Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
епа тие тимчиња вреди да се гледаат бидејќи убав фудбал играат без разлика што губат, а на пример тимчиња ко милан и интер не вреди да се гледаат и се тотален очобол без разлика што победуваат...
Кај победуваат бе Милан? :pos::pos:

Седи брат, еден фудбал што да ти расправам. Пример Киево-Милан беше рај за очи, подобар фудбал во животот немам гледано. (ако се лажеме) Факт е дека италијанскиот фудбал е беден моментално, и пари да ми даваат не би гледал одредени утакмици. Пример има и тимчиња што се интересни за гледање, како Сасуоло, Сампдорија..., ама у глобала мртвила е скоро цела лига. Оваа утакмица си беше топ, али ја општо зборам.

Ти од сите се фати баш за таа каде двете екипи не се напаѓаа за да освојат бод...Интер и Милан реално играат катастрофално и нивните утакмици се лоши за гледање,ама Лацио,Рома,Виола,Саусоло,Сампдорија,Палермо,Наполи..сите овие екипи играат интересен фудбал и вреди да се гледаат

Хехе, да сум на твое место ќе се скријам кога ќе помислам на тој натпревар. Кои жалчиња бевте тогаш кога на чело со Страмачони помисливте дека може да се борите за титула. Затоа наредното коло Денис ви ги скрати маките во Бергамо :uzi:

Ekipite od italija znaele da igraat fudbal za razlika od anglicanive :pos:
Italijanskovo prvenstvo e najmrtvo nesto so postoi zadnive nekolku godini so isklucok na 2-3 ekipi od vrvov. Angliskiot fudbal e za klasi pointeresen vekje godini nazad.

Не ме разбираш шо сакам да кажам,Англиската лига е далеку поквалитетна лига и има посилни и подобри екипи,но што сакам да кажам со тоа "не знаат да играат фудбал" e сосема трета работа...

Хехе, да сум на твое место ќе се скријам кога ќе помислам на тој натпревар. Кои жалчиња бевте тогаш кога на чело со Страмачони помисливте дека може да се борите за титула. Затоа наредното коло Денис ви ги скрати маките во Бергамо :uzi:
Тогаш не беше Страма толку крив него неспособната управа. Нема зашо да се криеме ради таа утакмица пошо ве посравме и делувавте тотално безидејно. Дури и голот што го дадовте беше од офсајд. До душа нормално е тоа за вас. :цицки:

После тоа почнаа да му квачат горе од управа да не го игра Снајдер зашо сакаа да го шиткаат, па се десија уште пар срања и толку требаше да оди се во неповрат. Не беше Интер толку слаб таа сезона, али неспособната управа успеа да заебе се живо и диво. Иначе да, се слагам дека Интер не беше кадарен за титула таа сезона, али за ЛШ и те како.

Фала ама уште не е готово ништо. Голем успех е победата на овој стадион. Не го слушнав после колку време Јуве губи на домашен терен...Иначе браво за Монтела! Незнам со што ги мотивира за Тотенхем Интер и Јувентус!? Тактички за 5ка. Браво
Иначе победава ја посветувам на оној со аватар зајак, фан на Милан. Го поздравувам и му праќам бацки и гушки :pusigo:
што бе педер си? :O си имаш право на избор ама не сум по тоа барај си друг..

Командант Шак си го имате :uzi:
Не се жалам од него, супер си е Шаканакот :D Имавме шанса да го земеме Салах ама се одлучивме за Подолски на крај.(n)

мехехе нема зашто да се кријам бајо мој, тогаш јес да бевме гревчиња у вториот дел на сезоната, во првиот дел се уклучивме горе, 10 утакмици без пораз у низа и како шлаг на торта победа у Торино, на новиот стадион на Јувентус кој до тогаш немаше ниеден пораз.
Јеби га брале мој, знам дека пецка малце коа ќе се сетите, за цел живот ќе ви стои запишано таму у статистика од кого сте го доживеале првиот пораз на стадионот. хехе :X3:

Салах :cuc:

Него...топ 5 екипи во лигава со најголеми долгови (многу повеќе од Парма на пример :icon_mrgr: )
11012169_868493019861081_9215761327805903689_n.png

Браво големо за Салах пред сè, ме фасцинира батево, виолава се надевам ќе ја задржат формава што подолго и ќе имаат добар успех во калчово, а уште подобар во Европа, сасвим заслужено :bravobe:

Тешко тоа, им се падна јак противник:kafence:

Не се жалам од него, супер си е Шаканакот :D Имавме шанса да го земеме Салах ама се одлучивме за Подолски на крај.(n)

мехехе нема зашто да се кријам бајо мој, тогаш јес да бевме гревчиња у вториот дел на сезоната, во првиот дел се уклучивме горе, 10 утакмици без пораз у низа и како шлаг на торта победа у Торино, на новиот стадион на Јувентус кој до тогаш немаше ниеден пораз.
Јеби га брале мој, знам дека пецка малце коа ќе се сетите, за цел живот ќе ви стои запишано таму у статистика од кого сте го доживеале првиот пораз на стадионот. хехе :X3:
Мене празни статистики не ми менуваат ништо. Прв пораз од кој, прво нерешено, прв примен гол, бла-бла, дрн-дрн. Титули златен мој, само титули :D

Тешко тоа, им се падна јак противник:kafence:
Не би сакал да ти сум в кожа денот кога ќе ве нагузат :X3:
...кога шампионот вечерва падна на свој терен, што останува за гордоста од југот :sneaky:

Салах :cuc:

Него...топ 5 екипи во лигава со најголеми долгови (многу повеќе од Парма на пример :icon_mrgr: )
11012169_868493019861081_9215761327805903689_n.png
Не е исто.
Ова се долгови т.е обрски кои ги имаат спрема некого(банки најчесто ,кредити), не се ни приблужно у ситуацијата на Парма.Уредно и навреме ги оплаќаат долговите.Ја ова вака лаички, нека се најде некој економист ваљда подобро ќе објасни.
Парма у минус влезе, неможеше да ги исплати побарувањата, па им се активираа гаранциите, и све од сметки им симнаа, дури и недвижнини им запленија.

За Јуве конкретно, ја колку шо знам, последниот извештај беше дека сезонава влеговме со долг од - 6 мил, од следната почнуваме да работиме во +.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom