Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 април 2014
Мислења
5.135
Поени од реакции
6.582
Ako kinezite nemat namera da investirat ova leto togas Konte prv ke si zamine a so nego ke si zamine i Lukaku, e sega se zavisi od toa koj ke go nasledi Konte, ama toa se muabeti za vo Juni mesec. Neveruvam deka Konte ke ostane trener na Inter dokolku ne mu obekat 2-3 novi graci kako sto napomeni Trolejbuso eden nov Lev bek, Napagac, odbranben igrac, i dokolku si zamine Vidal ke bara i 1 za sreden red.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Али оној тип на реченица што почнува со: "Сите знаеме дека..." :D
И вас на миланезите ќе ви извадиме ретро постови не се секирајте :D

После победата против Лацио во 93 минута:
УШТЕ ПОГОЛЕМ Е ОВОЈ МИЛАН! :P :D
Сепак не е поголем :D

Комшиите на апарати.
Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
Не сме на апарати, на кременадли сме :icon_lol:

Inter bese prv na tabela celi dva sati
Се направија неколку месеци хехе

Без клучните 4 играчи како Бенасер, Кеси, Кјаер и Ибрахимович да ги победиш Лацио тоа многу кажува каков шампионски менталитет има овој Милан
Еден менталитет си ебало мајката :pos:

Бонус експертиза од мене:

Корона шампиони.

Како што ќе дојди вакцината,така и ќе си паднат..... :icon_lol:
Друг пат да слушате поискусни што веќе славеле есенски шампиони неколку пати:icon_lol:

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750
Интер го распродадоа весниците, па играчите од Јуве сеа ете на ред Милан дојде :icon_lol:

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Nehumano e da se trola navivac na Milan od 2 pricini...

1. Milan cela sezona imase najvise povredeni i igraci sto falea, a se drzea dosta dolgo (seuste se drzat, normalno top2 za ovoj sostav e premija)
2. Nieden fan na milan ne skoka(še) i se folirase koga bea 1vo mesto, za razlika od interasive sto se kacuvaa(t) na kurov - (izreka kopirana od tribiani)

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
2. Nieden fan na milan ne skoka(še) i se folirase koga bea 1vo mesto, za razlika od interasive sto se kacuvaa(t) na kurov - (izreka kopirana od tribiani)
Секако секако....до утакмицата со Јувентус кога изгубија 1-3тука фешта имаше од нив секое коло...имаше прибрани фанови што знаеа колку е сатот, ама голем дел тука не да се пуфкаа..па кога победија против Лацио и Интер експлодираше темата од нив...донекаде разбирам со оглед дека долго време не почуствувале битка за титула ама пак вредеше да се цитираат :D

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Ke osvoi 100% ne panici... 2-3 pobedi im trebaat samo
10 утакмици има до крај, 2 порази, 2 нерешени и 6 победи требаат под услов другите да не кикснат ништо. Со 88-90 бода би освоиле мислам.

Останатите утакмици се скоро четвртина сезона. Имаме големи шанси точно, но не смееме да се опуштаме мислејќи дека работата е завршена.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.530
Поени од реакции
15.001
И вас на миланезите ќе ви извадиме ретро постови не се секирајте :D

После победата против Лацио во 93 минута:

Сепак не е поголем :D
Трибиани, со најдобра намера не можам да разберам каква врска има мојот последен пост што си го цитирал и другиот мој стар пост после едно коло кога имаше интересни резултати?!

Па дури и да си сакал да докажеш дека ете сите ние сме биле во заблуда (иако јас и кога Милан беше прв пишав дека Интер е фаворит) или сме биле напорни со форсирање дека ќе биде Милан шампион (а сигурен сум дека повеќе се постовите каде што поради наша внимателност, ни пишувавте дека глумиме лудило и лажна скромност), не можеш да ги измиксаш тие два поста.

И ебати јакиот Интер и вашата верба во клубот кога чекавте да биде 8 бода плус со натпревар помалку на десет кола пред крај, па да се силите. :)

Со сила форсирате нешто, што скоро и да не постоело, само по некоја мала провокација или одговор на провокација.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.463
Поени од реакции
7.788
Трибиани, со најдобра намера не можам да разберам каква врска има мојот последен пост што си го цитирал и другиот мој стар пост после едно коло кога имаше интересни резултати?!

Па дури и да си сакал да докажеш дека ете сите ние сме биле во заблуда (иако јас и кога Милан беше прв пишав дека Интер е фаворит) или сме биле напорни со форсирање дека ќе биде Милан шампион (а сигурен сум дека повеќе се постовите каде што поради наша внимателност, ни пишувавте дека глумиме лудило и лажна скромност), не можеш да ги измиксаш тие два поста.

И ебати јакиот Интер и вашата верба во клубот кога чекавте да биде 8 бода плус со натпревар помалку на десет кола пред крај, па да се силите. :)

Со сила форсирате нешто, што скоро и да не постоело, само по некоја мала провокација или одговор на провокација.
Кој бе чекал и немал верба?:pos:

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Sirigu (Torino) and Cragno (Cagliari) tested positive for COVID. They were in the national team just like Bonucci, Verratti, Florenzi and others from that group, all positive. Sirigu played against Juve on Saturday. Senseless decisions by those who govern football.
‍♂️
@khaledalnouss1
⚫️
⚪️
#juventus

Среќна нова година.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.463
Поени од реакции
7.788
Sirigu (Torino) and Cragno (Cagliari) tested positive for COVID. They were in the national team just like Bonucci, Verratti, Florenzi and others from that group, all positive. Sirigu played against Juve on Saturday. Senseless decisions by those who govern football.
‍♂️
@khaledalnouss1
⚫️
⚪️
#juventus

Среќна нова година.
Топ нека им ја одложат со Наполи, нека ја стават измеѓу последно и претпоследно коло... Тек тогаш има 6-ти да завршите... :pos:

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Топ нека им ја одложат со Наполи, нека ја стават измеѓу последно и претпоследно коло... Тек тогаш има 6-ти да завршите... :pos:
Иаме пари за 4-то место минимум, не заебавај и ти сеа. :D

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846

Постот ми беше за заебанции и мајтап, ништо лично :D

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
@Trolejbus

Кога правиш ретро постови, користи и вакви од интераши, особено реномирани членови како Лупхол. Еве човекот, пред мечот Милан-Јувентус напишал дека ако победи Јуве вечер, џаби ви се комбинациите Милан или Интер.

Јувентус победи, а еве три месеци понапред веќе нема никаква шанса за титула. Поентата ми е дека, не беше чудно некој да мисли дека Јувентус има најголеми шанси да биде прв, ниту пак дека е прв фаворит. Без разлика на се', она што се случи сезонава е изненадување за сите, иако на сите од старт им беше јасно дека Пирло не може во никој случај да води тим како Јувентус, особено не ваков тим, класи послаб од пред 2-3 години.

Исто така, бонус нека ти биде и мислењето на колегата за јачината на лигата. Нешто што е чисто како солза на еднорог. Полоша, послаба и помалку квалитетна италјанска лига немало многу одамна. Точно е дека Серија А беше слаба и во 2014, 2015, 2016 и така натаму, ама вакво дно какво што допре оваа (па и претходната) сезона никогаш не била.

Биди ми поздравен, секако немаш капацитет да покажаш големина во победа, па нема никаква потреба да се трудиме околу тоа.
Јас уште стојам позади тоа за квалитетот на лигата. Серие А никогаш не била послаба, посебно последниве две сезони. Еве годинава, во моментов во ЛШ и ЛЕ се играат четвртфиналиња, а само Рома е останата од италијанските клубови. Италијаните немаат ни еден клуб во кремот на клупскиот фудбал.
Тоа е за сезонава. Од следната, му ветив на @Джонтра Вохохолта дека ќе агитирам за италијанска лига.
За Јувентус, јас од стартот на сезоната ги сметав нив и Интер за единствени конкуренти за титула. Претпоставував дека со Пирло ќе бидат едно скалило подолу од минатата сезона, ама никогаш немаше ни да помислам, дека ќе се борат за место во ЛШ во 30 коло. Во тој период, кога е напишан постот, и Конте уште измислуваше топла вода и Интер варираше со резултати. Оваа серија од 9 победи, уствари ја направи разликата сезонава.
Искрено, според мене, ако Јувентус имаше друг, поискусен тренер место Пирло (пример Алегри), уште ќе беа во борба за титула во моментов. Одлуката за ставање на аматер како Пирло за тренер, никако не можам да ја разберам. Не верувам дека се само финансии во прашање. Мислам дека е прашање на его за Ањели, да докаже дека он ги направи и Конте и Марота и секој останат, кој бил дел од организацијата на Јувентус оваа декада. Дека он е најзаслужниот за овие 9 титули по ред, па еве и аматер, без ден искуство како тренер, ќе го направи шампион за една сезона.

Али благодарност за квалификацијата, „реномиран член“ г-дин Мондонико. Упатувам едно поштовање повратно. Никој, никогаш, за ништо не ме сметал за реномиран, така да i'll take it.

Btw, не знам зошто ја носите дискусијава во волку сериозен правец. Поентата на темава е да има и по малку сеир, заебанции, курч и изливи на бес, секоја недела. Мене лично, ми беше доста интересен периодот кога Милан беше прв и трите клуба беа на неколку бодови, еден од друг. Паѓаа добри фори, in good spirits, нормално. Ме потсетува на младоста, кога секоја сезона почнуваше со Јуве, Милан и Интер во борба за титула. Штом навиваме за италијански клубови, претпоставувам дека сите тука сме во повозрасната група на членови. Не верувам дека на некој овде му е животен приоритет, неговиот клуб да освои титула. Тука сме за разонода и не треба муабетите да се ставаат толку при срце, па да гледаме тинејџерски караници и вреѓања, ко што имаше изминатите недели.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom