Skopje City Mall

• Креатор на темата Креатор на темата Бергер
  • Време на започнување Време на започнување
А во сендвичите во McDonalds и Бургер Кинг па којзнае што има. Затоа секој втор Американец има по 200 кила.
Во бургерите има 100% говедско месо без капка зејтин. Ова од лично искуство го кажувам. Знам дека ви е чудно, ама тоа е.

Старбакс па Старбакс , ама сте се фатиле , добар дел од вас сега да го извадат новчаникот нема 500 денари да им најдеш...
Абе на луѓево ни новчаник нема да им најдеш не па пари. Шо да стават у него. Ќе им го отвориш новчаникот, љиљаци ќе излезат од внатре... :)

Неизживеано човече кое мисли дека ако пиеш во Старбакс си голем фраер.
Не знам стварно од каде дека тоа мислење дека ако пиеш во Старбакс си фраер? Што демек ако јадеш во БК или Мекдоналдс си исто нешто woooow? Се работи за тоа да имаме избор, зошто да не донесат такви ланци тука, што се Србија и Бугарија понапред од нас па таму да има а тука да нема? Плус искрено не знам што губиме ние лично ако донесат нешто вакво во земјава? Право на избор ти се свиѓа иди, не ти се свиѓа не иди...Се работи за вкус, тоа е се, ама пред се сум за тоа да имаме поголем избор во земјава.

559461_4574975013723_1928117288_n.jpg

Огин???

Ти си теле. Ако ти нема да идеш у Старбакс има луѓе што ќе идат. Само тие што немаат пробано плукаат. Ако тука правеа бар нешто слично немаше да се бунам ама НЕМА!
Изгледа не си поминал во Caramelo (додека работеше), имаше тој тип на кафиња, а беа МИЛИОН пати повкусни од Старбакс.
Еве, јас имам пробано кафе од Старбакс, и пак не ми е доживљај, некој млак вкус на кафе со шлагови, ова-она, not my cup of coffee. Старбакс е за дечиња, so to say, право кафе не продаваат туку им се разлигавени кафињата. Право и вкусно кафе НЕ се пие во Старбакс, ниту во било кој ланец.

Не знам стварно од каде дека тоа мислење дека ако пиеш во Старбакс си фраер? Што демек ако јадеш во БК или Мекдоналдс си исто нешто woooow? Се работи за тоа да имаме избор, зошто да не донесат такви ланци тука, што се Србија и Бугарија понапред од нас па таму да има а тука да нема? Плус искрено не знам што губиме ние лично ако донесат нешто вакво во земјава? Право на избор ти се свиѓа иди, не ти се свиѓа не иди...Се работи за вкус, тоа е се, ама пред се сум за тоа да имаме поголем избор во земјава.

Море и ти да си газда нема да отвориш во африка туку во америка не биди абдал,како прво ја гледаат околината каде ќе се отвора,сигурно пресметале дека никој ебан нема да им пие кафе што само ќе прават трошкови,за да има избор и сите да зјапаат или колку да се фалиш на пријателите од америка дека и кај тебе има старбакс. Почна да го дрвиш или нека те банират или оправи се ја уништи темата дискусијата ти е како на малите деца - зошто мамо нема лижавка во форма на пич*а ?! :facepalm:

Не знам точно али не е повеќе од 250 денари.
229 ако не се лажам. А рачунај дека воперот на БК е боље од биг-мекот на мекдоналдс.

229 ако не се лажам. А рачунај дека воперот на БК е боље од биг-мекот на мекдоналдс.

Ем што е подобар башка и поголем мислам дека е.Али не е за да биде +100 денари од бикмекот.Искрено најмногу што очекував double whopper е да биде 250 денари.

Има воздух во молов? Мислам, премногу тешко и едвај се диши. Во Рамстор не беше вака. Не се диши внатре.

Double Whopper Large Meal Во Будимпешта јадев за 1930 форинти ...тоа се околу 418 денари. (420 нека бидат еве ).Тука ем е поефтин за 60 денари и пак не ви чини....Но БК за Мекдоналдс е Кока-Кола :D

Старбакс па Старбакс , ама сте се фатиле , добар дел од вас сега да го извадат новчаникот нема 500 денари да им најдеш 500 денари за кафе ќе дале за Старбакс како не. Ке соберам неколку луѓе ќе ја откупиме франшизата на Старбакс ама услов ќе биде минимум 10 000 луѓе секој месец минимум по 5 кафиња да купуваат секој месец ама тие 10 000 луѓе договор да си потпишат договор дека секој месец минимум 5 кафиња од Страбакс месечно ќе купуваат во следните 4 години. Ајде ако сте толку фраери соберете се 10 000 луѓе ако толку го сакате Старбакс и после тоа потпишете договор дека по минимум 5 кафиња месечно ќе купувате во наредните 4 години за возрат да биде донесен Старбакс во Македонија.
Колку што знам, starbucks не е франшиза и најверојатно токму затоа нема ниту кај наа, ниту во Србија. Така да, не знам зашто замараат овие на темава. Дали ќе има или ќе нема Starbucks не зависи од сопствениците на city mall, ниту па од некој друг во државава.

Double Whopper Large Meal Во Будимпешта јадев за 1930 форинти ...тоа се околу 418 денари. (420 нека бидат еве ).Тука ем е поефтин за 60 денари и пак не ви чини....Но БК за Мекдоналдс е Кока-Кола :D

Има една разлика тука друже.Не сме во Будимпешта туку во Скопје и со овој наш стандард не можеш овакви глупави споредби да правиш.Во Германија хамбургерот или чизбургерот го продаваа пред две години по 1 евро.Зошто и кај нас не е таа цена?Едноставно со еден збор нашиот стандард не коресподира со цените кој ги имаат.Али сепак богатите и тие што имаат пари ке си јадат по овакви места а луѓето како мене ке јадат по нашите сендвичари по цена од 70ден до 100 максимум.Не дека не сакам туку не можам да си дозволам :)

Па да,сепак стандардите се такви какви што се.Но сигурно мислам дека во посиромашните земји (доколку има) се поевтини истите сендвичи :)

Па да, исто и мене ми е скапо за еден таков оброк кога за истите пари можам да купам 3 хамбургера и 2 литра сок од локалната сендвичара. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom