Ете конечно и јас го изгледав The Force Awakens, и првите импресии ми се онака, мех.... не викам дека филмот беше лош, напротив добар беше, ама не до толку да го фалат како првите делови правени во 70-те и 80-те. Премногу се хајпна филмот, се разбира имав големи очекувања, и на крај си останав разочаран до некој степен.
Имаше многу клишеа во филмот, почетокот ми делуваше исто како The New Hope од 1977. И незнам зошто, ама Реј и Финн постојано во текот на филмот ми одеа на нерви. Воопшто не беа добар пар на екранот, нивната ај да ја наречам "љубов" што постојано ја верглаа повеќе од 2 часа стварно го расипуваше филмот... никаква хармонија меѓу двата лика.
Кајло Рен беше добар, се додека не ја извади маската, и не го покажа тоа педерастично лице... каде бе одбрале таков актер со таа нежна фаца? Како го одбрале? Зошто го туриле во филмот?
Други недостатоци се тоа што C-3PO и R2D2, нели како култни ликови во франшизата, не се појавуваат доволно на екранот. Ги ставиле таму, ете колку да не ги заборавиме

. Од друга страна пак BB-8 беше симпатичен
Доброто во филмот се ефектите, стварно немам замерка за тоа. Додади ги и тука старците од првите три дела. Леја премногу е изменета, гласот и мутирал до непрепознатливост (ваљда ради дрогите што ги земала после Return Of The Jedi). Харисон Форд ис биинг Харисон Форд, страшен тандем си останаа со Чуи. Скајвокер остарел достоинствено, штета сакав повеќе да го видам во филмот, а не само во последната минута
Се на се, како што пишав добар беше филмот, ама имаше недостатоци, од мене 7/10 оценка. Незнам дали да ги гледам новите Стар Ворс филмови што ќе се прават, некако ми изгубија смисла, има право некој што пиша поназад, ко шпанска сапуница станаа. И како да кажам ова.... кај иде бре Стар Ворс без Хан Соло

Пу да ти ебам Фордот, како остаре како се запусти