Superhero Movies

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Civil War
Deadpool
BvS
Apocalypse
Suicide Squad

btw. уште Dr. Strange на 4 Ноември за да биде комплетна листава за годинава

Аууу кој дебакл се егзекутивците и одговорни во Ворнер Брос... не мислев дека е практично возможно да се изведе полош продукт од BVS али ете нови фронтири се достигнуваат. Од истите потполно аматерски проблеми што патеше BVS овде се само уште поизразити и просто неизбежни да не се забележат, немогуче ми е да сфатам дека некој ова го изгледал целосно и го одобрил како конечна кино верзија. Елементарна неписменост во раскажување, потплно безсмислен едитинг и збир на унаказени сцени во ништожен редослед.
Бедата во која се длабоко навлезени да се што по уникатни и да влијаат во целиот процес на правење филм ги соголи на самиот почеток.
Ужастија,грдотија, изгледа на дадена активност на луѓе во ментална установа да режираат филм.

Deadpool
Suicide Squad
BvS
Негледан
Негледан

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Ќути... ама ја мислам дека не е до Cineplexx. Нема никаков ќар од ова 3D-во...
Најголем бенефит од 3D-то беа уствари кредитсот на крај, не знам дали запримети (некој)...
Заборавив да те цитирам прееска од мобилен, сори :D

Првпат се дешава ова или?
Досега немам идено во Синеплекс на 3Д, увек си резервирам за 2Д бидејќи ме боли глава од 3Д ама сега баш и немаше избор. Хорор беше а многу ми е криво затоа што филмот сценски, костимографски у глобала од визуелен аспект беше предобро направен.
А добра беше на крај сцената, keep your squad locked :D

До сега од БвС и СС што видов го добив се тоа што очекував од Снајдер со еден исклучок. А Ф Л Е К. Ко би реко чуда да се десе? Како го глуми Бетмен ми се допаѓа многу и ми дава надеж дека ќе ги носи наредните филмови на ДЦ на грб а баш од него очекував да фелне ептен.

Не знам, мене секогаш 3D-то ми е непотребно и не го перцепирам многу-многу освен во одредени сцени.

Не знам, мене секогаш 3D-то ми е непотребно и не го перцепирам многу-многу освен во одредени сцени.
Така и е, не прави никаква разлика освен во некои сцени кои се намерно така снимени. Единствено во IMAX сум доживеал онака баш добро целосно 3D искуство. Се друго е само за поголема цена на картите :toe:

Civil War
Deadpool
BvS ( бара неколку пати да го изглеаш и иако е ЛОШ, си има шарм филмот )
X-Men ( лош, лош, лош, лош, лош, лош, лош )
Не ми е гледан.

Civil War
Deadpool
Apocalypse
Suicide Squad
BvS

Јас 3Д-то во Битола не го осеќам, почетните 10-15 минути и потоа се 2Д ми се гледа,потоа ретко некоја сцена/експлозија ако има.

Едно одмерено и добро ривју за Suicide Squad што го имам прочитано.
I don't have a dog in this fight. I'm not a comic book man, fanboy. I'm not pro or anti Marvel or DC. I'm just a fella that wants to have a fun time at the movies. Guess what? I had a fuckin' blast with Suicide Squad. Here's why.

For me, the two main themes of Suicide Squad are badass bitches doing bad as a motherfucker things, and the fuckin' comeback stories of four actors, who pretty much kick so much ass in Suicide Squad, it almost hurts for me to sit down.

First, well hello, Margot Robbie. Yes, she was born to play, Harley Quinn. Oh, when she swings that bat, blows that bubblegum bubble, and wears that outfit straight outta a Halloween themed Hollister, I'm smiling like a boss. Second, Viola Davis proves she doesn't need any help to be a meaner version of Nick Fury. She's fuckin' ruthless. Third, witches scare me. Fourth, any woman who's handy with a sword, is badass in my book. The women of Suicide Squad, bring the house down!

The comeback story. Will Smith acts like it's 1995 again. He's the heart and soul of Suicide Squad. His back and forth banter with both Robbie and Joel Kinnaman is spot-on. You can't help but cheer for him. Speaking of Kinnaman, his turn as Rick Flag should help ease the pain of the RoboCop reboot. He's a great squad leader. Holy, Jai Courtney! You're the motherfucker! You're the most hilarious person as Boomerang. I almost forgot about A Good Day to Die Hard. Jay Hernandez? Yes, Jay Hernandez. His Diablo story arc is touching and meaningful. If there's one thing David Ayers knows, it's characters. All these fellas bring it!!

Joker. I'm going to say it now: Jared Leto, you're no Heath Ledger. You're just Jared Leto playing Joker. You don't become Joker like Heath did. You're pretty much Harley Quinn's booty call. Again, the golden power of the kitty. I didn't dislike Leto, but if you go to see Suicide Squad just for him, I think you're going to be disappointed.

The music. You wanna hook me in? Play a mix of The Rolling Stones' Sympathy for the Devil, K7's Come Baby Come, and CCR's Fortunate Son. Oh, fuck yes! It's like every scene had a badass song to go with it. I was in music heaven.

The action. Ok, it gets confusing at times, but a lot has to do with there's way too many actors. I'm asking myself who's this and who this and where did this person come from? When Will Smith is shooting a motherfucker or Margot Robbie is playing baseball in an elevator, it's balls to the wall fucktastic fuckeration. But, when the bad guy creature things are fighting, I was a bit confused. Overall, it's still popcorn action that pops with a extra tablespoon of butter. You don't go see Suicide Squad to see the second coming of Citizen Kane.

Man, I had so much fun watching. Even the PG-13 rating could've been an R. It had the vibe of a hard-R movie. Of course the bad guys, the real bad guys, not the Suicide Squad, are lame and dull. I'm not counting Joker, because Harley pretty much humanizes Joker. Maybe it's because I don't know the source material, had zero expectations, and didn't read any of those RT reviews, but I loved this fuckin' movie, and I'd be surprised if I have a more fun movie experience this year!

Не сфаќам зошто толку хејт јаде С.С. од "експертиве" ама кој ги ее,секој со различни очекувања,јас тоа што го очекував го добив,не се замарав многу со останатите ликови од тимот,Есе,крокодилот.....Вил Смит стандардно добар,знаеш дека ќе си ја износи улогата ко што треба,Кара Делавин играше малку глуп генерички vilain и тоа ми е единствената замерка за филмот,иако и таа си го износи своето,Катана ставена само за азискиот пазар,скроз невидлива и непотребна......ама затоа ХАРЛИ ФАКИНГ КВИН ! ццц каква жена е Маргот Роби,колку е само измислена улогава за неа,колку и беше добар костимот,колку секси изгледаше во него,колку ИСКИНА во улогата тоа е чудо. Секоја чест,ме фасицинираше. Исто и Џаред Лето пријатно ме изненади,можда овој џокер и највеќе ми е интересен. Ми се свиѓаше тоа што ги исекле сцените со малтретирање и ја тераат љубовна приказната меѓу него и Харли,се надевам уште филмови ќе излезат кај што главни улоги и цела приказна ќе се врти меѓу нив двајца.

Се на се,презадоволен,највеќе ради Харли,мене омилен филм од сите со суперхерои што излегле оследниве години.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom