Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јули 2011
Мислења
1.028
Поени од реакции
1.147
Zatoa mora da se skrati na 18 ekipi, posledni dve direktno ispagjanje an 16ti da igra play off so 3ti od B, a ne ondeka u B liga ima play off od 4to do 20to (taka ide zborot) i posle koa ke se protne nekoj ocaen tim, ligata slaba, epa slaba...

Не.
Тоа го имаме во Бундеслигата со баражот помеѓу 16 од првата Бундеслига и 3 третиот од втората лига, и редовно победуваат клубовите од првата лига во баражите.

Во Англија Чемпионшип е најдобро затоа што со сигурност клуб од Чемпионшип обезбедува пласман во Премиерлига.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Абе кој не се буневте, тука сите бевте со мозочни удари некои Аталанти спомнувавте, како таму не дале црвен, некои критериуми по теркот на Мондо Цвеле... Бјанконероверо со укочена лева страна на главата од 5 мозочни удари и сите изумрени клетки ги пцуеше судиите... Истата таа Аталанта лани не доби не еден туку два пенали за игра со рака и со тоа се докопавте до бод со кој освоивте титула...

Треба срам да ви биде кога критикувате судии, лани 12 директни бодови ви беа подарени со судиски поклони, уште 'пеналот што го направил Лаутаро' го зборите (Имаше фаул врз Лаутаро и паѓајќи го собори противничкиот играч, тоа според Јувенташки критериуми е пенал)...

А да, тоа на Борха Валеро врска немаше од црвен...
Pa i bez toj bod so Atalanta ke bevme sampioni... Zaboravas deka se gleda megjuseben omjer, a pri isto bodovi pak titulata u Torino ke zavrsese..

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.858
Поени од реакции
23.212
Втор жолт а не директен црвен. Пенал беше ситуацијата на Бернардески или не?

Стартот на Квадрадо беше чист црвен.
А тоа што Бонучи не доби ниту жолт а направи 10 фаули од кои 2 им прекина чиста контра?
Или па тоа што ви даде три непостоечки фаули. Првата ситуација беше кога имаше фаул за жолт над Кастровили после црвениот и свиреше фаул за Јуве.
Втората при крај на прво кога Миленковиќ чисто ја одзема топката, а овој свиреше фаул за Јуве на 16 метри од гол.
И третата кога во една ситуација Де Лихт го влечеше Влаховиќ а овој свирна фаул за Јуве. Овие работи некако не ги коментирате, ама затоа Бернардески дајверот морал да добие пенал зашто иначе немаше спас за Јуве.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.379
Поени од реакции
113.817
Втор жолт а не директен црвен. Пенал беше ситуацијата на Бернардески или не?

Стартот на Квадрадо беше чист црвен.
Немаше. Не беше пенал.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.588
Поени од реакции
17.431
Немаше. Не беше пенал.
Ќе има др ситуации сезонава за др тимови баш такви, ќе видиме тогаш шо ќе мислите дали се пенал или не се :)
Автоматски споено мислење:

А тоа што Бонучи не доби ниту жолт а направи 10 фаули од кои 2 им прекина чиста контра?
Или па тоа што ви даде три непостоечки фаули. Првата ситуација беше кога имаше фаул за жолт над Кастровили после црвениот и свиреше фаул за Јуве.
Втората при крај на прво кога Миленковиќ чисто ја одзема топката, а овој свиреше фаул за Јуве на 16 метри од гол.
И третата кога во една ситуација Де Лихт го влечеше Влаховиќ а овој свирна фаул за Јуве. Овие работи некако не ги коментирате, ама затоа Бернардески дајверот морал да добие пенал зашто иначе немаше спас за Јуве.
дајв рече бе :pos:. Фатија двата го исфрлија џенем дајв било..Па она на Роналдо беше помалце пенал од оваа ситуација. Ако збораме за инает во ред.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.441
Поени од реакции
7.725
Ќе има др ситуации сезонава за др тимови баш такви, ќе видиме тогаш шо ќе мислите дали се пенал или не се :)

дајв рече бе :pos:. Фатија двата го исфрлија џенем дајв било..Па она на Роналдо беше помалце пенал од оваа ситуација. Ако збораме за инает во ред.

Види како го допираат очајот, колку сте надвор од реалните судиски одлуки, на што се ве навикнаа низ годиниве... Ригоре ди Роналдо :vozbud: Овој од позади му уклизува точно у топка, не го ни допира, Роналдо паѓа како покосен и овие бараат пенал...

Она па со Бернардески го исфрлиле :facepalm: Абе никаков контакт нема ни со рака го држи некој нит со тело го буткаат, паѓа театрално, повеќе он удри во голманот...

Ако збориме за вистински несудени пенали тоа е Интер, последната со Верона на Лукаку му го истегнаа дресот како мастика, нит ВАР нит чудо гледаа... Пошто овој не паѓа театрално и да се дере како џигер да му извадиле...

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.588
Поени од реакции
17.431
Т
Види како го допираат очајот, колку сте надвор од реалните судиски одлуки, на што се ве навикнаа низ годиниве... Ригоре ди Роналдо :vozbud: Овој од позади му уклизува точно у топка, не го ни допира, Роналдо паѓа како покосен и овие бараат пенал...

Она па со Бернардески го исфрлиле :facepalm: Абе никаков контакт нема ни со рака го држи некој нит со тело го буткаат, паѓа театрално, повеќе он удри во голманот...

Ако збориме за вистински несудени пенали тоа е Интер, последната со Верона на Лукаку му го истегнаа дресот како мастика, нит ВАР нит чудо гледаа... Пошто овој не паѓа театрално и да се дере како џигер да му извадиле...
Така нека е.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.566
Поени од реакции
5.610

Чекај, ова последново пенал е според тебе ?
Дај подобра снимка ако не ти е проблем.
Повеќе на фаул у напад ми делува него на пенал.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.588
Поени од реакции
17.431
Чекај, ова последново пенал е според тебе ?
Дај подобра снимка ако не ти е проблем.
Повеќе на фаул у напад ми делува него на пенал.
Нема се убив барање и да оваа е лоша снимка...

Според мене можеше тоа на Роналдо да не го свирни. На Берна поќе беше пенал него ли тоа на Роналдо.

Тука се гледа дефанзивецот декаи а контакт прво со него.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.566
Поени од реакции
5.610
Нема се убив барање и да оваа е лоша снимка...

Според мене можеше тоа на Роналдо да не го свирни. На Берна поќе беше пенал него ли тоа на Роналдо.
Тоа на 50 секунда го свиреле како пенал сакаш да ми кажеш или јас сум грешка ?

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.858
Поени од реакции
23.212
Фатија двата го исфрлија џенем дајв било..Па она на Роналдо беше помалце пенал од оваа ситуација.
Ангеле, не се резили повеќе молим ти се.
Ако имаш што да ми одговориш на прашањата може да дискутираме, за овие глупости на кои си се утепал барајќи видео те молам заобиџи. Обично кога има за Јуве некоја сомнителна ситуација, интернетот екслподира...сега некако си се утепал барајќи ама немало. :toe:

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.588
Поени од реакции
17.431
Ангеле, не се резили повеќе молим ти се.
Ако имаш што да ми одговориш на прашањата може да дискутираме, за овие глупости на кои си се утепал барајќи видео те молам заобиџи. Обично кога има за Јуве некоја сомнителна ситуација, интернетот екслподира...сега некако си се утепал барајќи ама немало. :toe:
Немам план да одговорам и да губам време Оти ќе се навраќаме само назад од една ќе се оди на др трета утакмица на петта. Јас фино лепо прашав дали беше пенал или не. За Де ситуации јас нити реков нешто нити реков дека не се случиле.

Прашањето беше за пеналот така да слободно ти заобиколиме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom