Superhero Movies

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Иначе филмов да го споредам со другиот тим-ап филм на рандом херои - GotG.

Мене многу ми е бољи SS од GotG.

Доказ дека критичариве се забегани.

Прво...финалето на SS било тапа? Не е потапа од "dance off bro you and me". Па у цртани има пологични работи. Што ги спречува Марвел така глупо да завршуваат филмови до крај на светот? И тоа повеќе логика би имало и во други филмови таков крај да има..
Age of Ultron - Uлтрон е робот што не сфаќа што се емоции за играње...збунет е, и затоа од бекдор го напаѓаат и убиваат
Civil War - Team Cap е збунет што Старк им бара денс оф.......мислеа дека ќе се тепаат и испадна џабе се тепаа........од позади доаѓа Спајди, ги заврзува и завршува филмот
Првиот Авенџерс - Истото со Локи...
Може така секој филм да заврши рандом и без поента.... само поради тоа што беше рандом сцената не значи дека беше добра или смешна
random-not-funny-o.gif

Хероите у SS беа далеку по fleshed out во SS него ли во ГотГ. Секој лик имаше свој бекстори и објаснување како стигнале таму и зошто треба да се грижиме за нив. Пробајте да ви текне во 5 секунди кој е бекграундот на зелената во ГотГ? Не ви текиња? Ај 10 секунди. Ај минута. Не ви текиња пак? Егзекли.

Друго, акцијата беше подобора. Секој од ликовите си доби минутка to shine со неговите моќи.

Друго. Немаше сцена у филмот во која што некој треба да умре за ИЗНЕНАДУВАЧКИ да испадне дека преживеал минутка подоцна. Замислете само колку ќе беше хејтан СС да го напреше тоа.
Некој рандом лик пука во Дедшот...дедшот паѓа...сите се собираат...плачат........и Вил Смит отвора очи и вика "Еј јбг изглеа не бил до толку јак ударов лол"
-Но...како стигна до тоа да преживееш?
"Well it's a long story but.......In West Philadelphia born and raised...", пошто нели референци на минати попкалчр работи се доволно да го направиш ликот кул.

Едноставно подобар е SS ептен од ГотГ.

Едино подобар ми беше ГотГ во аспектот на негативец. Не знам зашто го хејтаа негативецот во ГотГ мислам дека беше лик кој што добро беше објаснат и беше реален негативец - му служи на некој друг се додека не добие сам моќ. И башка одлично одглумен и се тоа беше топ.

Така да.. SS >>>> GotG.

Памтам @Zlatikevichius исто пиша дека се разочарал од ГотГ така да....барем знам еден ќе го дели мислењето со мене :D

Не зафркавај, прелош е одредот на отпишаните. Никаква приказна, никаков развој на ликови, 0 приказ на негативецот не ги дознавме неговите мотиви ниту пак можи и способности. Харли ја сведиле само на секси изглед и ништо друго. Не се споредува со Авенџерите, немаат ни такви ликови ни негативец ко Локи.

Од оваа временска дистанца и после перформансов на Лето се гледа колку е јак и ненадминлив Џокерот на Леџер.

Памтам @Zlatikevichius исто пиша дека се разочарал од ГотГ така да....барем знам еден ќе го дели мислењето со мене :D
Мислиш на Guardians of the Galaxy, така? Ако е тој, мислам дека си грешка. Не памтам јас дека сум рекол оти сум разочаран. Може малку претерано сум бил хајпнат ко го гледав заради тоа што некои ликови тука го направија втор Кум, па малку не сум го добил тоа што сум го очекувал, ама не дека сум се разочарал. Напротив, мене ми беше интересен. Не се сеќавам, стварно, може грешам, ако не те мрзи да бараш, цитирај ми го мислењето. :P

Доказ дека критичариве се забегани.

Прво...финалето на SS било тапа? Не е потапа од "dance off bro you and me". Па у цртани има пологични работи. Што ги спречува Марвел така глупо да завршуваат филмови до крај на светот? И тоа повеќе логика би имало и во други филмови таков крај да има..
Age of Ultron - Uлтрон е робот што не сфаќа што се емоции за играње...збунет е, и затоа од бекдор го напаѓаат и убиваат
Civil War - Team Cap е збунет што Старк им бара денс оф.......мислеа дека ќе се тепаат и испадна џабе се тепаа........од позади доаѓа Спајди, ги заврзува и завршува филмот
Првиот Авенџерс - Истото со Локи...
Може така секој филм да заврши рандом и без поента.... само поради тоа што беше рандом сцената не значи дека беше добра или смешна
random-not-funny-o.gif

Хероите у SS беа далеку по fleshed out во SS него ли во ГотГ. Секој лик имаше свој бекстори и објаснување како стигнале таму и зошто треба да се грижиме за нив. Пробајте да ви текне во 5 секунди кој е бекграундот на зелената во ГотГ? Не ви текиња? Ај 10 секунди. Ај минута. Не ви текиња пак? Егзекли.

Друго, акцијата беше подобора. Секој од ликовите си доби минутка to shine со неговите моќи.

Друго. Немаше сцена у филмот во која што некој треба да умре за ИЗНЕНАДУВАЧКИ да испадне дека преживеал минутка подоцна. Замислете само колку ќе беше хејтан СС да го напреше тоа.
Некој рандом лик пука во Дедшот...дедшот паѓа...сите се собираат...плачат........и Вил Смит отвора очи и вика "Еј јбг изглеа не бил до толку јак ударов лол"
-Но...како стигна до тоа да преживееш?
"Well it's a long story but.......In West Philadelphia born and raised...", пошто нели референци на минати попкалчр работи се доволно да го направиш ликот кул.

Едино подобар ми беше ГотГ во аспектот на негативец. Не знам зашто го хејтаа негативецот во ГотГ мислам дека беше лик кој што добро беше објаснат и беше реален негативец - му служи на некој друг се додека не добие сам моќ. И башка одлично одглумен и се тоа беше топ.

Така да.. SS >>>> GotG.

види, секој со свој вкус, ама да не се лажеме, грешките што ги направија Марвел за кои што многу ги хејтаат, истите грешки ги направија и ДЦ.
зборуваш за лажно умирање кај марвел, Џокерот нели умре кога се урна хеликоперот, Харли го плачеше? и подоцна испадна дека не е мртов...истото со Супермен, човеков умира, а ден пред премиерата на филмот, Хенри Кавил изјавува дека е дел од Џастис лиг, така да неговата смрт немаше никаков ефект, кога знам дека ќе се врати во наредниот филм.
истото што се случуваше во двата дела на авенџерс каде во првиот дел се тепаа со Читаурите а во вториот со роботите на ултрон, каде што секој од хероите имаше момент во кој сјае и може да ги покаже моќите и способностите борејќи се против муви без глави, истото го имаше во СС со тие црните...и еден куп други глупости, да не пишувам.
колку и да беше забавен филмов, а беше, два саати поминаа многу бргу, највеќе во филмов ме разочара крајот. Од една страна имаш две праисториски, надприродни и премоќни суштества кој што во свое време биле гледани како богови, а од друга страна покрај Диабло кој беше моќен, имаш обични смртници со смешни оружја, бумеранг, палка и забите на К.Крок...:D и како ги суредија????? со две бомби бе брат, по лош финиш не можеле да смислат. колку е да се добри првиот и вториот акт од филмот, крајот го посраа, и со тоа цел филм.
и гласот на вештерката беше толку грд и лошо синхронизиран, да се чудиш како филм од 200 мил може така да си дозволи.

и жити се, од СС имале сите карактери бекстори, а не ги памтиш од гардианс??
К.Крок, еволуцијата одела наназад кај него, многу добар бекстори.
Бумеранг, има над 90 успешни кражби, многу добар бекстори.
Диабло, бил роден со моќ, кога ќе се разлутел, не можел да ја контролира, и така си го убил семејството, одлично.
Дедшот, платен убиец кој што не промашува, беше фатен од Бетмен пред ќерка му, добар бекстори.
Катана, маж и бил убиен, и после таа се одмаздила...мечот ги собирал душите на тие што ќе ги убие, барем и тоа да го видевме како изгледа, ама не, она важно уби 10-тина од тие без памет што беа. браво за неа.
само за Харли беше малце објаснето пошто се гледа дека со Дедшот беа главни ликови, и уште пред премиерата објавија дека ќе има соло филм за неа.

зборот ми е, во филмови со толку ликови, не можеш да очекуваш цела животна приказна да им биде представена.
и во Гардианс имаше по една-две реченици за секого, само што не беше графички прикажано или па на поќетокот на филмот како во СС. Гамора била гиднапирана, одгледана и трењирана од страна на Танос после убиството на нејзините родители, Дракс бил единствениот преживеан после напад на Ронан, во кој му ги убил и жената и децата на Дракс, врз Рокет биле направени еден куп експрименти, да од обично животно, станал тоа што беше во филмот, за Грут немаше ништо специфично, а за Квил мислам се беше јасно.

сега за сега, мен оф стил испадна најдобар од овие три филма и со најдобар негативец во Зод. да се надеваме дека малце од малце ќе се управат со Вондер Воман и Џастис Лиг наредната година!

Последно уредено од модератор:

Така да.. SS >>>> GotG.
Со ова го исра убаво SS, несакајќи.

Значи GOTG кој беше комедија и суперхерој сатира на Марвел портретритале појак негативец од тој во SS, најочекуваниот проект на DC од кој очекувавме и rated R материјал.

Чим тука утнале, изгледа критиките се на место. :(

Абе нема грешка, критики на место биле.
Сите знаевме што не чека со Снајдер.
ДЦ како ДЦ и општо ликови и анти-херои на ДЦ имаат огромен потенцијал кој е успешно разработен и пренесен на стрипови за разлика од Марвел и баш затоа разочарувањата се големи.
Се сеќавам неколку души на форумов коментиравме за ДЦ и Марвел и за тоа што не очекува со Снајдер како главен кој ќе го гради универзумот на ДЦ ама тоа е, за мене СС беше апла забавен, позабавен и од Civil War, дупки во приказна и слични глупости веќе на вакви филмови не ги рачувам, идам за забава, идам за swag и eye candy, во СС го добиваш тоа сериварно многу подобро отколку последни филмови на Марвел.
Пример, Џокеров на Лето е страшно, страшно ДОБАР и стриповски најголем плус ми е у цел филм, а и очекував од него такво нешто затоа што Џаред Лето е познат глумец што зима малку филмови и улоги на кои се посветува 110%. Убаво си пиша Зоки претходно.

П.С Филмов колку и да е хејтан кога се работи за суперхерои е освежување. Дали за некого е тоа пропала инвестиција и губење на два саати или за некого е добар, освежување е, нетипична приказна, нетипични херои и антихерои све е контра со досега што се сервираше. Watchmen на времето беше ваков само со умрени херои, мене ми се свиѓаше баш заради тоа додека СС нуди многу повеќе eye candy и не е толку мрачен како претходниот и затоа верувам дека ќе биде многу, многу поприфатен од генерална публика.
И сеуште се надевам дека еден ден ќе прочитам некаде дека Снајдер и компанија се рапсуштени како главни дизајнери на ДЦ универзумот кога се работи за филмовиве и ќе дојде некој што ќе знае да внесе баланс и добро раскажување на приказните. Не викам дека Снајдер е ретард или слично, поштувам што сака да се држи до gritty, мрачното и стриповското од ДЦ ама го прави на погрешен начин, нема баланс, нема кохезија во неговите филмови, фокусот за детали му е погрешен и то е.

Последно уредено од модератор:
Го гледав X-Men: Apocalypse и мене ми беше сосема OK. Добро, може беше малце послаб од првите два во новата трилогија (особено ми сметаше исфорсираниот хумор), но далеку од тоа дека е лош. Е сега, мене малку ми се испоизмешаа работите околу иксмениве, па молам за троа помош: како да се вклопат случувањата во филмов во тајмлајнот со досегашните? Чепкав малце по нетов и го пронајдов овој иконографик кој мислам дека има смисла, но што знам, можеби јас нешто имам испуштено, па има некакво друго задоволително објаснување.
xmen_film_series_timeline_v3_by_blueaura18-d7jijxj.jpg

Quicksilver и мене ми беше врв, го обожувам Evan Peters (какви само трансформации има во American Horror Story типов, а ова е па нешто светлосни години поразлично, а сепак перфектно изведено). Санса исто така - врв! Сцената со Phoenix - преубава. Малку ми беа само антипатични Storm и Nightcrawler заради промената на актерите (обично не сакам промени, па може затоа). Apocalypse беше добар, исто и Мекавој и Фасбендер... (и сигурно некој заборавив, ама не е важно). Важно е дека јас уживав во филмов, како и во секој X-Men филм (освен Wolverine спинофите).

Mnogu loso 3d na cineplexx, si gi zalam parite zasto odzema mnogu od filmot.
Ќути... ама ја мислам дека не е до Cineplexx. Нема никаков ќар од ова 3D-во...
Најголем бенефит од 3D-то беа уствари кредитсот на крај, не знам дали запримети (некој)...

13962528_1256682737737416_4739574606683996883_n.jpg

Е ај сеа да ве видам? :D

Мене сигурно би ми било Сивил Вор број 1 а последен БвС иако и кај БвС има многу што да се сака само има многу повеќе непотребни и досадни работи од сите погорни филмови така да заслужено последен..

Ќути... ама ја мислам дека не е до Cineplexx. Нема никаков ќар од ова 3D-во...
Најголем бенефит од 3D-то беа уствари кредитсот на крај, не знам дали запримети (некој)...

И плус преводите микроскопски, а трејлерите кога ги даваат одпочеток на филмот, преводите се топ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom