Sherlock

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување
Znam Darling, ja sum die-hard fan na Sherlock Holmes i mene mi e teshko da go napisam toa, ama za zal taka se cuvstvuvam.

Aj да пробам да опишам кај се разочаруваш. Претходно пиша дека го имаш гледано оној со Џереми Брет, го гледав и јас, и бев заразен едно време, дури и низ форумов од таа моментална фасцинација имам делкано дека таа Шерлок е најдобрата серија ever (што не мислам така во моментов, после стабилизирање на мислите).
Тука имаш случај, замрсен случај кој цело време го погодуваш и на крајот си пак заебан.
НО, едно огромно НО, тој случај е правен строго по книгата, со ептен минимална игра на експериментирање од продуцентите, што значи, целта е да се истакне она Шерлоковското, непредвидливото, детективското.

Е тука имаш спојка на модерно време со староото време преку огромна игра на експериментирање на екипата која ја работи серијата. Немаш строги црти по книгата, имаш сосем нови приказни, и целта не им е една и единствена, откривање на еден случај во една епизода, со сите замрсености и непредвидливости.
Целта им е да внесат забава, да внесат хумор, да внесат драма елементи, покрај случаите кои се развлекуваат од епизода во епизода.
Што значи поентата ми е дека ако очекуваш нешто слично на она со Џереми Брет, само во ново време, си ја утнал поентата на серијата, бидејќи тогаш немаше да правиме муабет за нешто ново, оригинално, туку за некое си продолжение на нешто започнато од дамнешни времиња.
Пробај да го прифатиш концептот на серијата како што е, модерен, својствен за себе, таков каков што е. :)

Aj да пробам да опишам кај се разочаруваш. Претходно пиша дека го имаш гледано оној со Џереми Брет, го гледав и јас, и бев заразен едно време, дури и низ форумов од таа моментална фасцинација имам делкано дека таа Шерлок е најдобрата серија ever (што не мислам така во моментов, после стабилизирање на мислите).
Тука имаш случај, замрсен случај кој цело време го погодуваш и на крајот си пак заебан.
НО, едно огромно НО, тој случај е правен строго по книгата, со ептен минимална игра на експериментирање од продуцентите, што значи, целта е да се истакне она Шерлоковското, непредвидливото, детективското.

Е тука имаш спојка на модерно време со староото време преку огромна игра на експериментирање на екипата која ја работи серијата. Немаш строги црти по книгата, имаш сосем нови приказни, и целта не им е една и единствена, откривање на еден случај во една епизода, со сите замрсености и непредвидливости.
Целта им е да внесат забава, да внесат хумор, да внесат драма елементи, покрај случаите кои се развлекуваат од епизода во епизода.
Што значи поентата ми е дека ако очекуваш нешто слично на она со Џереми Брет, само во ново време, си ја утнал поентата на серијата, бидејќи тогаш немаше да правиме муабет за нешто ново, оригинално, туку за некое си продолжение на нешто започнато од дамнешни времиња.
Пробај да го прифатиш концептот на серијата како што е, модерен, својствен за себе, таков каков што е. :)
Ok, seto toa go znam, ama sepak mora da se zadrzi sushtinata na Sherlok, ne moze sega sosema novo nesto novo, a samo iminjata da se isti, ko onaa amerikanskata verzija. Bash preeska ja gledav poslednata epizoda od prethodnata sezona i taa ne se sporeduva kolku e pojaka od ovie dve, em neli po noviot koncept e. Znaci nemam ja problem so noviot koncept, naprotiv, ama vekje koga odime vo novo neka bide barem kvalitetno, na nivoto na Dojl i Sherlok. Ne sakam da gledam limonatki za da pisuvame po forumi Lele umrev od smea i sl. Ova e Sherlok, najgolemiot detektiv na site vreminja, a ne Monk. BBC mora da se izdigne do reputacijata.
--- надополнето: 8 јануари 2014 во 00:30 ---
Ok, seto toa go znam, ama sepak mora da se zadrzi sushtinata na Sherlok, ne moze sega sosema novo nesto novo, a samo iminjata da se isti, ko onaa amerikanskata verzija. Bash preeska ja gledav poslednata epizoda od prethodnata sezona i taa ne se sporeduva kolku e pojaka od ovie dve, em neli po noviot koncept e. Znaci nemam ja problem so noviot koncept, naprotiv, ama vekje koga odime vo novo neka bide barem kvalitetno, na nivoto na Dojl i Sherlok. Ne sakam da gledam limonatki za da pisuvame po forumi Lele umrev od smea i sl. Ova e Sherlok, najgolemiot detektiv na site vreminja, a ne Monk. BBC mora da se izdigne do reputacijata.

Mi tekna kako primer Whitechapel, nepreyenciozna, verna na zanrot, misteriozna i mrachna kakva shto treba da bide detektivska serija. Ova vekje mi odi kon sit-com :(

Au, nezgodno mi stana dodeka ja gledav epizodata. Vekje stanuva ocajno, plitko... Kako da gledam Junior Sherlock.

Дојдов ова да го напишам, признавам се смеев, but inside i was hurting :( океј е да има хумор, wit, индиректен и occasional но не гледаме ситком. Фали тежината на серијава, сериозноста што дава светло врз добрата глума и одличните напишани и режирани епизоди. Вакви филер епизоди се во ред ако сезоната е 12+ епизоди, не три ебени епизоди со по три ебени години пауза меѓу ебените сезони!

Slednata e na Moffat taka shto ne se ni somnevam deka kje bide highlight na sezonava
omg who gon die?
fucking moffat ej.. незнам зашо ова ми ја врати надежта. :D

Ја нема прифатено он... скролајте таму коа ќе и направи анализа, паузирате и читајте што се и откри.

Кај да скроламе? Во која епизода?

И да, оваа повише ми се допадна од првата мада уште одма се виде дека кривецо е фотографот.

Кога одма жити се, кога ги сликаше на почетокот, кога уште не се знаеше што е злосторството? Дај не заебавај.

Кога одма жити се, кога ги сликаше на почетокот, кога уште не се знаеше што е злосторството? Дај не заебавај.

Ваљда мисли за првата епизода коа прв пат ја виде и ја изанализира тотално.

Иначе,
зашо би го снимале онака рандом фаца со апарат и да е у фокус на вниманието коа се бара сумљив турист? Зборам дека се знаеше уште кај војнико шо загина под туш.

L7qwnDv.png

sYDsJ4o.png

GsuSdaL.png

d6AkmrG.png

ttBFlQM.png

secret
liar
disillusioned

Не сум нешто посебно импресиониран од третава сезона засега. Првите две сезони ми беа за класа подобри.

очекувам во трета епизода да се поврзи се што се случи во првите две, пошо имаше некој sneaky backstory во двете епизоди, се надеваме дека ќе има моменти како на пример абе како не го увидов ова во предходната епизода и слично, само имам чувство дека ќе има еден огромен cliffhanger и има да се нервирам до јануари 2015

очекувам во трета епизода да се поврзи се што се случи во првите две, пошо имаше некој sneaky backstory во двете епизоди, се надеваме дека ќе има моменти како на пример абе како не го увидов ова во предходната епизода и слично, само имам чувство дека ќе има еден огромен cliffhanger и има да се нервирам до јануари 2015

Ова! Мислам дека Mycroft ќе има огромна улога во 3 епизода, сетете се на 1 епизода (The Empty Hearse), кој к беше дијалогот при крајот од епизодата, пред Шерлок да излези на Baker St. да држи прес?
"Sherlock, please i beg of you. You can take over at the interval. You don't understand the pain of it, the horror."
Не знам дали јас нешто пропуштам, али стварно абер неам за шо му зборуваше.
Штом е Мофат, се кладам на мрачно срање, да надокнади за овие две.

Ова! Мислам дека Mycroft ќе има огромна улога во 3 епизода, сетете се на 1 епизода (The Empty Hearse), кој к беше дијалогот при крајот од епизодата, пред Шерлок да излези на Baker St. да држи прес?
"Sherlock, please i beg of you. You can take over at the interval. You don't understand the pain of it, the horror."

Мајка му и татко му нели требаше да ги носи на опера или нешто. За тоа беше муабетот :D

Za roditelite zboreshe :D
Se slushashe Do you hear the people sing u pozadina, a kazhaa prethodno deka Mycroft na Les Mis kje gi nosel

Денеска завршува сезонава така ?
А бе иди бегај 2 години пауза за пола година. Супер се епизодиве особено вторава се на се ептен ми се допадна (ма да сфаќам зошто на некој не би му се допаднала) ама сигурно третава ќе биде со некој тежок cliffhanger и четвртата сезона некаде накај 2016 ќе излезе ако во меѓувреме не погине некој од актериве не дај боже.
Чекаш две години за една недела се да заврши, ова ќе му дојде ко Кака што чекаше свадба за да изгуби невиност и првата брачна ноќ жена му му вика дека има добиено.

Кога излегува торент? Да знам дали да чекам вечерва или да пуштам нешто друго.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom