Сте спремале ли некогаш печурки?

Sauteed Mushroom Stroganoff Recipe

Ingredients

1 pound fresh mushrooms, small or medium sized
3 tablespoons of butter
1 small onion, diced or minced
1 cup sour cream (use regular or reduced fat, do not use fat free)
1/4 cup fresh parsley, chopped
8 ounces pasta (any shape or variety)
Directions

Preheat oven to 350 degrees. Cook pasta according to package directions and drain. Thoroughly clean mushrooms and pay dry. Melt butter in a large skillet. Add mushrooms and onion, and sauté until browned. Place cooked pasta, mushroom mixture, and all other ingredients in a 10 X 13 casserole dish. Bake 20 minutes or until hot and bubbly.

Variation: This is a good white or portabella mushroom recipe, depending on your personal preferences. You can slice mushrooms if preferred. If the mushrooms are large, it is a good idea to slice them.

Snow Peas With Mushrooms Recipe

Ingredients:

1 pound fresh mushrooms, sliced
1 small onion, diced
2 tablespoons of butter
1 8 ounce package of frozen snow peas
Salt and pepper to taste
Directions:

Cook frozen snow peas according to package directions. Melt butter in a large skillet, add mushrooms and onions, and sauté until browned. Add snow peas to skillet after onion and mushrooms are cooked, and add salt and pepper to taste.

Marinated Mushroom Recipe # 1

1 pound fresh mushrooms, medium sized
3/4 cups extra virgin olive oil or grape seed oil
1/4 cup lemon juice
1 teaspoon basil
1 teaspoon of garlic powder
1/2 teaspoon of celery salt
Salt and pepper to taste
Directions:

Thoroughly clean mushrooms and pat dry. Combine oil, lemon juice, spices, salt, and pepper in a bowl with a lid that seals tightly and whisk until well combined. Add mushrooms and stir to cover. Place lid on bowl and refrigerate for several hours before serving, preferably overnight. Stir several times while the dish is marinating. Serve cold.

Marinated Mushroom Recipe # 2

1 pound fresh mushrooms, medium sized
2/3 cups canola oil or extra virgin olive oil
1/3 cup of vinegar
2 teaspoons of oregano
1 teaspoon of basil
1 teaspoon of salt
Directions:

Thoroughly clean mushrooms and pat dry. Place mushrooms in a 10 X 13 casserole dish (that has a lid) in a single layer. Combine oregano, basil and salt in a separate bowl. Sprinkle over mushrooms. In a medium saucepan, heat oil and vinegar to boiling. Pour over seasoned mushrooms. Seal dish and place in refrigerator. Marinate for several hours prior to serving, ideally overnight. Serve cold.


:vozbud::vozbud::vozbud:
 
Прееска баш ручав буковки спремани со прилог брокула и цвекло, фантазија.
Печурка мења стил живота, независно дали се јаде поради исхрана или поради трипање :pos:
 
Simple mushroom sauce

Ingredients

6 oz (170 g) of thinly sliced mushrooms
½ pint of milk
½ oz (15 g) of butter
1 heaped tbsp of flour
olive oil
salt and pepper

Method

Heat a little olive oil and melt the butter in it.
Add the mushrooms and sauté until the mushrooms are soft and dark in colour.
Remove the pan from the heat and set aside.
Add the flour and pour in the milk.
Mix the ingredients together, stirring continuously.
Return the pan to a medium heat and cook the sauce, stirring constantly until it thickens.
Season with salt and pepper and cook for 5 - 8 minutes.
Serve hot.

Превкусно е ова,посебно на месо..:wink:
 
Супа од печурки

Состојки


  • 4 супени лажици несолен маргарин (Омега 3)
  • 2 шољи сецкан кромид
  • 500 гр свежи печурки, сецкани
  • 2 кафени лашички сушен копар
  • 1 супена лажица црвен пипер
  • 1 со 1 ½ супена лажица соја сос
  • 2 шољи бистра пилешка супа (или вода од сварена кокошка)
  • 1 шоља млеко
  • 3 супени лажици брашно тип 500
  • 1 кафена лажичка сол
  • 1 кафена лажичка лут црвен пипер (чили во прав или кајен пипер)
  • Црн пипер (по желба)
  • 2 кафени лажички сок од лимон
  • 1 кафена лажичка сок од зелен лимо (лајм)
  • 1/4 шоља ситно цецкан магдонос
  • 1/2 шоља кисела павлака (полномасна)
Начин на приготвување


  1. Во длабок и голем сад стопете го маргаринот на средно силен оган. Сотирајте (пропржете со мешање) го кромидот во врелиот маргарин отприлика 5 минути, додадете ги печурките и продолжете да ги мешате уште 5 минути. Додадете го копарот, црвениот пипер, соја сосот и пилешката супа. Намалете го оганот, покријето го садот и оставете да се вари на тивок оган најмалку 10-15 минути.
  2. Во посебен сад изматетего мелкото со брашното. Потоа додадете го во супата и убаво промешајте додека не се претвори во еднолична маса. Повторно покријте го садот и вратете го на оганот уште 15 минути. Повремено мешајте за да не загори.
  3. на крајот, додадете ги солта, црниот пипер, сокот од лимон и зелен лимон, магодносот, киселото млеко и лутипт црвен пипер (чилито во прав или кајен пиперот). Вратете го садот на оганот, оставете го уште 3-5 минути, без да зоврие, повремено промешајте ја смесата.

Послужете го веднаш, допдека е топло, со прикладна музика.

Се консумира со:




You can use this recipe with magic mushrooms too, but only with a small amount of magic 'shrooms!
 
Да, последниот пат кога собирав. Негде околу 15 декември. Вкусни беа.
 
Две пакувања свежа буковка на кои при крајот на пржењето се додава и павлака и евентуално некаков зачин по избор и вкус. Феноменално!
 
во тавче ставаш печурки + кубети или дробен леб ситно + магдонос + скроз на крај малку рендан кашкавал да се истопи. и лимун и павлака ако си фрик :tv:
 
Јадам,многу се добри тиа вргањите особено во чорба :) :toe:
 
Пржени шампињони со путер и јајца прелиени со томатело. мераци
 
Каде во Скопјево можам да најдам свеж вргањ и за која пара?
И за шитаке кажете некој рецепт ако знаете. :smir:
 
искрено гурман сум .. а печурки сум подготвувал само за чај од оние киселите шо те праат више среќен ..:baeh:
 
Аууу печурки у јајки,најубава комбинација,баш прееска се давев во нив.
 
Единствено само сум пржел свежи печурки шампињони. Примаат доста зејтин па после пржењето ги оставам 5-10 минути на салфетка да се исцедат
 
Јас одгледувам буковка па оставив неколку килограми да се исушат па ме интересира како се прави супа од суви печурки. Ако знае некој да ми каже рецепт...
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom