Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Буфон лани поштено еба мама од бранење , ама дека не искача на половина да дегажира непотребни топки и не прави слични безвезни керефеки што не се ни голманска работа, а се лесни за пичење кога играш против Офенбах и Ханза Росток- не е,

Па Погба ако не заслужи да биде во идеалниот тим тогаш не знам кој заслужи. Кинеше циганот лани, КИНЕШЕ!!!! Едини така не толку добар период му беше кога се повреди во март и паузираше околу месец дена, иначе цела сезона си газеше. Не заебавај Џони, Погба заслужено си е таму.

Реално и Погба го ставија врз база на популарност и комерцијала а не дека навистина беше најдобар..ама како и да е за овој тим секој си гледа субјективно и најчесто ги набројува оние играчи што најмногу ги гледал односно од тимовите кои ги прател ...на пример не е логично Роналдо и Нејмар да бидат двата заедно во тимот кога и двата се леви крила а нема напаѓач(Суарез/Левандовски)...Марсело и Алвеш во ред ама зошто Рамос и Силва?..по која основа?...тое никој неможи да го задоволи изборот ама барем Буфон да го ставеа да личеше на нешто

За Буфон тотално се согласувам, нема дилеми. Погба исто, заслужено.
и Киелини заслужува да биде у најдбрите 11. Но тоа е, факт е дека Уефа/Фифа највеќе кешира од овие клубови : Реал,Барса,Баерн и ПСЖ, и нормално дека од кај нив ќе има највеќе играчи, односно 10/11. Си фураат они маркетинг од овие "поштени" награди. А Киелини и зборот маркетинг неможеш да ги стаиш у иста реченица :D .
Епа ја баш мислам исто за Марсело и Алвеш. Срамота е да кажеш дека фудбалот станал боље, а у меѓувреме најдобри дефанзивци да се Марсело,Алвес,Рамос и Пике кои неколку години уназад се у најдобри 11 у свет. Неможат у иста реченица да се стават со појаките дефанзивци од претходнава декада, по секој параметар . Тоа е апокалипса за фудбалот. Но од друга страна па и нема подобри.

Последно уредено:
Буфон кога требаше во 2006 година да го прогласат за најдобар фудбалер и да ја добие златната топка, тоа не го направија, туку Канаваро ја доби наградата, што сакаме од ваква манифестација.

Буфон кога требаше во 2006 година да го прогласат за најдобар фудбалер и да ја добие златната топка, тоа не го направија, туку Канаваро ја доби наградата, што сакаме од ваква манифестација.

Реално, без заебанции, најголемата пљачка за Балон д ор, беше 2010 кога Снајдер требаше да ја земе.
Многу пати дебатирана тема, ама штом тогаш не зеде овој, вади кур и мочај. Тоа ти е.

Абе не можам да го најдам тимот на годината само одбранта ми ја дава: Ноер-Алвес, Силва, Рамос, Марсело. Де дајте да ги видам и останатите позиции.

Абе не можам да го најдам тимот на годината само одбранта ми ја дава: Ноер-Алвес, Силва, Рамос, Марсело. Де дајте да ги видам и останатите позиции.
Средина: Погба, Модрич, Иниеста
Напад: Роналдо, Меси, Нејмар!

Без Буфон и било кој од одбраната на Јувентус ......... seems legit.

Сум пишал неколку пати дека изборов за најдобар играч не треба да се меша со успехот на тимот во тековната година. Треба да се бира исклучиво најдобар играч. Според мене во последниве 8 години нема подобар од Меси и Роналдо и нивните избори се заслужени. Какви Снајдери, какви Милери, какви Нојери.
За тимот на годината кој е биран последниве години, може да се дебатира ама за златната топка нема простор за расправа. Не ме дупете дека Снајдер одиграл подобро од Меси или Милер од Роналдо.

Никако не моеш да ја негираш сезоната на Снајдер со Интер али у ред е, ваљда Моџи така ве учи.
Моџи да ме учеше ќе кењав за некој играч на Јуве а не да земам страна за "шпанциве". Снајдер у било која сезона< Mеси у било која сезона.

Сум пишал неколку пати дека изборов за најдобар играч не треба да се меша со успехот на тимот во тековната година. Треба да се бира исклучиво најдобар играч. Според мене во последниве 8 години нема подобар од Меси и Роналдо и нивните избори се заслужени. Какви Снајдери, какви Милери, какви Нојери.
За тимот на годината кој е биран последниве години, може да се дебатира ама за златната топка нема простор за расправа. Не ме дупете дека Снајдер одиграл подобро од Меси или Милер од Роналдо.
Тогаш зошто зема Канаваро ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom