само обична шега што не најавува ништо (пример: Мравката во Ент-мен, Мачето во КапМарвел, и што ли уште друго имаше небитно што не ни памтам веќе)

Why not Victor von Doom? :D
Па не живееше он негде во Африка или нешто такво како нивен лидер?

И ја помислив за Дум, ама не знам доволно за него па затоа не го пишав :D

А знам Ф4 живеат стварно во нивна кула, па логични избори зашто некој би купил ова би биле Ф4 и Норман Озборн (барем на прва вака што ми текињаат)

Се си мислам дека по првиот филм со Скорпион и Волчер на крајот, имаа некои поинакви планови за сиквелот, ама едноставно не можеа да ја испуштат шансата и овој филм на некој начин да биде на рамењата на Тони Старк. Сите негативци, цела технологија, цел премис на филмов беше поврзано со Ајронмен.
За третиот дел, па зошто да не ги представат и Фантастик Фор во споредна улога, ете демек они ја купиле кулата, и Паркер како колеџ студент, оди таму на пракса...ако не се лажам, ФФ и Спајдермен имаа заеднички стрип, така да може нешто од тоа да адаптираат..

Па не живееше он негде во Африка или нешто такво како нивен лидер?

И ја помислив за Дум, ама не знам доволно за него па затоа не го пишав :D

А знам Ф4 живеат стварно во нивна кула, па логични избори зашто некој би купил ова би биле Ф4 и Норман Озборн (барем на прва вака што ми текињаат)

Не бре, каква Африка :D Он ни е побратим, Балканец у душа, затоа ми е еден од омилените негативци.

220px-Symkaria.jpg

Живее во Латверија, малечка држава помала и од Луксембург сместена меѓу Србија, Унгарија и Романија, негде близу Карпатите, и си граничи со уште една малечка држава од таа големина на југ наречена Симкарија (родно место на Silver Sable, или Silver Silvana Sablinova :love:)

Народите на овие простори се некој микс од словенски, германски и романски атрибути според имињата, стиловите, културата и географијата.

Мислам дека Von Doom ќе е супер избор за тоа што зборевме затоа што тој е сметан за беневолентен диктатор во својата земја кој ги има решено сите регионални прашања и локални проблеми кај населението и ужива голема подршка од нив, а и регионално. Армијата Doombots ја гледаат како неопходна национална одбрана против некои околни сили како да речеме Унгарија (веројатно биле под окупација на Австро-Унгарија), а и 2ра Светка Војна е тука, каде почнуваат пријателските односи со Симкарија, а и неговиот личен однос со Silver Sable (иако тој е негативец, а таа е херојка).

Другиот аспект зошто одговара е што историски често има влегувано во конфликт со Спајдрмен, Капетан Америка, Ајрон Мен, Тор, Доктор Стрејнџ, Блек Пантер и Икс-мен. Не го имам уште гледано Far From Home, ама европскиот сетинг може да биде добро искористен како backdrop од каде Doom може да влезе во конфликт со Спајди (може нешто му зезнал што се одразило локално во Латверија, или ете може да има reveal, Мистерио дека цело време соработувал или бил под насока на Doom. Преку него можат да ги воведат и не само FF него и Икс-мен. Или преку било кој друг од спомнативе херои горе, повеќето имаат во план ново продолжение од нивните филмови, со исклучок на Роџерс Капетан Америка и Старк Ајрон Мен.[DOUBLEPOST=1562521383][/DOUBLEPOST]A пошто Vision is kinda out of the picture, можат да го вметнат Doom во MCU и од овој агол:

thumb-1920-190174.jpg

Yep, this was a thing too :ROFLMAO:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom