Superhero Movies

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Па искрено мене Watchmen ми беше апла монотон, различен да, монотон да. Сфаќам дека Снајдер сака да иде по тој концепт ама реално Watchmen не е филм по кој треба да се зема пример, премногу мрачен и депресивен е. Не дека го хејтам филмот, првпат кога го гледав го нејќев, вторпат кога го гледав сфатив колку е специфичен по тоа што е различен од другите ама дефинитивно не прилега на Супермен и Бетмен свет. Супермен е познат по тоа што како Бог а е толку приврзан за луѓето и единствена причина што се преправа дека не е Бог и е Кларк Кент е затоа што верува во доброто во луѓето пред све, филмов како што читав досега се ептен коси со природата на Супермен од стриповите и баш по терк на Watchmen во кој Бетмен бил Rorsarch и Nite Owl а Супермен бил Озимандијас и Др. Манхетен.
Али ќе видиме, ова е од што имам читано од критики и ривјуа, дур не го гледам филмот сам и оценам не ме зимајте за здраво.

Откако им успеа да срушат пар филмови (последно Gods of Egypt), критичарите, медиумите и таа шугавата сорта на публика АКА фенбојс - укапираа дека уствари имаат некаква си моќ преку социјалните медиуми и можат да влијаат врз публиката, врз Холивуд и буквално да убијат филм. Тоа им успеа изгледа и со BvS, кој што за разлика од предходните утки, барем е ''оn the fence'' и има луѓе кој што бранат филмот, го бендисаа и се изненадени толкавиот хејт по нетот. И покрај ниските rotten tomatoes оценки, плукања и сл. филмот имаше моќен прв викенд (400+ милки).
BVS.png
Но еве веќе во втората недела од премиерата почна да каска, и тоа во период без озбилна конкуренција во кината. Предходно беше другачие - Нема да те бендиса филмот, ќе си одиш дома, и ќе си кажеш свое мислење за филмот тука-таму кога ќе те прашаат. Сега, не е финтата само дома да си одиш, туку треба да седнеш позади тастатурата и да го бомбардираш филмот стегајќи се за се' негативно шо си видел. Опасна работа стана хејтањето маме му @#&% .. Причините иначе за тоа се неколку:

- Едноставно не го бендисаа, бидејќи - сакаат забавен, лајт, мајтапчиски ала Марвел тон/ не се ап-ту-дејт со стриповите и игрите/ не е пристапен, разбирлив и јасен за non-comic публиката (ова уствари и најмногу им го признавам)
- Премногу супер-херојски филмиви - многу луѓе веќе го осеќаат ова, секој втор месец излегува некој нов, нема простор за средно-класни филмови, народот одвојува повеќе од џебот за нив па од тука и публиката станува пики и се ориентира по ривјуата кој ќе оди да го гледа/ Марвел е пионир во овој сектор, тренч марк, леџит сорс на кој што му се верува и се' остало шо ќе се извади мора да го помине тој филтер/
- Медиумите - колку студиото има подобар однос со нив, толку и самиот филм ќе добие поголем ветер во грб, стеларни ривјус, без разлика колку и истиот да држи. Дизни на пример ептен ги гали медиумите, за разлика од WB кои што беа прилично затворени во поглед на BvS и го држеа единствено за ексклузивни очи. Тоа сега им се удара од глава.

Што сакаше уствари авторот каже?! Да! Авторот сакаше да каже дека ќе му биде многу криво ако WB го извртат Suicide Squad до тој степен, што повеќе ќе личи на путујучи циркус, него ли на озлогласена seriously mess-ed up банда .. Само за да им одат по г*зот на широката раја, која што преку ноќ стана ''експерт'' за овој тип на филмови, по секоја цена да им се задоволат истенчените вкусови, бидејќи немаат уствари видено ништо поразлично од Тор и Ајронмен, а поразличното автоматски е и лошо нели!? ПУ, да даде Господ сите вие да цркнете!!! Одам да јадам, чао ..

Сите од Ворнер Брос и сите фанови на филмот изјавија дека филмот е направен за комик бук фанбојс, давајки до знаење дека за публиката што не се запознаени со стрипови и анимираните филмови и серии, едноставно нема да се снајдат и да уживаат во филмот, и токму тоа се случи.
иако не сум читал стрипови, како фан на суперхеројски филмови, серии и анимирани филмови и серии, уживав во филмот, но не одам на слепо да речам дека овој филм е најдобар Комик бук филм, напротив, колку и да го обожавам филмов, се согласувам со повеќето негативни критики, едноставно филмот беше хаотичен.
Што се однесува до Ротен Томатос и зошто толку ниска оценка има таму, 1. може да се рече дека само 5% од сите тие критичари биле запознаени со стриповите и затоа му дале преодна оценка на филмот, и 2. имаше преголем хајп за филмов, може и поголем од Стар Ворс, ама сепак не успеа да ги оправда очекувањата, можеби и затоа удрија по филмот и повеќе од колку што требаше!

А споредбиве со Марвел ми се ептен без врска, неможеш со два филма да го постигнеш тоа што Марвел го постигна со 15(уште една грешка на ДЦ). Едни од недостатоците за Марвел се негативците, премногу специјални ефекти на моменти, и тоа што никој не умира, или и да умре, порано или подоцна се враќа. Тогаш како може Бетмен в Супермен да биде подобар филм од сите филмови на Марвел, кога немаа добри негативци, Лекс и Думсдеј добија највеќе хејт во филмов, и за специјаните ефекти да не зборувам, во финалната борба помеѓу тројката и Думсдеј, едноставно беше премногу.
и уште пред да испадне филмов, во сите тие интервјуа во кој актерите го промовираат филмот, Хенри Кавил-Супермен имаше безброј пати изјавено дека се спремаат за снимање на Џастис Лиг, а на крајов на филмов умира, а веќе знаеме дека уште во наредниот филм ќе се врати

уверен сум дека ДЦ има светла иднина и дека филмовите ќе бидат се подобри и подобри, ама нема потреба од споредби и хејтање, може да се ужива и во двете франшизи.

Па баш од комик бук фанбојс филмов е хејтан бре. Собрал батката 3 канон стории и ги испосра до немај каде. Пак ќе речам, кастот е перфектен, дури и Флешот ќе го поднесам еве, ама она говедоно како режисер го заеба ептен. На грешен човек му довериле доверба.

Помина банот и излегоа првите реакции за Civil War (спојлер-фрии нормално) од сречковците кои што биле на ексклузивниот прес скрининг.

Ептен позитивни твитови - Битките меѓу Тони и Стив, и таа масивната на немачкиот аеродром биле лудница. Токму на аеродромот Спајдермен посебно се истакнал и го ''украл шоуто'' (I am so happy right now:place::place::place::place:), а и општо земено бил доста позастапен во филмот од очекуваното, имало доста хумор во него и Том Холанд јако го портретирал. Покрај него, втор лик со најмногу пофалби е Пантерот. Simply bad-ass .. (y)
Мање од месец дана, за нас обичните смртници. Ајмоооо:oeoeoe:

Мене ми се допадна Batman v Superman во глобала, забавен ми беше и имаше доста темен тон баш по мој вкус. Првите две третини беа добри но крајниот акт не ми се допадна толку. Ќе беше многу подобар филм ако arch enemy беше психото Lex Luthor со гаџети, трикови, криптонити и сл. Вака Doomsday премногу моќно и небалансирано делуваше за така лесно да се испоубијат на крај.

Не ми е јасно во кој тајмлајн спаѓа овој, делот со Superman e континуитет на Man of Steel тоа го сфатив, а делот со Batman е ребут или земен од The Dark Knight трилогијата? Мрдна ковчегот на крај или ми се причини? :cautious:

8/10 оцена од мене, вреди да се гледа.

Помина банот и излегоа првите реакции за Civil War (спојлер-фрии нормално) од сречковците кои што биле на ексклузивниот прес скрининг.

Ептен позитивни твитови - Битките меѓу Тони и Стив, и таа масивната на немачкиот аеродром биле лудница. Токму на аеродромот Спајдермен посебно се истакнал и го ''украл шоуто'' (I am so happy right now:place::place::place::place:), а и општо земено бил доста позастапен во филмот од очекуваното, имало доста хумор во него и Том Холанд јако го портретирал. Покрај него, втор лик со најмногу пофалби е Пантерот. Simply bad-ass .. (y)
Мање од месец дана, за нас обичните смртници. Ајмоооо:oeoeoe:
има многу позитивни но и многу каде што филмот бил добар ама не толку добар колку што очекувале да биде...едноставно се ствара преголем хајп за овие филмови и се доаѓа во ситуација каде филмот и да е добар или одличен, сепак не успева да ги оправда очекувањата. Сепак критиките се мислења на поединци, не треба да се земат здраво за готово!

@Tegla комплит рибут е и Бетмен (никаква конекција со Дарк Најт и предходните филмови), и се' останато во филмот. Овој ДЦ Универзум стартуваше 2013 година со 'Man of steel' и од него почна континуитетот према идните филмови.
Оф корс дека мрдна:rolleyes::rolleyes: ни малите деца не се фаќаат веќе на комик-бук убиствата. 99% сум сигурен дека ќе го видиме Супс веќе догодина во Џастис Лиг-1. Ма да покул би било кога би го паузирал тој филм, екипата би се судрила со некоја голема заебанција, по која што ќе мораат да изнајдат некаков си начин да го повратат Супермен и да им помогне во ЏЛ парт 2 ..
@Freddy Krueger шо се разбираат бре!? Замерки ако му најдеш на еден таков филм, торбата преку рамо, правац Света Гора, замонаши се и глеј го Thor-2 по цел ден у пм. Имаш Civil War (еден од најјаките Марвел ивенти) + Спајдермен (кој што се намачија го вратат специјално за овој филм, бидејќи без него не е тоа-тоа) + Блек Пантер (кој што сите од напред го прогласија во најбед-есс Марвел фаца) + Hero VS Hero акција + Major death(s) што ќе има големи импликации врз сите натамошни филмови .. Кој к*р сакаат повеќе од тоа стварно не знам.

Последно уредено:
предходниот трејлер беше поарен, овај така така

Нема појака лав стори, од онаа меѓу Харли и малетот :love::love::love::love:
(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

giphy.gif

This movie can not come soon enough ..
tumblr_n1xkrbHjCf1sxan4ho1_500.gif

Интересен е трејлеров за ЅЅ. Харли ќе го украде шоуто дефинитивно. :) Не можеа да ја направат посекси. Кул е сценава кај што војниците ја „манијачат“. ;) Инаку од трејлеров ми паднаа на памет две работи. Прво, мене ми изгледа дека филмов има сосема доволно хумор, и нема потреба од никакво разводнување. Второ, се ми се чини дека овој Џокер на Лето нема да ми се бендисува толку како Џокерот на Леџер. Очигледно дека пристапот е тотално различен, но овој Џокер ми делува премногу гангстерски, дури и како тип што премногу се грижи за да изгледа кул. Џокер на Леџер изгледаше похаотично и несредено, и тоа беше дел од неговата агенда, и го правеше многу по creepy. Ај да не мрчам, има уште многу до филмов, ќе видиме како ќе испадне. :)

Интересен е трејлеров за ЅЅ. Харли ќе го украде шоуто дефинитивно. :) Не можеа да ја направат посекси. Кул е сценава кај што војниците ја „манијачат“. ;)
Point.

Знаев дека ќе имам проблем since day-1 кога го објавила кастингот за Харли во филмов. Бидејќи знаев дека по Марго Роби на сите ќе им течат лиги .. А и од досега виденото, овие ич нема да ја штедат. Ги разбирам Ворнер од една страна - Се нафатија на under dog проект со овој филм, па сакаа да му дадат ветер во грб со стеларен кастинг за главната женска улога во филмот. Марго несомнено е тоа, глумица што преку вечер стана тоа што е .. Оди ко алва.:icon_lol:

Но поентата на Харли не е да биде eye-candy во филмот, па дури и во ДЦ Универзумот. Wonder-Woman, Catwoman, Poison Ivy etc од секогаш се биле женски фигури од тој Свет кои што се имаат пропагирано и продавано преку нивната феминистичност, сензуалност и провокативност. Харли никогаш не е била во тој филм. Он е слаткото, неразбрано, импулсивно и релативно пореметено девојче шо прави гужви нагоре-надоле. Али ајде, ПРЕзадоволен сум што уопште се случува филмот за да цепидлачам околу ова, а и во Марго Роби се гледа дека колку што има фасада, толку има и јак глумачки талент. Ќе ја скине Харли многу веројатно од досега виденото ... Ма да јас уште стојам на тоа дека Аманда Сајфрид беше идеалниот кастинг за Харли. Она е just the right combination of cute & weird и кроена беше мислам за таа улога. :):)
harley_by_spidey9292-d9gayvi.jpg

tumblr_mi992fSz0N1s5mmuyo1_500.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom