Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Па не знам Сари што очекува од Милан каков фудбал да игра. Милан има 0 креативност во средината. Далеку од лоши се играчите што играат таму ама не се креативни и не знаат топка да задржат. 90% од головите сезонава Милан што ги даде се по акции од крила. Од Бонавентура, Хонда и Нианг кога игра на крило. Сигурно нема да проба да се надигрува со Наполи па играше Михајлович најдобро со тоа што го има на располаѓање. Наполи скроз беа затворени. Иако имаа посед и игра не створија некои шанси. Ама гнаси се Наполи па ќе си плачат. И се гледаше дека доста се иссфрустрирани. Наредно коло ако не победат слободно можат да се простат од скудето.
Па тоа и ми беше поентата ама сум заборавил на најглавното.Не се ни очекуваше Милан да игра поинаку од она шо го изигра.Изговорот му нема врска.

Еден бод заостанува Наполи, не 10. Како одма се отпишуваат од борба за Скудетото..

На крај дан испаднит дека тој 1 бод ги коштат титула

Добрата форма на Милан почна откако ја и Џонтра се искурчивме дека Милан е 500 класи под Интер. Од тогаш Интер бел ден не виде, а овие 10 месеци немаат изгубено. Сеа фали на крај на сезона да завршат пред нас и да избришам профил сместа. :facepalm:

Добрата форма на Милан почна откако ја и Џонтра се искурчивме дека Милан е 500 класи под Интер. Од тогаш Интер бел ден не виде, а овие 10 месеци немаат изгубено. Сеа фали на крај на сезона да завршат пред нас и да избришам профил сместа. :facepalm:
На Кајгана ќе и се нема десено поубаво нешто од последниот апдејт на Бидиков.
Ќе те држиме за збор сите што пишуваме тука.

Еден бод заостанува Наполи, не 10. Како одма се отпишуваат од борба за Скудетото..
Реков ако не победат наредно коло. Немаат победа веќе неколку кола по ред. Ептен се фрустрирани и ќе почнуваат глупости да праат. Неколку црвени картон на клучни играчи и ете ти како се испаѓа од борба за титула.

И Милан не се стабилни, баш кога и да имаа шанса да се доближат до тоа трето место киксаа со екипи од рангот на Болоња, Аталанта итн.
Во дерби натпреварите играат помотивирано се држат затоа шо нема шо да изгубат, притисокот е секогаш на другата страна, ама кога треба тие да повлечат потег се лизгат секогаш.
Се е отворено ама мислам дека доста му е на Милан ЛЕ ова сезона, наредна здравје со повеќе засилувања и кога ќе се уигра тимот можат до ЛШ.

Милан од сите што се во борба за 3то место има најлесен распоред. Ама сепак 8 бода разлика се многу. Не е дека немаме шанси ама минимални се. Битно пред Интер ќе завршиме. :D :P

Ovoj Mihajlovic na remi idese vcera, u situacija koga Fiorentina, Roma pa i Inter tepaa, on se zadovoli so remi, vcerasniot mec e slika i prilika zasto on ko trener ne e za fudbalski gigant, na koja osnova Milan ne napadna, sto ke izgubea ? On idese na toa deka bod na vakov teren e uspeh, ok, zatoa posle Milan, a ke bide otpusten kat tad ( se nadevam tek naredna sezona :) ), poveke od ekipi ko genova, sampdorija, roma, lacio i fiorentina hehehe, nema da vidi, nego shala na strana i poslednite tri sto gi nabrojav ke se sci fi za nego.

Ovoj Mihajlovic na remi idese vcera, u situacija koga Fiorentina, Roma pa i Inter tepaa, on se zadovoli so remi, vcerasniot mec e slika i prilika zasto on ko trener ne e za fudbalski gigant, na koja osnova Milan ne napadna, sto ke izgubea ? On idese na toa deka bod na vakov teren e uspeh, ok, zatoa posle Milan, a ke bide otpusten kat tad ( se nadevam tek naredna sezona :) ), poveke od ekipi ko genova, sampdorija, roma, lacio i fiorentina hehehe, nema da vidi, nego shala na strana i poslednite tri sto gi nabrojav ke se sci fi za nego.
Па битен е тој бод за Милан бидејќи ја намали разликата во однос на Интер од 5 на 4, а во наредното коло натпреварите одат во полза на Милан. Плус во понаредното пак играат Рома и Фиорентина помеѓу нив што значи дека има Милан мечеви за да ги врати тие бодови, само прашање е дали ќе успее. А на гостување против Наполи што ќе загуби ако нападне, па богами и тој бод што го освоија вчера. Михајлович е свесен дека ростерот не му е доволно квалитетен за да се надигрува со појаките тимови, затоа вака го одиграл вчера мечот. Ај ако не да земе да се отвори на Сан Паоло против одличните контри на Наполи да нападне уште на почетокот и да им се издеси сценарио, 2-0 во два потега за десет минути.

Па овој бод што го освои Милан кај Наполи во краткорочен период не е доволен(ако ја гледаме моменталната ситуација на табелата), ама ако долгорочно гледаме односно до крајот на сезоната можеби овој бод ќе биде клучен за тоа дали Милан ќе оди во ЛШ или не. Иако е голема конкуренцијата за тоа 3 место, сепак според мене Рома е најголем фаворит моментално, а особено ако победи во наредното коло против Емполи.
Како и да е не очекува според мене "фото" финиш за третото место.

Imase momentum da gi napadne, ne go napravi toa, ranlivi se Napoli mnogu pogotovo posle igranje vo Evropa, Inter so igrac manje gi napadnaa na nivni teren, bez dusa bea i samo ton sreka imaa sto ne primija i vtor gol, sto ima vrska ako na hartija ne e posilen, znaci igra protiv Napoli sepak, ne protiv Barsa na Kampot ili Baern, Napoli ima soliden napad, sve drugo im e vtororazredno, pogotovo odbranata.
A i apsolutno nikakva garancija nema on deka ke vratat bodovi, ene so skapanine udinese doma kiksna, nemal sreka nemal ova bezvezen muabet, ne se Milan u situacija sezonava da kalkuliraat so bodovi, ako sakaat LS sekako deka vcera Moraa da odat na pobeda ako nisto drugo, toa ne znaci deka bezglavo ke napagaat i slicno, rabotata e sto Milan voopso ne idea po 3 boda, se zadovolija so bod, barem Mihajlovic se zadovoli, ne veruvam deka igracite niti pak navivacite nesto im znaci toj osvoen bod protiv Napoli, koi realno ne bea nesto posebno vcera.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom