Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
Многу си смешен :pos: Милан има ИСПАДНАТО , Јувентус е ИСФРЛЕН . Има разлика :icon_lol:

Сваќаш дека сам се заеба со постов, ако го зеемо у обзир цел муабет до сега, и уште се изнасмеа згора на све ? :icon_lol:

Дај бе не ме јебите, сами си се пикате у гомна, бевте у втора лига за местење, подплаќање судии, осудени бевте со докази со све све црно на бело...
Дамка која ве оцрни за свекогаш и уште ќе ве оцрнува наредни 50 године ќе бидете трн у око.. Не сваќаш, значи докажано е дека јуве диригирал со судиите осудени за 5-10 године, може и пред тоа било така тоа..
Свесен си дека Милан беше казнет 2006 исто за местење и контакт со судии? Дека Милан во Тотонеро скандалот со докази ЦРНО НА БЕЛО бевте испаднати 2ра лига исто како Јуве 2006? Два пати освоивте Серија Б во 3 сезони.

Дај те молам немате лице навивачите барем нмилан да зборате за местење, за калчополи и се останато. Значи да сумираме 1днаш испаднати во Серија Б за местење ( прв тим во светот уопште во 1980), уште еднаш казнети за местење во 2006 во вториот најголем скандал.

Ај навивач на Рома ама на милан :facepalm:

Хипотетички да освои Јуве ЛШ наредните години јас и натаму ќе тврдам дека таму среќата е клучен фактор во добар дел од случаевите, затоа што се малку натпревари и тоа елиминациони што се играат во раздалечен временски период.

Се си мислам дека погрешно ме сфаќате поради тоа што сум фан на Јуве. Фан на Реал, на Милан и на кој и да сум мене логиката ми вели дека не може да се вадат заклучоци толку лесно за успешноста или неуспешноста на еден тим во натпреварување како што е ЛШ. Јувентус има премалку титули, не затоа што бил очај и ужас во Европа (како што многумина дефинитивно мислат и сакат да кажат) туку затоа што во тие моменти, во тие загубени финалиња и други отпаѓања имале помалку среќа, помалку знаење, помалку способност од противникот, како сакаш погледни го тоа. Во секој случај, тука стојат примерите како Ливерпул, Челзи и Милан како тимови кои во последните 9 години освоија ЛШ, а беа прилично помалку квалитетни од неколку тимови во Европа.

Да бидеш значително помалку квалитетен од директен ривал во национално првенство, шансите да станеш шампион ти се минорни, речиси непостоечки. Милан 2007 не беше толку послаб да кажеме од Интер или Манчестер, како што беа Ливерпул и Челзи од нивните конкуренти 2005&2012.

Фан на Милан си, знаеше дека во финалето 2005 Милан од Ливерпул беше класи подобар тим, но сепак загуби. Јебига, се дешава. Исто класи над Ливерпул беа и Челзи и Јувентус, тимовите кои ги исфрлија до финалето. Челзи исто беше од Барса и Баерн неколку класи помалку квалитетен, но шутни-бутни ја освои шампионската лига.

Во секој случај, освен теоријата на заговор од атомската мравка, не слушав одговор зошто Милан и покрај 7те титули во ЛШ има исто како и Интер во Серија А:свиркам:

Иако човекот напиша дека Милан секогаш како приоритет ја имал ЛШ, добро објаснување за Јуве би било дека секогаш за приоритет ја имаат Серија А.
Добро бе и ти не ми одговори...првово скудето од 3ве сеа не ви е на среќа освоено и сплет на околности? или го освоивте дека имавте поквалитетен тим од милан?

милан имаат испадно и исфрлено
Знам, ете едното му го минусирам, џентламенски :D
Добро бе и ти не ми одговори...првово скудето од 3ве сеа не ви е на среќа освоено и сплет на околности? или го освоивте дека имавте поквалитетен тим од милан?
Ради голот на Суљо шо му го поништија освои Јувентус титула :pipi:

Знам, ете едното му го минусирам, џентламенски :D

Ради голот на Суљо шо му го поништија освои Јувентус титула :pipi:
Чекај сеа ..он вика дека за ЛШ ти треба среќа и сплет на околности... Кажи ми дали поништен чист гол не е среќа? и пораз од фиорентина не е околност?

Чекај сеа ..он вика дека за ЛШ ти треба среќа и сплет на околности... Кажи ми дали поништен чист гол не е среќа? и пораз од фиорентина не е околност?
И на Јуве истат утакмица му поништија чист гол ,а пораз од Фиорентина каде Амаури после 2 ипол години успеа да даде гол е неспособност :D

И на Јуве истат утакмица му поништија чист гол ,а пораз од Фиорентина каде Амаури после 2 ипол години успеа да даде гол е неспособност :D
Па е среќа и сплет на околности истото што го труби за лш...само пошто не бев бива ама ич во европа неможе да се праите на тошо и да си зборите како што ви одговара...

И Лани ради што немавте среќа не поминавте групи и сплет на околности што турците знааат да играат на кал а вие не...

Ај навивач на Рома ама на милан :facepalm:

I'm proud of that:pipi:

@Scirea заборавив да ти вратам, ни наброја многу факти како одела таа година, но еден контра-факт ги побива сите твои, голот на Мутари беше нерегуларно поништен со што од тоа коло Јуве добија, а Милан изгубија, тоа е ФАКТ, разбираш? (y)

I'm proud of that:pipi:

@Scirea заборавив да ти вратам, ни наброја многу факти како одела таа година, но еден контра-факт ги побива сите твои, голот на Мутари беше нерегуларно поништен со што од тоа коло Јуве добија, а Милан изгубија, тоа е ФАКТ, разбираш? (y)

Не реков јас нигде дека не се оштетени, јас само потенцирав дека таа утакмица НЕ ГО РЕШИ шампионатот.... ФАКТ :icon_lol:

Да не беше гол ди мунтари,Конте ќе им го ебеше мамето на играчите на полувреме и Милан можеше да прими петарда до крај на утакмицата.Или уште полошо,да изгубеа Јуве на таа утакмица Конте ќе го одржеше неговиот жесток мотивационен говор уште пред Милан да ја зголемат предноста на +7,и на крај бодовната разлика можеше да биде уште поголема во корист на Јуве.Така да во право си,имаше УДЕЛ гол ди фебруари ова де мунтари.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom