Superhero Movies

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Како фан на суперхеројски филмови и серии, уживав во гледањето на Бетмен В Супермен, ама рака на срце, скоро сите лоши критики што ги доби се заслужени.
сепак за сите што сеуште го немаат гледано на кино, препорачувам да одат да го гледаат, разликата помеѓу кино и дома пред комјутер за ваков филм е огромна!

Со кратки црти: Beautiful, very action packed, extremely ambitious, just...OKAY Movie!!

Последно уредено:
Се гледаше Justice League vs. Teen Titans и влезе во категоријата: Разочарување (n)
Е добро де, ајде и ДЦ да слипнат еден анимиран и да им пишеме еден минус :D. Ма да реално, после Bad Blood шо и да извадеа ќе беше помалку или повеќе underwhelming. Иако имаше повеќе минуси, мене душичката ми се испуни после толку години мачење со тој идиотизмот на ЦН и стрип наказата, што си ја видов Рејвен во право издание и акција:love::love:. Војс-кастингот ми беше малце чуден на почеток, но со тек на филмот ми кликна.
RAVEN.png

ПС - Врти сучи, ДЦ изградија солиден анимиран универзум. :tvg::cuc:

Е добро де, ајде и ДЦ да слипнат еден анимиран и да им пишеме еден минус :D. Ма да реално, после Bad Blood шо и да извадеа ќе беше помалку или повеќе underwhelming. Иако имаше повеќе минуси, мене душичката ми се испуни после толку години мачење со тој идиотизмот на ЦН и стрип наказата, што си ја видов Рејвен во право издание и акција:love::love:. Војс-кастингот ми беше малце чуден на почеток, но со тек на филмот ми кликна.
ПС - Врти сучи, ДЦ изградија солиден анимиран универзум. :tvg::cuc:
Чек, не те разбрав...
Raven ти беше наказа во сериjата на CN?

Чек, не те разбрав...
Raven ти беше наказа во сериjата на CN?
Не не, на стриповите мислев. Ја унаказија во новите стрип изданија. Во оригиналниот Teen Titans цртан си беше супер. Сега во Teen Titans GO е kinda cool, ама џабе кога цртанот е правен за едноклеточни организми ..

Не не, на стриповите мислев. Ја унаказија во новите стрип изданија. Во оригиналниот Teen Titans цртан си беше супер. Сега во Teen Titans GO е kinda cool, ама џабе кога цртанот е правен за едноклеточни организми ..

TTG! не ги сакам и jас, дебилни ми се, не знам што им требаше рибут да прават, и од анимациjата очи болат. Можеа само да jа продолжат оригиналната, секако истиот каст е.

TT ги обожавам и ми се многу убава мемориjа од детството и за мене нема да излезе подобра анимирана од таа.

Додека овоj анимиран беше сиот рециклажа и многу голема замерка имам за тоа што наjавиjа sequel во midcredits.
Ако имале готов план за sequel, требало да почнат со villain од понизок ред и да градат кон fucking наjсилниот демон во универзумот, а не да стартуваат со Trigon и да jа наjават Terra, што во споредба со него е НИШТО!

Коjкур, DC?

Ај дур сме кај Џастис Лиг - Ќе има ново нешо после Голд & Монстерс скоро ? :)

Иначе - на крајот на Бетмен вс Супермен го најавија ДаркСаид или мене ми се чини?

@Corvus

- Не пречеше тоа што одма отидоа биг со Трајгон. Така направија и со Џастис Лиг филмовите од овој континуитет - уште во првиот филм се судрија со Дарксајд. Имаа намера на направат повеќе Raven-centered storyline. Мислам дека донекаде успеаа тоа (добро ја портретираа по мене Рејвен, јас сум задоволен) и целокупната замисла можда беше добра, ама слаба им беше изведбата. Билдањето ептен неубедливо и климаксот површен.
- Иначе тиизот на Тера во мид-кредитите мене ми беше баш добар:D. Ма да мислам дека она нема да биде главниот негативец во продолжението. Јуришањето кон ТТ кулата, го разбрав како намера да ја запознае екипата и да се приклучи на тимот. Нејзината појава, отвара врата за враќање на Слејд Вилсон после ''Son of Batman'' и адаптирање на една од подобрите ТТ стрип приказни - Во која што Тера инфилтрираше во тимот и работеше како двоен агент за Детстроук. Башка Детстроук е класик ТТ негативец и ноу брејнер е да се појави тука .. Патем што има и нерасчистени сметки со Дејмијан од порано.

И дај не ги откажувај после само еден филм. Да кренаа така раце и Марвел од Кепот после првиот дел, ќе го имавме ли сега мастерписот Winter Soldier :icon_lol::icon_lol:
Плус во вториот дел очекувам Воли Вест (или Барт Ален) да влезе во тимот како Кид Флеш. И мора да го управат Хаиме Рејес. Он беше нај за никаде .. Имаат ли уопште изгледано две епизоди од Јанг Џастис, тие шо го правеле цртанот?!:facepalm:

ПС - На страна од ова, доста се пишува овие денови дека Марвел и Фокс спремаат дил со кој што после Х-Мен Апокалипс, ќе има рибут и Х-Мен ќе станат дел од МЦУ. Исто како што направија со Сони, околу Спајдермен.

Мене ок ми беше BvS. Ама онака гледајќи го филмот воопшто не се замарав и сакав само да уживам во акцијата. После тоа ако земеш да го анализираш детално, може да се најдат доста замерки.

Ајзенберг ми е ептен одбивен, ама во филмов уште не можам да одлучам дали ми беше глуп, или добар...

ПС - На страна од ова, доста се пишува овие денови дека Марвел и Фокс спремаат дил со кој што после Х-Мен Апокалипс, ќе има рибут и Х-Мен ќе станат дел од МЦУ. Исто како што направија со Сони, околу Спајдермен.

Ќе настане од ова голема каша-попара. Не знам каков ќе испадне Apocalypse, ама не сум нешто многу возбуден околу него. Некако имам измешани чувства за овој reboot со нови актери. А ако отидат по капа на Марвел, ќе значи нов reboot, па нова приказна, нови актери... Се така од почеток.

12928379_1051881831550842_4225650696116900988_n_zpssjhzkfr1.jpg

Best Batman(Bruce Wayne) quote ever: We are criminals Alfred, we've always been criminals!

Хаааааа шо убаво било да одиш олабавено на оувер-хајпнат (since day one) и трејлерски изспојлеришан супер херојски филм. Приказната си ја знаеш straight forward, и се' останато плус што ќе видиш е само по себе сарпрајс и возбуда. ПРава уживанција .. :icon_lol:

Мајтапот на страна, БвС е DC heaven филм. Не ме поплави, ама ме бендиса. Што да кажам .. Ако Avengers-AOU имаше проблем со многу гледање напред и поставување други МЦУ филмови, овој имаше ПРЕмногу гледање назад и чистење на срањата од првиот филм. А тоа е проблем кој шо многу лесно можеа да го решат - ''Man of Steel'' излезе летото 2013та, овој сега во 2016та. Имаа речиси цели 3 години, кои што требаа да ги исполнат со само 2 филма, за БвС да излезе MOTHERF*KING AWESOME. Тоа се ''Man of Steel - 2'' (во кој ќе ги прикажеа последиците од инцидентот во Метрополис, политичките притисоци и анти-кампања на Лекс против Супс) и ''Batman-1'' (во приквел форма од 10ина години назад, со осврт на конкретна несреќа што го има снајдено Брус Вејн, (убивањето на Робин мејби?!) за овој да се стави на пауза и да се претвори во тоа што е сега. Само толку. Два филма измеѓу MOS и BvS ќе ги пополнеа празнините, ќе беа во далеку помала доза (за многумина) напорните политики и back and forth сцените, ќе имаше простор за повеќе акција и поубаво ќе се заокружеше целината. Нека поминат договорените месец дена, па ќе може послободно да се дебатира околу филмот.

Нај-плусеви:
- Афлек како Брус Вејн
- Гел Гадот. БОООООООООЖЕ ПЕТРА!! Која ли те мајка родила, черо мила!? Двата фустани (црвениот и тој со едниот ракав) од двете гала вечери, ПОРКИ:drk::drk:
- Ајзенберг како Лекс. Многу ми одеше во правец кон Едвард Нигма со брзото блаботење и заебаните прашања, али во глобала добар ..

Нај-минуси:
- Пред да почнат да работат на филмот, им има ли уопште на DC советниците поминато низ глава ''Абе еј, ај пред да почнеме со снимање, да ја дадеме финалнава скрипта од сценариото на 5-6 рандом ликови, кои што немаат наш стрип чепнато во живот и не знаат подалеку од тоа кои се Бетмен и Супермен''. Пуфффффф, дај не се заебавајте бе .. Филмов е waaaaaaaaayy over the line. Massive comicbook cross-over event, on big screen.
- Не зададоа толку јак удар ДЦ, колку што се очекуваше. Сепак, не е многу изгубено. Управување на универзумот најмногу гледам во Бетмен, Флеш и СС франшизите. Нека брборат а-у уште некоја недела, па после нека ја подзаметат сцената за Марвел да им покаже како се прави Hero VS Hero филм. Како ДЦ фен бој ми горчи поради ова, али јбг тоа е. Поштено далеку похајпнат сум за CW, од колку шо бев за ова. Исфорсирано, си е исфорсирано ..
Катастрофално изведеното камео на Флеш. Јас бев единствен мислам во салата кој што скапира дека тоа е Бери низ тајм травел и се хајпнав до даска кога го видов. Сите други беа - Кој к*р е овој па сега, шо треска тука?? И кога се разбуди Брус по втор пат (нели!?), некои си го поврзаа моментот со ''Inception'':facepalm: .. Колку јака сцена, а колку ефтино и без веза сработена. Пу маму ви !.. Не се разбра Флеш што и како сакаше да му каже на Брус и ептен нејасно беше прикажан. Ова мораше да биде многу појако изведено, со јасен приказ дека тоа е Флеш и е дојден од иднината да поправи некои ствари. Или пак, кога веќе така го изведоа и оставија, барем да се навратеа на ова во пост-кредит сцена - Во која Бери се враќа од ''визитата'' и даваат слика од ситуацијата во која се наоѓа веќе формираната Џастис Лига во иднина, и што треба уствари Брус да промени од минатото .. Тоа ќе беше капакот на грнчето и супер сет-ап за ЏЛ 2017. Јебем ти Марвел, они не научија на ова!

Последно уредено:
Conan.2016.03.31.Batman.V.Superman.720p.HDTV.x264-Crooks

обавезно, целиот каст е и луди се сите до еден

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom