Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.243
Поени од реакции
18.447
Точно, ниту ти би можел да знаеш, ниту Лупхол што си го цитирал претпоставил дека вие ќе се погубите.
Јас не го закачувам Лупхол, туку го едуцирам Даре (@Io Sono Interista :kuracc:) дека ретро постовите немаат смисла, поради тоа што работите се така променливи, не може да претпоставиш што и како ќе се случува.

Ако земеме ретро постови да вадиме, никаде нема да се движи темата. За сеир, во ограничена количина, се прифаќа :icon_lol:

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.255
Поени од реакции
13.192
Јас не го закачувам Лупхол, туку го едуцирам Даре (@Io Sono Interista :kuracc:) дека ретро постовите немаат смисла, поради тоа што работите се така променливи, не може да претпоставиш што и како ќе се случува.

Ако земеме ретро постови да вадиме, никаде нема да се движи темата. За сеир, во ограничена количина, се прифаќа :icon_lol:
Како вака не размислувавте коа ме распнавте на форумов 2011та коа зборев дека Јуве нема да освои...
Вие(како фан клуб) го почнавте ова срање од муабет со ретро постови и сеа дарчо има потполно право да игра курот.
пс.Шикереа и во потпис ме носеше со месеци.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

O

ob1

Гостин
Никако, исто како што Лупхол не знаел дека Јувентус ќе допре вакво дно. Да бидам искрен и мене ме изненадија, јас кој уште во прво коло ви реков дека Јувентус не ми изгледа баш најдобро, иако ок тогаш стварно беше рано, не очекував дека нема да можат Беневенто дома да го тепаат и да се срамат насекаде. Сеа на површина излегуваат муабетите што ви ги праев за Роналдо пред 3 години кога ме праевте ментален и љубоморен. Ете го епилогот, стрмоглав пад на Јувентус, промена на двајца тренери во 2 сезони, испаѓање од Ајакс, Лион и Порто во ЛШ, екипи далеку под реномето на Јувентус, проблеми со трансфери, проблеми во соблекувална (случајот со Дибала) итн... Не ми е цел да се праам паметен, секако тоа беше моја претпоставка и ништо повеќе, ама носење на 35 годишен играч со его поголемо од Монт Еверест, плата за минимум 3 пати поголема од првиот најплатен играч во тимот, реално не може да укажува на добро познавајќи го каков егоиста е. Јувентус моментално е роб на Роналдо, му пушат кур насекаде, му удоволуваат, а уствари клубот е на прагот да влезе во бантер ера каде неколку години нема да помирисаат титула.

Е тоа сакав да ви кажам тогаш кога дојде Роналдо, а некои се шегачеа со муабетот дека парите за Роналдо ќе ги извадат од продажба на дресови. Ете, нека продаваат дресови, а клубот нека иде у провалија. Само да напоменам, ради Роналдо го изгубија Алегри. :)
Делумно си во право.
Роналдо може е проблем, но не главен проблем за падов на Јувентус.
Повеќе е проблем трансфер политиката и играчите кои се купија околу Роналдо.
Изборот на тренер е главен и најголем проблем.
Ова зборам од играчки аспект, не ми се навлага во финансискиот дел.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.911
Поени од реакции
116.297
Делумно си во право.
Роналдо може е проблем, но не главен проблем за падов на Јувентус.
Повеќе е проблем трансфер политиката и играчите кои се купија околу Роналдо.
Изборот на тренер е главен и најголем проблем.
Ова зборам од играчки аспект, не ми се навлага во финансискиот дел.
Па трансфер политиката е поврзана со Роналдо, му дадоа огромна плата и за секој купен играч мора да се балансира, дали со трансфер дали со плата. Зашо го земаа Рабио за 0 евра? :) Затоа викам дека се заглавија со него, ај да беше 25 годишен ок, ќе градиш екипа околу него, ама вака кур се тресе у ладна вода испадна работава.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.463
Поени од реакции
7.788
@Trolejbus

Кога правиш ретро постови, користи и вакви од интераши, особено реномирани членови како Лупхол. Еве човекот, пред мечот Милан-Јувентус напишал дека ако победи Јуве вечер, џаби ви се комбинациите Милан или Интер.

Јувентус победи, а еве три месеци понапред веќе нема никаква шанса за титула. Поентата ми е дека, не беше чудно некој да мисли дека Јувентус има најголеми шанси да биде прв, ниту пак дека е прв фаворит. Без разлика на се', она што се случи сезонава е изненадување за сите, иако на сите од старт им беше јасно дека Пирло не може во никој случај да води тим како Јувентус, особено не ваков тим, класи послаб од пред 2-3 години.

Исто така, бонус нека ти биде и мислењето на колегата за јачината на лигата. Нешто што е чисто како солза на еднорог. Полоша, послаба и помалку квалитетна италјанска лига немало многу одамна. Точно е дека Серија А беше слаба и во 2014, 2015, 2016 и така натаму, ама вакво дно какво што допре оваа (па и претходната) сезона никогаш не била.

Биди ми поздравен, секако немаш капацитет да покажаш големина во победа, па нема никаква потреба да се трудиме околу тоа.
Види мајката, секад кога освојува Интер, лигата е падната... И во 2010 беше 'падната лигата' a Италија во тој период додека освојуваше Интер зема две ЛШ...

Многу беше јака лигата во ерата на Јувентус, Наполи и Рома газеа :pos:... Сега е појака него 2015, тука сите бевте убедени дека Интер е послаб а во реалноста Интер има напад кој секој тим би го посакал, одбрана која секој тим сака да ја купи дали Басто, дали Де Вриј дали Шкрињар... Средина за која секој тим би се закалал да ја има почнувајќи од Барела, Броц, Ериксен па дури и Сенси што не игра (ради Конте) го бара Барса...

Јас не сум ви крив што вие мислевте дека Јувентус е појачан од лани, вие тврдевте дека големиот Артур е апгрејд на Пјаниќ, моќниот Кулуш, супер-старот Киеза, солидниот и потценет Мората... Вие тврдевте дека Пирло е интелегенција и ќе биде новиот Зидан, дека за тим со Роналдо и Италија и не ти треба некој тренер итн итн...

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Кога веќе одиме со ретро постови мене најинтересен ми е ХУЛК со "вечно третите" муабетот :D

Чекај сега па и ти, нели знаеш дека со Перикле и Сунинг лом ќе прават, најбољи играчи на своите позиции у сФет имаат :D
Сепак напрајвме лом :D

И пак испадна :D:D:D, би бил загрижен што влезе во финале, па и каков сака нека е куп во дерби дуел против 12 милиони платен тренер i don't think so. И ваков Јувентус неможете да го поминете, комплекс набиен за наредни 100 години.
Ама затоа 100 бода ви избегавме :icon_lol: а вие играјте куп финале и борете се за Топ4

Па трофеј е бе другар, каков таков трофеј е. Скудетото, Купот и Супер купот се или калчо пратиш од вчера. Што и да се освои пак е нешто отколку ништо. Фактот што еден Лацио и Наполи имаат освоено многу повеќе задниве години од Милан и Интер заедно доволно кажува се.
Стави ги само Милан хехехе

Член од
23 август 2010
Мислења
39.911
Поени од реакции
116.297
да не почнам што се дешавало за овие 10 години..
Многу, премногу работи. Единствено што останало исто е твојата глупоќа. Пардон, и тоа не е исто, зголемено е.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.663
Поени од реакции
59.709

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.243
Поени од реакции
18.447
Види мајката, секад кога освојува Интер, лигата е падната... И во 2010 беше 'падната лигата' a Италија во тој период додека освојуваше Интер зема две ЛШ...

Многу беше јака лигата во ерата на Јувентус, Наполи и Рома газеа :pos:... Сега е појака него 2015, тука сите бевте убедени дека Интер е послаб а во реалноста Интер има напад кој секој тим би го посакал, одбрана која секој тим сака да ја купи дали Басто, дали Де Вриј дали Шкрињар... Средина за која секој тим би се закалал да ја има почнувајќи од Барела, Броц, Ериксен па дури и Сенси што не игра (ради Конте) го бара Барса...

Јас не сум ви крив што вие мислевте дека Јувентус е појачан од лани, вие тврдевте дека големиот Артур е апгрејд на Пјаниќ, моќниот Кулуш, супер-старот Киеза, солидниот и потценет Мората... Вие тврдевте дека Пирло е интелегенција и ќе биде новиот Зидан, дека за тим со Роналдо и Италија и не ти треба некој тренер итн итн...
Лигата е падната и најслаба во последните 6-7 сезони и тоа ќе ти го потврди секој што постојано следи Серија А. Без разлика што беа Рома и Наполи конкуренти, тие во одредени сезони играа стварно одлично и само тоа што Јувентус имаше многу појак состав ги спречи да направат нешто повеќе.

Наполи под водство на Сари, во сезоните 15/16, 16/17 и 17/18 освои 82, 86 у 91 поени соодветно. Рома имаше одлични сезони исто (13/14, 15/16, 16/17) кога секогаш беа исто на 80+ бодови.

Да се разбереме лигата падна уште минатата сезона (кога Јувентус освои), не дека сега заради Интер ова го велам. И лани беше слично срање, голем пад на сите клубови, фудбалот полош од било кога. Многу лесно и во Европа се рефлектира ова, секој може да си провери.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.463
Поени од реакции
7.788
Лигата е падната и најслаба во последните 6-7 сезони и тоа ќе ти го потврди секој што постојано следи Серија А. Без разлика што беа Рома и Наполи конкуренти, тие во одредени сезони играа стварно одлично и само тоа што Јувентус имаше многу појак состав ги спречи да направат нешто повеќе.

Наполи под водство на Сари, во сезоните 15/16, 16/17 и 17/18 освои 82, 86 у 91 поени соодветно. Рома имаше одлични сезони исто (13/14, 15/16, 16/17) кога секогаш беа исто на 80+ бодови.

Да се разбереме лигата падна уште минатата сезона (кога Јувентус освои), не дека сега заради Интер ова го велам. И лани беше слично срање, голем пад на сите клубови, фудбалот полош од било кога. Многу лесно и во Европа се рефлектира ова, секој може да си провери.
Да бе Интер е паднат со тимот, како кога лани до финале ЛЕ стигна...

Сите знаеме дека Интер има топ 5 тим моментално во свет, сеа што Конте правеше глупости, не беа воиграни и имаа корона проблеми тоа е друго...

Наредна сезона Интер стига до полуфинале минимум, мој тип е дека и фаворит за ЛШ ќе биде...

Јувентус стига до 4-врт финале во ЛЕ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom