Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако Игуаин не дава голови Наполи неможе да тепа ама заслужувале скудето сиромави биле а у мрш:D

Добар Милан, можеа и да заводат на крајот ама се задоволија само со бод.
Ептен беа потценети пред натпреварот со оглед на моменталната форма на двата тима.
Милан нема пораз 10 кола, пред поразот од Болоња исто имаа добра серија, ланска сезона обратно беше.

Зебри и вие ќе кикснете во наредните натпревари, џабе ова радување за киксот на Наполи. :icon_lol:

Добар Милан, можеа и да заводат на крајот ама се задоволија само со бод.
Ептен беа потценети пред натпреварот со оглед на моменталната форма на двата тима.
Милан нема пораз 10 кола, пред поразот од Болоња исто имаа добра серија, ланска сезона обратно беше.
4 месеца 2 порази.

Следното коло е клучно за Милан. Ама онака стварно клучно. Играат дома против Торино кој е во доста лоша форма, додека Интер гостува кај Јуве, Фиорентина и Наполи играат директен дуел, а дури и Рома гостува кај Емполи што не е така наивен противник. Се освен победа ќе биде премногу лош резултат, што мислам дека ќе им ги закопа и онака малите шанси за ЛШ. Од друга страна ЛЕ му е во џебот на Милан веќе, бидејќи ако се дури и шесто место ќе се пласираат без разлика кој ќе го освои купот (освен Алесандрија :D)

Наполи прокоцка голема шанса да се врати на прво место, но мислам дека ова нема да се единствените киксови до крајот од сезоната, така да рано е да се носат заклучоци.

Дали Наполи почнува да покажува знаци дека не може да се носи со притисокот наречен Скудето?
Денеска беа апла нервозни, форсираа игра на сила што не е нивна одлика. А и се виде по глупото исклучување на Сари за банална работа.

Ќе видиме до крај што ќе се дешава, Јуве е у предност сеа, они се ментално прејаки за вакви ситуации.

Дали Наполи почнува да покажува знаци дека не може да се носи со притисокот наречен Скудето?
Денеска беа апла нервозни, форсираа игра на сила што не е нивна одлика. А и се виде по глупото исклучување на Сари за банална работа.

Ќе видиме до крај што ќе се дешава, Јуве е у предност сеа, они се ментално прејаки за вакви ситуации.

Немора да значи ништо ама го глеав Сари на пресот после утакмицата.Вика "горд сум на тимот шо го натера еден Милан кој потроши огромни пари летово да дојде и игра провинцијалски(да се брани)".
Го форсираше муабетов и пред и по Јуве, као огромен буџет многу поголем спрема тој на Наполи итн.

Ми звучи ко да бара некое оправдување однапред за евентуален неуспех, врзаа 3 напревара без победа, не го искористија киксот на Јуве за пак да испаднат над нив на табелата, и форсираа и играа доста брзоплето и нервозно вечерва.
Нема искуство ниту тој ниту играчите негови за ваков протисок шо им се наметнува.Ќе видиме дали ќе се скршат под истиот или ќе успеат да го пребродат.

Немора да значи ништо ама го глеав Сари на пресот после утакмицата.Вика "горд сум на тимот шо го натера еден Милан кој потроши огромни пари летово да дојде и игра провинцијалски(да се брани)".
Го форсираше муабетов и пред и по Јуве, као огромен буџет многу поголем спрема тој на Наполи итн.

Ми звучи ко да бара некое оправдување однапред за евентуален неуспех, врзаа 3 напревара без победа, не го искористија киксот на Јуве за пак да испаднат над нив на табелата, и форсираа и играа доста брзоплето и нервозно вечерва.
Нема искуство ниту тој ниту играчите негови за ваков протисок шо им се наметнува.Ќе видиме дали ќе се скршат под истиот или ќе успеат да го пребродат.
Оваа иста изјава ако памтите и Бенитез ја тераше времиња додека беше во Наполи, провинциски клуб ништо друг.

Штета што нема некој за Наполи на форумот, каков ремет ќе јадеше кога ќе испаднат в четврток од Бонера.

Наполи сите натпревари ги игра со тотално иста тактика. Сари ротира 18 фудбалери и тоа е сѐ и сака резултати. Вчера се знаеше дека ќе го стави Мертенс (очекував на место на Инсиње) и Габиадини.
Премногу станаа очигледни. Сари можеби е мотиватор, ама тактички воопшто не е флексибилен.
Милан позитивно изненади со смиреноста.

Искрено, вакво интересно првенство одамна не сме имале.. Сите (првите 6 екипи) имаат шанси и се борат за нешто, кој за титула, кој за ЛШ... Реално има Милан теоретски шанси за 3-то место, дури мислам дека со прикажаното во овој 2 дел од сезоната, Милан има поголеми шанси од Интер за повисок пласман на табелата од причини што формата на Интер иде надолу + им гостуваат на сите јаки екипи освен на Наполи..[DOUBLEPOST=1456215664][/DOUBLEPOST]
Заблагодарете се така што ќе го тепате Интер наредно коло :D
Инаку многу лоша поставеност на Донарума кога го примија голот, мораше да го фати и тоа..
мислам дека пушти некоја солза, т.е. му се насолзија младешките тинејџерски очиња :D

Штета што нема некој за Наполи на форумот, каков ремет ќе јадеше кога ќе испаднат в четврток од Бонера.
Јас се пријавувам доброволно:D не сум за Наполи, ама си ги симпатизирав и стварно сакав ко шо пишав претходно тие да го земат скудетово, али вчера го загубија, готови се. Ми се чинит декa по секоја цена требаше вчера да победат и да го искористат киксот на Јуве, играја да, ама џабе го немаја тој претпознатлив ритам, притисокот ги згази и брзо почнаја со нервози. Како и да е, до крај ќе бидит доста интересно. Но евентуално ако Јуве вечер загубит од Баерн со 2 гола разлика, нит Наполи, нит Интер, нит Рома, Милан, Виола, ќе го видат скудетоно, само од далеку ќе го пуљуат :D исто ко последниве 4 сезони.
Јуве имат доста тежок распоред, но реално имет капацитет и се најстабилни.
Forza Serie A
:oeoeoe:

Па не знам Сари што очекува од Милан каков фудбал да игра. Милан има 0 креативност во средината. Далеку од лоши се играчите што играат таму ама не се креативни и не знаат топка да задржат. 90% од головите сезонава Милан што ги даде се по акции од крила. Од Бонавентура, Хонда и Нианг кога игра на крило. Сигурно нема да проба да се надигрува со Наполи па играше Михајлович најдобро со тоа што го има на располаѓање. Наполи скроз беа затворени. Иако имаа посед и игра не створија некои шанси. Ама гнаси се Наполи па ќе си плачат. И се гледаше дека доста се иссфрустрирани. Наредно коло ако не победат слободно можат да се простат од скудето.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom