Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Se sekavate na izjavite na Ronaldo deka dosol vo Juventus da osvoi LS i posle 3 godini eve zelbata mu stana realnost malce obratno 3to mesto vo Seria A.

@Trolejbus Даре абе како вака Јувентус со 2 победи во 6 меча(1 една поклонета ајде :coffee:) средина со Мекени, Рабио и Ремзи, а во напад со Мората е пред главниот фаворит за Скудето, Интер?
Чекај сега на полусезона кога ќе дојдат Меси и Модриќ ќе видиш.
Една кратка мала преписка после 6 кола... :pos:

A gleam interasive se interesiraat za poosamnesni postovi, nesto vreme na pretek ili od dosada? Pa pokopajte uste nekolku godini (sezoni) nanazad, da se posmeeme i nie na vasite placki..

Другите сезони си се приказна за себе и си имаа свои теми...ова тема е за сезона 2020-2021 :D.

Другите сезони си се приказна за себе и си имаа свои теми...ова тема е за сезона 2020-2021 :D.
Имаше за ланската сезона анализи за 21 подарен бод од судии... Лани до ова коло имаа 12 бода во одлуки, додади им ги и сега и пак ќе беа во битка за скудетото...

За жал оваа сезона имаат околу 6 бода судиска помош, ќе се бореа со Сасуоло за излез во ЛЕ...

Јас мислам дека 6 бода низ цела сезона не се ништо, бидејќи можат да дојдат и како ненамерни грешки од судиите, или па лоши проценки и критериуми.

Но како никогаш досега во Сериа А, ова сезона сметам дека имаше фер судење во глобала, нормално со минимални грешки.

Имаше неколку сомнителни пенали сезонава, но ништо страшно за кое заслужуваше многу дискусија по медиумите.

nema pari ovaa godina Juventus za sudi i zatoa se tamu kaj sto im e realno mestoto, da nemase korona i da imase publika ke imase pari za sudite no oni napravi katastrofalna greska sto ne go prodadoa ronaldo na leto i negovata plata taman ke stignase za sudi 30M ke bea zadovolitelni i sega ke bea edno 6-7 boda pred Inter. Ama jebiga greska u strategija.

Сега дури видов...Ромеро од Аталанта бил играч на Јувентус :eek: ...многу добар дефанзивец со огромен потенцијал и плафон да прерасни во класа играч.....нека кажи некој од Јувенташите шо планираат со него...реално ако го вратат ќе имаат перфектно дефанзивно дуо на подолг рок од оваа перспектива.

Сега дури видов...Ромеро од Аталанта бил играч на Јувентус :eek: ...многу добар дефанзивец со огромен потенцијал и плафон да прерасни во класа играч.....нека кажи некој од Јувенташите шо планираат со него...реално ако го вратат ќе имаат перфектно дефанзивно дуо на подолг рок од оваа перспектива.
Аталанта има задолжителен откуп и тоа за 15-16м мислам, а Јуве го плати 25-30.

Јас мислам дека Јувентус направи најголема грешка во чекори кога не успеа да ни го ували Дибала за Икарди.

Дибала не се наметна никогаш како клучен играч во Сериа А, а јуве со Икарди ќе беа покриени на таа позиција уште долго време. Челниците на Јувентус се уплашија да ризикуваат за овој трансфер, мислејќи дека Марота може да ги заебе јако.

Овој непотег на Јувентус му даде на Интер можност да го продаде Икарди во ПСЖ и со тоа да го донесе Лукаку во Интер, играч кој се покажа по клучен од Икарди во Интер.

пс. Сметам дека челниците на Јуве од кога Марота не е дел од нив, незнаат кај терат со трансфери...

Дибала им е најголемо промашување на Јувентус, и тоа не по нивна вина. Кај не им врши никаква работа на терен, уште и ги дупи кога сакаат да го продадат. Нејќел во Јунајтед, нејќел во Интер, ми изгледа како да е еден од оние играчи кои немаат против да си ја заебат кариерата само за да дремат и да лапаат плата. Се надевам дека на нашиве никогаш повеќе нема да им текне да тргнат по него.

@Trolejbus

Лигата никогаш не била послаба. Изминатите сезони барем Јувентус двоеше во однос на конкуренцијата и беше еден од топ клубовите во Европа. Барем еден претставник имаа италијаните во кремот на клубскиот фудбал. Сега, кога и Јувентус пропаѓа во медиокритетот на останатите клубови, лигата паѓа на ниво на Француска лига. Кога ќе го видиш квалитетот на клубовите од 10 место надолу и кога ќе им ги видиш играчите, сфаќаш во кој правец оди лигава. Види само, колку outclassed беа и Јувентус и Интер против Реал и Барса, кои никогаш не биле послаби во изминатите 20 години.
Сеа ако победи и Јувентус вечер, продолжете да си правите комбинации на темава, кој од Интер или Милан ќе освои титула. :)
Кога правиш ретро постови, користи и вакви од интераши, особено реномирани членови како Лупхол. Еве човекот, пред мечот Милан-Јувентус напишал дека ако победи Јуве вечер, џаби ви се комбинациите Милан или Интер.

Јувентус победи, а еве три месеци понапред веќе нема никаква шанса за титула. Поентата ми е дека, не беше чудно некој да мисли дека Јувентус има најголеми шанси да биде прв, ниту пак дека е прв фаворит. Без разлика на се', она што се случи сезонава е изненадување за сите, иако на сите од старт им беше јасно дека Пирло не може во никој случај да води тим како Јувентус, особено не ваков тим, класи послаб од пред 2-3 години.

Исто така, бонус нека ти биде и мислењето на колегата за јачината на лигата. Нешто што е чисто како солза на еднорог. Полоша, послаба и помалку квалитетна италјанска лига немало многу одамна. Точно е дека Серија А беше слаба и во 2014, 2015, 2016 и така натаму, ама вакво дно какво што допре оваа (па и претходната) сезона никогаш не била.

Биди ми поздравен, секако немаш капацитет да покажаш големина во победа, па нема никаква потреба да се трудиме околу тоа.

Ајде да се надоврземе на тема ретро..

Ради вакви мислења кога ќе дојде 28мо коло, се чешете онаму каде што не ве чеша кога на основа на индивидуални потези, Дибала ќе реши 2-3 меча и Јуве ќе земе 9 бода одненадеж.

Уште го чекаме Дибала да реши нешто, само да ја допие пијачката и ќе дојде.

Ајде да се надоврземе на тема ретро..

Уште го чекаме Дибала да реши нешто, само да ја допие пијачката и ќе дојде.
Е, сега едно логично прашање, на страна последниот инцидент.

Како јас би знаел дека Дибала ќе биде повреден 3+ месеци?

Точно, ниту ти би можел да знаеш, ниту Лупхол што си го цитирал претпоставил дека вие ќе се погубите.

Никако, исто како што Лупхол не знаел дека Јувентус ќе допре вакво дно. Да бидам искрен и мене ме изненадија, јас кој уште во прво коло ви реков дека Јувентус не ми изгледа баш најдобро, иако ок тогаш стварно беше рано, не очекував дека нема да можат Беневенто дома да го тепаат и да се срамат насекаде. Сеа на површина излегуваат муабетите што ви ги праев за Роналдо пред 3 години кога ме праевте ментален и љубоморен. Ете го епилогот, стрмоглав пад на Јувентус, промена на двајца тренери во 2 сезони, испаѓање од Ајакс, Лион и Порто во ЛШ, екипи далеку под реномето на Јувентус, проблеми со трансфери, проблеми во соблекувална (случајот со Дибала) итн... Не ми е цел да се праам паметен, секако тоа беше моја претпоставка и ништо повеќе, ама носење на 35 годишен играч со его поголемо од Монт Еверест, плата за минимум 3 пати поголема од првиот најплатен играч во тимот, реално не може да укажува на добро познавајќи го каков егоиста е. Јувентус моментално е роб на Роналдо, му пушат кур насекаде, му удоволуваат, а уствари клубот е на прагот да влезе во бантер ера каде неколку години нема да помирисаат титула.

Е тоа сакав да ви кажам тогаш кога дојде Роналдо, а некои се шегачеа со муабетот дека парите за Роналдо ќе ги извадат од продажба на дресови. Ете, нека продаваат дресови, а клубот нека иде у провалија. Само да напоменам, ради Роналдо го изгубија Алегри. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom