Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
Темава
breakingbad01.gif

Ајде... Не ми се верува што се прочитав...

:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

1) Да расчистиме што е среќа, а што знаење. Среќа е да победиш еднаш, среќа е да победиш и неколку натпревари и да освоиш еднаш ЛШ. Но, да освојуваш често ЛШ, не може да е среќа, па напишале и уште милион логички перверзни текстови!!! Еве, да дискутираме за периодот од 2003-2007, сите го гледавме тој период, а и Милан како не најдобра екипа, освојуваше ЛШ на среќа... :) Три титули и едно финале, може да е среќна една титула (иако не се работи за среќа, туку за искуство и знаење), а несреќа да е изгубено едно финале. Но, пак збориме за неколку финалиња, за неколку титули, тоа е веќе доминација!!!

2) Како му одеше на Милан во италијанската лига во периодот кога ги освојуваше титулите во ЛШ (повторно ќе се задржам само на 2003-2007). 2002-03 промена на тренер, па ќе ја оставиме на страна. 2003-04 Милан ја освојува титулата. И тоа со 82 бода, што се доста поени ако се земе во предвид што лигата тогаш е доста поквалитетна отколку сега. Ја погледнав табелата, Милан имал само два пораза. Е сега настанува проблем... доаѓаат на ред сомнителни созни. Според мене 2004-05 во нормални услови ќе ја освоеше Милан. Тоа беше апла грабеж од Моџи... Нема причина и тогаш Милан да не го сметаме за најдобар во Италија... или ајде да не се рапсравме нека биде крајно конкурентен... :) 2005-06 е целосна лудница... а 2006-07 Милан веќе е далеку од титула во италијанското првенство.

Значи, Милан во тој период игра добро и во Италија, а не среќа, туку некои други работи придонесуваат да нема уште една титула. Кога ќе се погледне вака, воопшто не изгледа чудно што во овој период Милан има поголем успех во ЛШ, отколку во италијанското првенство, но има и други работи.

3) Не може така лесно да се споредуваат две сосема различни натпреварувања. За да се освојува почесто ЛШ потребна е класа на фудбалери, потребни се фудбалери кои знаат да играат фудбал, потребни се фудбалски мајстори. Додека во Италија со добра одбрана и со класа напаѓач можеше дури и тогаш да се бориш за титула, во ЛШ не може, посебно не тоа да го правиш во континуитет со години. Е Милан беше тим со фудбалери кои се потребни за ЛШ.

4) Сопственикот, а со тоа и целото раководство, секогаш повеќе внимание посветувале на ЛШ, таа титула била посакувана. Успехот во италијанското првенство бил во втор план. Не го интересираат локални успеси, туку успеси во меѓународни рамки.

Миланези да не ја продолжуваме дискусијата до недоглед ќе поставам едно едноставно прашање :

Дали беше Милан поквалитетен тим кога ја освои ЛШ (03/07) или тогаш кога не ја освои (04/05/06) ?

Според мене беше тогаш кога не ја освои.

Миланези да не ја продолжуваме дискусијата до недоглед ќе поставам едно едноставно прашање :

Дали беше Милан поквалитетен тим кога ја освои ЛШ (03/07) или тогаш кога не ја освои (04/05/06) ?

Според мене беше тогаш кога не ја освои.

Ја промашуваш суштината!!!

Паѓа една од првите тези за тоа како Рома можела психички да падне. Факт е дека Рома е јак тим, а тие муабети беа само за оправдување од евентуален кикс од навивачи кои сеуште недоволно имаат доверба во Рома и нивните квалитети.

Паѓа една од првите тези за тоа како Рома можела психички да падне. Факт е дека Рома е јак тим, а тие муабети беа само за оправдување од евентуален кикс од навивачи кои сеуште недоволно имаат доверба во Рома и нивните квалитети.

сите навивачи во глобала го мислеа истото, а јас во еден пост кажав, дека како што ви бевте среќни од играта со Атлетико без разлика на поразот, јас во овој случај бев исто многу среќен, бидејќи Рома се спротистави на Јувентус во гости со мешан состав и пред се преморен(посебно средината) и одигра одлично, ако не друго рамо до рамо, а во голем дел од утакмицата и ја имаше иницијативата ..

Jas od edna strana se plasev priznavam,ali so izjavata na Rudi i ostanatite vidov deka se zainatile i ke ima borba do 38 kolo :D

Тепаа 0-3,утакмица повеќе и пак се втори..Ах бе Роки што направи им ја зеде од раце титулата Господ да те казни..:place:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom