Сте спремале ли некогаш печурки?

Najvkusen e vrganot...Se sece na dolgi parcinja, se vari edno 15-tina minuti,i pohovan so brasno se przi vo vrelo maslo.......Najvkusno nesto-probajte!
капата на врганот,поточно преминот од доздола кога е светол зелена боја,може да се цецка на помали парчиња,не мора да се вари,само се пржи во зовриено масло и имате чипс од печурки,ви препорачувам да го пробате на ваков начин:smir:sorry Lady само се надоврзувам.врганот е закон.
 
Купив неколку килограми печурки,како да ги приготвам? т.е кога ги ставив во рерна, испуштиа течност и практично се "вареа" некои добри 40 мин. Знам дека треба да добијат златно,кафејава боја но тоа не се случи најверојатно затоа што се вареа во сопствениот сок. Дали знае некој како да се избегне тоа? Фала одпнапред.[/quote]

Исто така кога ги купив беа влажни, дали би можел да ги исушам на пример со фен или нешто слично? на со тој начин би го избегнал испуштањето на течност можеби до одредена мера ("варењето")
Дали можам на приемер да ги "печам" во рерна некои 10-на минути да се исушат да испуштат течност,да ја исфрлам истата па после да почнам да ги печам од почеток? Фала однапред.

ајде некој момци/девојки ми се јаде! побрзоооооо :toe:
 
печурките можеш да ги печеш на скара или во тавче но претходно малку намакани во бело вино но пелурките претходно добро би било да ги обариш и така да ги полиеш со бело вино и да ги испржиш во тавче или на скара. мислам ептен вкусни се такви печури јадев во Два елена печурката беше Буковка но сите на ист начин се прават, преубаво!
 
Гледам стара запоставена тема но многу интересна. Инаку шампињони ги спремам во тенџерче во масло, копар, вегета и црн пипер.Се покриваат со капак и тие си пуштаат малку водичка и издинстани готови се за 15 мин. Пробајте ако сте заинтересирани - нема да погрешите.:smir:
 
Печурки јадам само на пица...:toe:
 
тенко исечен врган исушен на сонце и така мозете да го јадете ама мозете и да го испржите:wink: со татко ми цело лето береме вргани и тоа со ке собереме или го продаваме или го јадеме :smir::smir:

ама повеке сакам лисичарка не е толку зилава ко врганот:wink:
 
Пред некој ден во маркет видов маринирани шитаке и буковка . Дали знаете некој рецепт за подготвување ? Инаку пеќурки секогаш купувам од маркет најсигурни ми се:toe:
 
Многу нормално ги јадам у пица вака.Али да спремам:nenene:
 
Полнети печурки!
Шампињони - бели (по можност поголеми), околу 500 грама, измијте ги, исчистете ги под млаз вода, и убаво извадете ги дршките без да ви се распадне капчето на печурката.
Во тава пропржете една главица кромид ситно сечкана, со сол, бибер, црвен пипер и исечканите дршки од печурките. Ставете зачин по желба - вегета, кари, копар.
Откако ќе се олади, додадете 1 кисела павлака, 200 грама рендан кашкавал и промешајте ја смесата. Наполнете ги исчистените печурки, наредени во плех, посипете ги со оригано и печете се додека не фати коричка сосот што е во нив.
Се служат со печено месо, како додаток, а може да си ги мацкате со лепче или да ги јадете во комбинација со јуфки.
Уживанција.
 
eve vi eden interesen recept koj brzo se sprema

sampinjoni svezi se seckaat na livcinja. se stavaat na malku maslo da se przat. pri kraj se dodava sol i vegeta (po zelba, jas ne stavam vegeta), se przat uste malku se zacinuvaat so mnogu magodnos seckan i susen luk (suseniot luk im dava odlicna aroma, a potoa ne se oseka negoviot miris)
 
Мразам печурки. Не можам, језиво ми е да ги јадам, уште од мала имам некоја одбивност, самата помисла на печурки ми е одвратна.
 
А каде може да се купи свеж вргањ? Во Рамстор имаше само сушен, а на друго место немам видено. Ако воопшто може да се купи...
 
Garfield - the best and tastiest magic mushroom recipe - The chocolate shrooms:
Take some chocolate (milk chocolate works best) and melt it in a double boiler or in the microwave. Allow it to cool as much as it can without getting hard, then mix in the mushrooms. Put it in the freezer until it hardens. Eat it quickly while it's still cold.

Идеме понатака:
Random Magic Mushroom Recipes

Here are some of the recipes you might try in enjoying your magic mushrooms. Why not enjoy a good meal before you have your hallucinogenic episode? LOL. Please note, we do not condone consuming illegal substances. This information is strictly for entertainment purposes only. Use your head and be responsible at all times.
Magic Mushroom tea

Ingredients:
2 grams dried and cleaned magic mushrooms
10 cups tap water
Caffeine-free tea
Sugar
Directions and procedures:
In a kettle, put 10 cups of water and bring to boil for about 3 minutes. Then put about 2 grams of dried magic mushrooms and boil for about 20 minutes in a low fire. Then, separate water from the mushroom through a strainer and set aside. While mushroom water is hot, put a caffeine-free tea, add desired amount of sugar and stir to mix well the flavors. Drink and sip magic mushroom tea to enjoy its full flavor.
You will notice that after 30 minutes, the mushroom is starting to work as you will feel relaxed and light. Sometimes you will also experience yawning as a feeling of being relaxed, followed by visualizations and altering hallucinations. This feeling can last for five hours or more depending on the amount of mushroom tea you took.

Magic Shroomburger

Ingredients:
1 Fully prepared ham/cheeseburger (no onions)
½ full eighth magic mushrooms (any cut you prefer)
Ketchup, mayonnaise and/or mustard (optional)
Directions and procedures:
Buy a fully prepared ham or cheese burger from your favorite burger store. Then open the burger bun and put in the magic mushrooms along with other burger ingredients. Be sure that the magic mushrooms are fresh, dry, and clean before you place it inside the burger. You may put whole, grounded, sliced mushrooms, or whatever you prefer it to be. Then you add more condiments such as ketchup, mayonnaise and/or mustard or anything you prefer to give you more flavor. Enjoy eating the burger and wait a while to experience the effect of the magic mushrooms.
Magic Mushroom Spice

Ingredients:
3 grams of magic shrooms (or more depending on desired effects)
1 teaspoon pepper, not freshly crushed
1 teaspoon salt
Directions and procedures:
Get about 3 grams of fresh magic mushrooms and clean it well in running water. Use a strainer to dry it or place it on top of a dry kitchen towel or paper towel to absorb all water. Then hang mushrooms in a dry area such as a dark room, porch, or a closet. After drying (and depending how dry you want the mushrooms to be) slice the dried shrooms thinly and length wise. This slice is similar to the mushrooms you regularly notice in some pizzas. After mushrooms has been sliced or cut, place it in a small bowl, dish or cup and add pepper and salt and mixed them all together. You may use your hand to mix them to ensure that the salt and pepper is absorbed by the mushroom.Then placed this prepared magic mushroom spice into any dish you prefer, most especially your favorite dish. You may combine it even in your salad or can be part of marinate spices. This mushroom spice is best in any dish you like.
Its effects usually last for 2 1/2 hours or more depending on amount of shrooms you use or placed in your dish. If you used more magic mushrooms in a smaller dish, you will feel that its effect is stronger, longer and better.
Magic Shroom Risotto

Ingredients:
1 oz psilocybin mushrooms
4 oz maitake or shiitake mushrooms
10 oz risotto or rice
2-3 cups water or chicken stock
5 oz parmesan cheese
1 tablespoon chopped garlic
1 small red onion, finely chopped
Pinch of basil
Pinch of freshly grind black pepper
Pinch of terragon
Pinch of salt
1/4 cup dry tomato paste
Directions and procedures:
In a casserole, put the risotto with water or chicken stock. Cook the risotto in low and slow fire for 10-15 minutes or until dry. If you use non-instant rice, cook it for 15-30 minutes or until dry. While drying risotto or rice, be sure not to burn it. Set aside.
In a separate casserole, boil the thinly sliced mushrooms one at a time over low heat. Cook it for 2-3 minutes then drain the mushrooms and set aside. In another skillet, sauté garlic until golden brown. Afterwards, add the onions, basil, black pepper, terragon and tomato paste. Also add salt to taste. Cover and simmer for 5 minutes. Set aside.
Then add to risotto/rice the cheese, the sauted spices and mushrooms including a ¼ cup of boiled mushroom water (water is bluish) and stir slowly and evenly to mix well all the ingredients. While hot, serve and eat the risotto. Risotto will have a blue color and will be so tasty, masking even the taste of shrooms, especially the psilocybin. This recipe can make all most a little over than one pound to 1.5 lbs of serving and can feed 7-10 people.
With even a small amount of shrooms, its potency is very strong and effective. For stronger effect, add more magic mushrooms as desired. This recipe is also great as pesto topping.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom