Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
0FD01ECC-A9CE-2221-D887FE17363EAFFB.jpg

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Никаде не реков така и не споредив ЛШ со национално првенство. Само прашав многу едноставно како што многу прашуваат зошто Јуве нема пропорционален успех во Европа како во Италија, зошто Милан нема пропорционален успех во Италија како во Европа.

Поентата ми е дека ја преценувате разликата во трофеи во ЛШ. Еве ден пример: Челзи има еден трофеј, Јувентус два. Дали успехот на европско тло во реалноста меѓу Челзи и Јувентус е толку изедначен?

Џони одлично објасни што сакам да кажам, само заборави да додаде дека не секогаш во ЛШ одлучува среќата, секако постојат исклучоци.

Еве уште една работа. Барса беше страшен тим 08/09 сезоната кога освоија еден куп трофеи. Но сигурно ви текнува на оној натпревар на Стемфорд Бриџ каде што Барса многу лесно, со неколку правилни судиски одлуки можеше да губи 3-0 во продолжението кога Иниеста го постигна голот. Барса многу едноставно имаше среќа со судиските одлуки тогаш, а беше најјак тим.

Ливерпул од друга страна имаше фудбалска среќа 2005, кога прво против Јувентус во Торино, Ибрата промаши се живо и диво, а во финалето против Милан од 3 шута дадоа 3 гола, додека Шевченко промаши речиси празен гол во продолжението.

Го заборавив и оној голот против Челзи во полуфиналето што всушност не беше гол. Ливерпул среќно стигна до титулата во Истанбул тогаш. Мојата поента е дека национално првенство не можеш да го освоиш на тој начин, бидејќи мора пред се да си поквалитетен од другите. Тогаш не беа Ливерпул поквалитетни ни од Јувентус, ни од Челзи ниту пак од Милан. Но ја освоија заслужено.
Ние до утре може да си дебатираме ама факт е дека сите екипи поголемо задоволство и престиж им е да освојат ЛШ него ли домашно првенство...и тоа кажува нешто...

Ние до утре може да си дебатираме ама факт е дека сите екипи поголемо задоволство и престиж им е да освојат ЛШ него ли домашно првенство...и тоа кажува нешто...
Кастиел, постојано во дискусиите вметнуваш зборови и реченици кои соговорникот ги нема кажано, ниту пак за тоа е дискусијата, а од друга страна ги избегнуваш речениците кои се однесуваат на дебатата.

Каде жити господ прочита дека според мене не е задоволство и престиж да се освои ЛШ за било кој тим?

Од друга страна го избегнуваш муабетот кој го поставив, а тоа е дека во ЛШ поголемо влијание знае да има среќата и околностите отколку во националните првенства.

Кастиел, постојано во дискусиите вметнуваш зборови и реченици кои соговорникот ги нема кажано, ниту пак за тоа е дискусијата, а од друга страна ги избегнуваш речениците кои се однесуваат на дебатата.

Каде жити господ прочита дека според мене не е задоволство и престиж да се освои ЛШ за било кој тим?

Од друга страна го избегнуваш муабетот кој го поставив, а тоа е дека во ЛШ поголемо влијание знае да има среќата и околностите отколку во националните првенства.
Значи реков дека е ПОГОЛЕМО задоволство од да освоиш за домашно првенство а не дека си рекол не е задоволство и престиж да се освои ЛШ за било кој тим...

Не го одбегнувам прашањето...среќата е еден момент од натпреварот ти неможеш да играш 90 минтуи или 120 на среќа...и да ти се посреќило во еден моменти ти треба да го одржиш тоа во остатокот на натпреварот ... па и за првентство бе ако глеаш така ти треба среќа и околности...првово скудето сеа што го освоивте и тоа на среќа и околности го освоивте немавте поквалитетн тим од милан веќе ако збориме...

Ви се посреќи да не му го признаат голот на мунтари и подоцна милан во сплет на околности изгуби од Фиорентина и го осоивте скудетето...еве по твоја логика ако одиме...

Добро е бе Мондонико, истиов муабет го правеа и Интерашите пред Интер да освои Лига на Шампиони, само што они викаа дека за навивачите Сериа А било поголем ќеф од лига шампиони пошто таму се поразувале директните ривали, и они исто како тебе сакаа да дадат тежина на скудета што не тежат пола грам ради најслабите 10 години на Сериа А откако постои.
Цел свет е будала што се тепа за Лига Шампиони ама на Јуве титулите морало да значат нешто па ајде сеа ќе кажуваме прикаски :icon_lol:

so bladas be,protiv kakvi timovi I defanzifci igrase Batistuta a protiv kakvi Kezman I Pele?
spored tvojava logika Az =Milan I nekojsi anonimec od Az =Maldini?
btw Pele u Feenord igrase ne u Az
Пред Фејнорд играше у АЗ кај Ван Гал, шампиони беа.
После се пресели у Фејнорд каде за 2 сезони 60 гола даде.

Добро е бе Мондонико, истиов муабет го правеа и Интерашите пред Интер да освои Лига на Шампиони, само што они викаа дека за навивачите Сериа А било поголем ќеф од лига шампиони пошто таму се поразувале директните ривали, и они исто како тебе сакаа да дадат тежина на скудета што не тежат пола грам ради најслабите 10 години на Сериа А откако постои.
Цел свет е будала што се тепа за Лига Шампиони ама на Јуве титулите морало да значат нешто па ајде сеа ќе кажуваме прикаски :icon_lol:
pa ko taka oatavajte mu ja sampionskata titula na juve sekoja godina vo serija a, a vie tepajte se za 2ro treto za izlezlez vo LS koga vekje skudetata ne vazat nishto :D ne se na isto ramniste so ls nema ni da bidat ama muabetite deka ne vazhat nisto se nz...

Хипотетички да освои Јуве ЛШ наредните години јас и натаму ќе тврдам дека таму среќата е клучен фактор во добар дел од случаевите, затоа што се малку натпревари и тоа елиминациони што се играат во раздалечен временски период.

Се си мислам дека погрешно ме сфаќате поради тоа што сум фан на Јуве. Фан на Реал, на Милан и на кој и да сум мене логиката ми вели дека не може да се вадат заклучоци толку лесно за успешноста или неуспешноста на еден тим во натпреварување како што е ЛШ. Јувентус има премалку титули, не затоа што бил очај и ужас во Европа (како што многумина дефинитивно мислат и сакат да кажат) туку затоа што во тие моменти, во тие загубени финалиња и други отпаѓања имале помалку среќа, помалку знаење, помалку способност од противникот, како сакаш погледни го тоа. Во секој случај, тука стојат примерите како Ливерпул, Челзи и Милан како тимови кои во последните 9 години освоија ЛШ, а беа прилично помалку квалитетни од неколку тимови во Европа.

Да бидеш значително помалку квалитетен од директен ривал во национално првенство, шансите да станеш шампион ти се минорни, речиси непостоечки. Милан 2007 не беше толку послаб да кажеме од Интер или Манчестер, како што беа Ливерпул и Челзи од нивните конкуренти 2005&2012.

Фан на Милан си, знаеше дека во финалето 2005 Милан од Ливерпул беше класи подобар тим, но сепак загуби. Јебига, се дешава. Исто класи над Ливерпул беа и Челзи и Јувентус, тимовите кои ги исфрлија до финалето. Челзи исто беше од Барса и Баерн неколку класи помалку квалитетен, но шутни-бутни ја освои шампионската лига.

Во секој случај, освен теоријата на заговор од атомската мравка, не слушав одговор зошто Милан и покрај 7те титули во ЛШ има исто како и Интер во Серија А:свиркам:

Иако човекот напиша дека Милан секогаш како приоритет ја имал ЛШ, добро објаснување за Јуве би било дека секогаш за приоритет ја имаат Серија А.

Не ми се веруе еј , и на ваква тема спиноф се прави за Гол ди Мунтари :facepalm:

хехехехехе, и рима има :icon_lol:

Јуве по традиција увек гледал у својот двор да биде прв, потоа кон Европа.Едноставно таков им е традиционален погледот.Не дека бегал од успех у Европа, ама ете од толку обиди само двапати успеал да го стигне.
Три финалиња поред, само една титула, Мијатович од офсјад им го спопика, и Перуци спиеше на голот против Дортмунд. Последното со Милан да го имаа на располагање осовјувачот на златна топка ваљда ќе успееја , вака јок.
И Барса пред Гвардиола имаше 2 ЛШ у толкугодишна историја, па глејте го муабетот сега.

Навистина за ЛШ е потребно да се поклопат многу коцки, ете за пример ќе го земиме Манчестер на Фергусон, има исто финалиња колку што има Јувентус во 8те години со Липи. Тоа значи дека Фергусон е слаб тренер или аналогно на споредбата Јувентус вс Милан во Европа Манчестер е класи послаба екипа од Милан? Не сакам да ги омаложувам титулите на Милан во ЛШ но понекогаш доволен е еден момент, една магија на велемајстор кои ги имал многу Милан во историјата и да се одлучи титулата.За разлика од ЛШ во лигата е дозволен и понекој кикс и според мене е пофер бидејќи секоја екипа игра со секоја додека во ЛШ може да се паднат екипи кои му одговараат на играта на екипата но можи и некоја која не одговара и да се испадни во 1/8 финале.

Не сфативте дека трола Марливо. :D

Не тролам, гледај сега у Саутемптон, екипа од рангот на Фиорентина у Италија, со подобри поединци околу него како Тадиќ, Вард-Проус, и Натаниел Клај, се истури од голови клавање у најаката лига на свет, и доби играч на месецот награда...
graziano-pelle-awards148-2020380_478x359.jpg

Мондонико братче сериозен си со муабетот дека Јуве нема успех у ЛШ ради факторот среќа, ама она сериозно ??
И дека не е најфаворизираната екипа у Серија А икогаш ??
Дај бе не ме јебите, сами си се пикате у гомна, бевте у втора лига за местење, подплаќање судии, осудени бевте со докази со све све црно на бело...
Дамка која ве оцрни за свекогаш и уште ќе ве оцрнува наредни 50 године ќе бидете трн у око.. Не сваќаш, значи докажано е дека јуве диригирал со судиите осудени за 5-10 године, може и пред тоа било така тоа..
Не поставувај такви глупи прашања, пошто го знаеш одговорот, зашто Милан немал еквивалентен успех у Серија А, а Јуве немал у ЛШ..
Еден пун кур примери можем да ти најдем од сезоните кога Милан газел низ европа, а судиите низ италија им ебавале матер и ги осакатувале со поени.
Само не вреди да изгубим два саата у дискусија за судии со навијач на Јуве..
Тоа вас навивачите на Јуве не ве прави криви немам ништо против вас, ама сте биле у втора лига за МЕСТЕЊЕ, брате забрајте муабетот више на таа тема..
Нема крај, до утре да ми пишуеш ти овде демагогије, и да ми опрааш фактори на курац на палац, ќе ти ја стаем сликата од Серија Б, и сликата од Малдини со трофеите у ЛШ, пошто јуве е осудуван дека местел Серија А, Милан очигледно е дека газел у ЛШ тие неколку години

Не си трошите нервите за џабе...

Тоа е било што било, уживајте си у моменталниот успех, пошто сериа а е ќора овие неколку године, за Историја и Европа не се фаќајте, не го пикајте газот кај што нема судии, овај кај што се мера курои, незнам како идеше тоа...

Никад не сме биле осудени за местење и порадио тоа избацени у Б.Пресудата е друга, а како што испадна и за таа се немало доволно валидни докази... just saying

Никад не сме биле осудени за местење и порадио тоа избацени у Б.Пресудата е друга, а како што испадна и за таа се немало доволно валидни докази... just saying

Taка ради реда сакавте у втора лига, пошто немавте конкуренција у прва :icon_lol:

Taка ради реда сакавте у втора лига, пошто немавте конкуренција у прва :icon_lol:
Многу си смешен :pos: Милан има ИСПАДНАТО , Јувентус е ИСФРЛЕН . Има разлика :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom