Буфон лани поштено еба мама од бранење , ама дека не искача на половина да дегажира непотребни топки и не прави слични безвезни керефеки што не се ни голманска работа, а се лесни за пичење кога играш против Офенбах и Ханза Росток- не е,
За Буфон тотално се согласувам, нема дилеми. Погба исто, заслужено.Реално и Погба го ставија врз база на популарност и комерцијала а не дека навистина беше најдобар..ама како и да е за овој тим секој си гледа субјективно и најчесто ги набројува оние играчи што најмногу ги гледал односно од тимовите кои ги прател ...на пример не е логично Роналдо и Нејмар да бидат двата заедно во тимот кога и двата се леви крила а нема напаѓач(Суарез/Левандовски)...Марсело и Алвеш во ред ама зошто Рамос и Силва?..по која основа?...тое никој неможи да го задоволи изборот ама барем Буфон да го ставеа да личеше на нешто
Реално, без заебанции, најголемата пљачка за Балон д ор, беше 2010 кога Снајдер требаше да ја земе.Буфон кога требаше во 2006 година да го прогласат за најдобар фудбалер и да ја добие златната топка, тоа не го направија, туку Канаваро ја доби наградата, што сакаме од ваква манифестација.
Средина: Погба, Модрич, ИниестаАбе не можам да го најдам тимот на годината само одбранта ми ја дава: Ноер-Алвес, Силва, Рамос, Марсело. Де дајте да ги видам и останатите позиции.
Моџи да ме учеше ќе кењав за некој играч на Јуве а не да земам страна за "шпанциве". Снајдер у било која сезона< Mеси у било која сезона.Никако не моеш да ја негираш сезоната на Снајдер со Интер али у ред е, ваљда Моџи така ве учи.
малку да те нашминкамМоџи да ме учеше ќе кењав за некој играч на Јуве а не да земам страна за "шпанциве". max(Снајдер) < min(Mеси).
Тогаш зошто зема Канаваро ?Сум пишал неколку пати дека изборов за најдобар играч не треба да се меша со успехот на тимот во тековната година. Треба да се бира исклучиво најдобар играч. Според мене во последниве 8 години нема подобар од Меси и Роналдо и нивните избори се заслужени. Какви Снајдери, какви Милери, какви Нојери.
За тимот на годината кој е биран последниве години, може да се дебатира ама за златната топка нема простор за расправа. Не ме дупете дека Снајдер одиграл подобро од Меси или Милер од Роналдо.
Toа беше грешка а не ова со Меси и Снајдер.Тогаш зошто зема Канаваро ?