Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.957
Поени од реакции
50.936
Буфон лани поштено еба мама од бранење , ама дека не искача на половина да дегажира непотребни топки и не прави слични безвезни керефеки што не се ни голманска работа, а се лесни за пичење кога играш против Офенбах и Ханза Росток- не е,

Член од
23 август 2010
Мислења
39.890
Поени од реакции
116.211
Па Погба ако не заслужи да биде во идеалниот тим тогаш не знам кој заслужи. Кинеше циганот лани, КИНЕШЕ!!!! Едини така не толку добар период му беше кога се повреди во март и паузираше околу месец дена, иначе цела сезона си газеше. Не заебавај Џони, Погба заслужено си е таму.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Реално и Погба го ставија врз база на популарност и комерцијала а не дека навистина беше најдобар..ама како и да е за овој тим секој си гледа субјективно и најчесто ги набројува оние играчи што најмногу ги гледал односно од тимовите кои ги прател ...на пример не е логично Роналдо и Нејмар да бидат двата заедно во тимот кога и двата се леви крила а нема напаѓач(Суарез/Левандовски)...Марсело и Алвеш во ред ама зошто Рамос и Силва?..по која основа?...тое никој неможи да го задоволи изборот ама барем Буфон да го ставеа да личеше на нешто
За Буфон тотално се согласувам, нема дилеми. Погба исто, заслужено.
и Киелини заслужува да биде у најдбрите 11. Но тоа е, факт е дека Уефа/Фифа највеќе кешира од овие клубови : Реал,Барса,Баерн и ПСЖ, и нормално дека од кај нив ќе има највеќе играчи, односно 10/11. Си фураат они маркетинг од овие "поштени" награди. А Киелини и зборот маркетинг неможеш да ги стаиш у иста реченица :D .
Епа ја баш мислам исто за Марсело и Алвеш. Срамота е да кажеш дека фудбалот станал боље, а у меѓувреме најдобри дефанзивци да се Марсело,Алвес,Рамос и Пике кои неколку години уназад се у најдобри 11 у свет. Неможат у иста реченица да се стават со појаките дефанзивци од претходнава декада, по секој параметар . Тоа е апокалипса за фудбалот. Но од друга страна па и нема подобри.

Последно уредено:

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Буфон кога требаше во 2006 година да го прогласат за најдобар фудбалер и да ја добие златната топка, тоа не го направија, туку Канаваро ја доби наградата, што сакаме од ваква манифестација.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Буфон кога требаше во 2006 година да го прогласат за најдобар фудбалер и да ја добие златната топка, тоа не го направија, туку Канаваро ја доби наградата, што сакаме од ваква манифестација.
Реално, без заебанции, најголемата пљачка за Балон д ор, беше 2010 кога Снајдер требаше да ја земе.
Многу пати дебатирана тема, ама штом тогаш не зеде овој, вади кур и мочај. Тоа ти е.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.236
Поени од реакции
18.413
Абе не можам да го најдам тимот на годината само одбранта ми ја дава: Ноер-Алвес, Силва, Рамос, Марсело. Де дајте да ги видам и останатите позиции.

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
Абе не можам да го најдам тимот на годината само одбранта ми ја дава: Ноер-Алвес, Силва, Рамос, Марсело. Де дајте да ги видам и останатите позиции.
Средина: Погба, Модрич, Иниеста
Напад: Роналдо, Меси, Нејмар!

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Без Буфон и било кој од одбраната на Јувентус ......... seems legit.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.246
Поени од реакции
8.150
Сум пишал неколку пати дека изборов за најдобар играч не треба да се меша со успехот на тимот во тековната година. Треба да се бира исклучиво најдобар играч. Според мене во последниве 8 години нема подобар од Меси и Роналдо и нивните избори се заслужени. Какви Снајдери, какви Милери, какви Нојери.
За тимот на годината кој е биран последниве години, може да се дебатира ама за златната топка нема простор за расправа. Не ме дупете дека Снајдер одиграл подобро од Меси или Милер од Роналдо.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.246
Поени од реакции
8.150
Никако не моеш да ја негираш сезоната на Снајдер со Интер али у ред е, ваљда Моџи така ве учи.
Моџи да ме учеше ќе кењав за некој играч на Јуве а не да земам страна за "шпанциве". Снајдер у било која сезона< Mеси у било која сезона.

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Сум пишал неколку пати дека изборов за најдобар играч не треба да се меша со успехот на тимот во тековната година. Треба да се бира исклучиво најдобар играч. Според мене во последниве 8 години нема подобар од Меси и Роналдо и нивните избори се заслужени. Какви Снајдери, какви Милери, какви Нојери.
За тимот на годината кој е биран последниве години, може да се дебатира ама за златната топка нема простор за расправа. Не ме дупете дека Снајдер одиграл подобро од Меси или Милер од Роналдо.
Тогаш зошто зема Канаваро ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom