Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Додека луѓето одат напред и почнаја да градат шо се вика хотели шо лебдат во воздух ние се враќаме назад и градиме тоа шо некој го изградил многу години пред нас. Јеби га кога требало не сме имале градби какви шо имале грците, кога Наполеон градел триумфални капии ние овде со српови сме се бореле со турците. Сега таман ќе си заличиме на времето во кое живееме, додека сите живеат во 21 век ние живееме во 16 ти. По 5 века очекувајте островчиња во Охрид какви шо има сега во Дубаи.
чекај да погодам ТИ СИ МАКЕДОНИЈА:salut:Нема потреба да живејме во минатото, за промена можи да почниме да живејме во сегашноста и да сфатиме дека Александа македонски не е Македонија.
па добар дел од внатрешноста живее во Скопје(на неодреден или неодреден период) и како што трнала дебатава за темава ќе заврши со зашто во Скопје,а не во остантиот дел од земјава:smir:работава се сведува на:
- кога нема зошто нема
- кога се прави зошто се прави
- кога ќе се направи зошто така се направило
резиме
КОЈ го прави!
неколку века требаше некој да го послуша Пиколомини )))))))
од сето ова мене ми смета што на сметка на скопје внатрешноста на некој начин е запоставена.
а може да објасниш како изгледа/ло Скопје:smir:На сликите не изгледаше многу лошо, ама ептен ме потсеќаа на град, што не е Скопје. Мене, не ме нервираат многу историските споменици, колку што ме нервираат шмизлите, просјакот, чистачот на чевли, детето на пешачкиот (што секогаш ми личи на детенце што сака да се стрча преку улица без да погледне лево-десно). Ама, вака како што е не смее да остане. И де нек погледнат малку пошироко... Скопје не е само плоштадот.
?Што воопшто значи оваа реченица??Капијата исто така не ми се вклопува баш ама ај ако ја направат добро ќе помине.