Финале и крај за почит, но не и за мерак. Можеше поинаку да биде тоа смислено, али океј. Ми се свиѓа што не умреа од рацете на романскиве водачи, туку ги претепаа и што се вика, умреа на „пичкарски“ начин.
Сезонава беше одлична, серијата како целост исто така е лудница, мене ми е најдобра што некогаш сум ја гледал.
Првата сезона, освен првата епизода, е перфекција и е најдобро нешто што искочило на ТВ според мене.
Prequel-от беше предобар, Ганикус е прав ѕвер и неговото однесување беше нешто најдобро во серијата, после глумењето на Енди.
Втората сезона е најслабата, Лиам почна слабо и дури при крај се соживеа со ликот. Тука не мораше така да умре Ономеус, али океј.
Третата почна поспоро, со појавување на Цезар тргна во нагорна линија ептен и беше скоро добра колку prequel-от. Она што ја уништи беше 8-мата епизода, преглуп крај за Криксус, нелогичен марш и не ни знаеме точно како изгубија таму.
Цезар ме разочара малце, мислев дека по сите срања што ги истрпи, он ќе биде портретиран на крај како ѕверот што ќе почне да го реформира Рим, нереално, ама ќе беше интересно.
Како и да е, секоја чест за серијава и дај боже во иднина да има вакви. Во серијава имаше буквално се, така да тешко во брзо време да и најдам еквивалент.
П.с. Крај за почит!